הידעתם? תאונת דרכים יכולה להיות במקרים מסוימים גם תאונת עבודה. במצב זה, יכול העובד לקבל פיצוי כספי מהמוסד לביטוח לאומי והוא יכול לתבוע גם את חברת הביטוח. מיצוי הזכויות מול גופים אלו אינו עניין פשוט ודחיית התביעה היא תרחיש שכיח מאוד. לכן, כדאי כי לצידו של העובד יעמוד עו"ד נזיקין מנוסה המתמחה בתאונות עבודה, אשר יידע כיצד להוכיח את טיב פגיעתו ולהבטיח כי יקבל את הפיצוי המירבי בנסיבות המקרה.

לפניה ישירה אל עו"ד שני חזון ויסמן, לחץ/י כאן

מתי תאונת דרכים היא תאונת עבודה?

תאונת עבודה היא תאונה בה נפגע העובד עקב עבודתו. הגדרה זו מכסה מגוון של מקרים ביניהם, אירוע רפואי שאירע לעובד בזמן עבודתו, פגיעה מכלי עבודה וכן תאונת דרכים. זו תיחשב לתאונת עבודה היה והתרחשה בדרכו של העובד מביתו למקום העבודה או ממקום העבודה לביתו. בעניין זה ישנו דגש חשוב והוא כי העובד נסע במסלול הרגיל שלו ללא סטייה משמעותית מהדרך.

נסיעה לסידורים, ביקור משפחתי וכדומה, יכולים לנתק את הקשר הסיבתי ולמנוע את הגדרתה של תאונת הדרכים כתאונת עבודה. להגדרה זו יש משמעות כלכלית גדולה מאוד משום שכאשר העובד נפגע בתאונת עבודה, הוא יהיה זכאי לפיצוי מביטוח לאומי ואם תאונת העבודה היא תאונת דרכים, הוא רשאי לפנות גם לחברת הביטוח.

תשלום דמי פגיעה

אם העובד נפגע בתאונת עבודה כך שאינו יכול להמשיך לעבוד, הוא יהיה זכאי לתשלום דמי פגיעה מביטוח לאומי המשולמים לתקופה של עד 91 ימים. עליו יהיה להגיש את התביעה תוך 12 חודשים ממועד התאונה ובה לתאר את השתלשלות האירועים המוכיחה כי מדובר בתאונת עבודה. כמו כן, יהיה עליו לצרף מסמכים אודות מצבו הרפואי. אם התאונה תוכר כתאונת עבודה, העובד יקבל דמי פגיעה עד לתקופה המרבית כאמור.

פרוצדורה זו יכולה להישמע מאוד פשוטה אך בפועל, הוכחת הקשר הסיבתי וביסוס הנזק שנגרם לעובד אינם עניין של מה בכך. לא אחת ושלא בצדק, דוחה הביטוח הלאומי את תביעת העובד ולא מכיר בו כנפגע עבודה. לכן, כדאי להסתייע בעו"ד נזיקין אשר יגיש עבור הנפגע את התביעה לדמי פגיעה ובעת הצורך, ימשיך לייצגו גם במסגרת התביעה לגמלת נכות מעבודה, כמו גם בהליכי ערר וערעור על החלטות הביטוח הלאומי במקרים הרלוונטיים.

קבלת גמלת נכות מעבודה

היה והעובד לא החלים באופן מלא או חלקי מהתאונה, הוא יכול להגיש תביעה לגמלת נכות מעבודה המעניקה פיצוי מעבר לדמי הפגיעה המשולמים לזמן קצר. הגמלה תשולם כקצבה חודשית או מענק חד פעמי וזאת בהתאם לאחוזי הנכות שתקבע הועדה הרפואית של ביטוח לאומי. שיעורי נכות מתחת ל-9% לא מזכים בתשלום נוסף מעבר לדמי פגיעה, נכות הנעה בין 9% ל-19% תזכה את העובד במענק חד פעמי ואילו אחוזי נכות של 19% ומעלה פירושם גמלת נכות חודשית.

כלומר, להבדיל מהזכאות לדמי פגיעה המתבססת על מסמכים בלבד, תביעה לגמלת נכות מעבודה כרוכה כבר בהופעה בפני ועדה רפואית. זו מתרשמת לא רק מהתיעוד הרפואי אלא גם ממענה העובד לשאלות ומבדיקה גופנית שלו. העובד רשאי להופיע לבדו בפני הוועדה אך מטבע הדברים, כאשר הוא מיוצג על ידי עו"ד תאונות עבודה המופיע באופן כמעט יומיומי בפני הוועדות הרפואיות, הסיכויים להוכחת התביעה ולקבלת מלוא הפיצוי גדלים באופן ניכר.

הגשת תביעה לחברת הביטוח

בכל תאונת עבודה זכאי העובד להגיש תביעה לביטוח הלאומי לקבלת דמי פגיעה וגמלת נכות מעבודה, כפי שפירטנו לעיל. כאשר מדובר בתאונת עבודה שהיא תאונת דרכים, קיים גורם מפצה נוסף והוא חברת הביטוח המבטחת בביטוח חובה את הרכב בו שהה העובד בזמן התאונה. אולם נדגיש כי אין המדובר בכפל פיצוי. כך, אם העובד פנה קודם לחברת הביטוח וזו שילמה לו פיצוי בגין נזקיו מהתאונה, אם יגיש העובד תביעה לביטוח הלאומי, האחרון יקזז מהסכום לו הוא זכאי, את הסכום שכבר שולם לו מחברת הביטוח ולהפך.

מצב זה מחייב הבנה משפטית מעמיקה כדי לדעת לאילו מן הגורמים לפנות ומתי, על מנת שהעובד לא יבזבז את זמנו וכספו לשווא. משכך, כדאי להסתייע בעניין זה בעו"ד המתמחה בתאונות עבודה ובתאונות דרכים הבוחן את נסיבות התיק ביסודיות ובוחר את האפיק המשפטי המתאים למיצוי זכויות העובד באופן הטוב ביותר.

עורכת הדין שני חזון ויסמן (צילום: Q ELITE BEAUTY)
עורכת הדין שני חזון ויסמן | צילום: Q ELITE BEAUTY

עורכת דין שני חזון ויסמן עוסקת בתאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות דרכים שהן גם תאונות עבודה, תאונות אופניים חשמליים, תאונות אופנוע, נכות מעבודה, נכות כללית, רשלנות רפואית ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה לעורכת דין שני חזון ויסמן - 053-6112792