היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה צפויה להכריע אם לקיים גישור פלילי בתיקי ראש הממשלה בנימין נתניהו, כך פרסמנו אתמול (שישי) בערב ב"אולפן שישי". הסדר הטיעון, שמונח על השולחן כבר מיום החקירה הראשון נגדו, כולל הודאה של נתניהו והרשעתו בהפרת אמונים - בנוסף להרחקתו מהזירה הציבורית ומחיקת האישום בשוחד נגדו. אם יסכים נתניהו להודות ולקבל את הסדר הטיעון, תוותר הפרקליטות על מאסר בפועל.

קבלת הסדר הטיעון על ידי נתניהו משמעה עזיבת החיים הפוליטיים לאלתר. מקורבים לראש הממשלה מאמינים כי סנגוריו יכולים לנצח בתיק; אולם עדיין קיים סיכון, כבכל משפט, שלא כך יהיה הדבר. כלומר, קבלת הסדר הטיעון תוביל אמנם לפרישה של נתניהו, אולם תחלץ אותו ממאסר בפועל.

גלי בהרב מיארה
לא תהיה עסקה בלי שנתניהו יפרוש. היועמ"שית בהרב מיארה

לפי הסכמות אליהם הגיעו הצדדים במשפט, עשרות עדים לא ידרשו להתייצב בבית המשפט ולהעיד - כך פורסם בחודש שעבר. פועל יוצא, פרשת התביעה תתקצר ונתניהו יעלה להעיד מוקדם מהצפוי. יחד עם זאת, וכפי שכבר קרה בעבר, ייתכנו עיכובים לא צפויים בלוחות הזמנים.

נתניהו בבית המשפט (צילום: ראובן קסטרו)
רה"מ בנימין נתניהו בבית המשפט | צילום: ראובן קסטרו

לפני כחודש נחשף ב"עובדה" כי השופט עודד שחם הציע לצדדים במשפט נתניהו ללכת לגישור פלילי, הליך במסגרתו הם ינסו להגיע להסדר טיעון מוסכם. רה"מ נתניהו והפרקליטות טרם השיבו לבית המשפט, וההליך יתקיים רק אם הצדדים יביעו את הסכמתם לכך.

גישור פלילי הוא הליך גישור שמנהל בפני שופט שלא דן בתיק, ובו הוא מסייע בניסוח הסדר טיעון. מטרת ההליך היא לייעל ולקצר את המשפט הפלילי, תוך יצירת הסכמות בין התביעה להגנה. בעבר ניהלו הצדדים במשפט נתניהו מגעים ראשוניים להסדר טיעון שלא צלחו. ההבדל בין המקרים הוא שבהליך הגישור מעורב שופט: גורם אובייקטיבי, בלתי-תלוי ובעל ידע וניסיון משפטי רב.