הילד נפל בבית ספר או נפגע במהלך חופשה? ילדים מגיל 3 ועד גיל 18 מבוטחים בביטוח תאונות אישיות, במסגרתו ניתן לקבל פיצוי כספי מהפוליסה בגין התאונה. ביטוח זה חל 24 שעות, בבית הספר ומחוצה לו. כמו כן, אם האירוע נגרם בשל רשלנות, ניתן יהיה להגיש תביעה נפרדת נגד הגורם הרלוונטי ולקבל פיצוי נוסף. כדי לקבל את מלוא הסכום המגיע לכם, אשר ישקף את נזקיו של הילד מהתאונה, כדאי לפנות לעו"ד מומחה לנזיקין אשר יטפל בהליכי התביעה עבורכם.

לפניה ישירה אל עו"ד שני חזון ויסמן, לחץ/י כאן

ביטוח תלמידים

כל רשות מקומית אחראית לבטח את התלמידים הלומדים בשטחה בביטוח תאונות אישיות, כאשר תשלומי הפרמיה נגבים מההורים כל שנה באמצעות בית הספר או ישירות על ידי הרשות. מטרתו של ביטוח זה היא לממן פיצוי כספי עבור הנזק אשר נגרם לילד מן התאונה. נדגיש, כי הביטוח מעניק כיסוי מלא 7 ימים בשבוע, 24 שעות, בכל ימות השנה. כלומר, ניתן יהיה לקבל פיצוי בגין האירוע, בין אם התאונה התרחשה במסגרת החינוכית ובין אם לאו, קרי, בבית, בחופשה או בכל מקום אחר.

עם זאת, נציין כי ביטוח תאונות אישיות לא יחול כאשר מדובר על תאונת דרכים, מקרה של רשלנות רפואית ותאונה שהתרחשה כתוצאה מפעולת איבה. בעת קרות תאונת תלמידים, יש להגיש תביעה לחברת הביטוח בה נמצאת הפוליסה. בעניין זה חשוב להדגיש, כי אין צורך להוכיח אחריות כלשהי לשם קבלת פיצוי, אלא את קרות התאונה ונזקיה בלבד. בנוסף, היה והתאונה הנה תוצאה של רשלנות (אותה יש להוכיח) ניתן יהיה להגיש תביעה נגד מי שהתרשל ולקבל כפל פיצוי.

הגשת תביעה לחברת הביטוח

במקרים רבים הטיפול בילד והדאגה לו, משכיחים מן ההורים את זכאותם לפיצוי כספי בגין התאונה ואם עברו מספר חודשים או מעבר לכך, הם בטוחים כי חלפה ההזדמנות להגשת תביעה. אולם, תביעה במסגרת פוליסת תאונות תלמידים, מתיישנת רק לאחר 3 שנים מהיום בו הגיע הילד לגיל 18. המשמעות היא כי ניתן להגיש תביעה גם שנים רבות לאחר קרות התאונה ולמעשה, עד אשר מלאו לילד 21.

אמנם, פנייה מוקדמת לעו"ד תאפשר לתעד בצורה קלה יותר את פרטי האירוע ותקל על איסוף המסמכים, אך לאור תקופת ההתיישנות הארוכה, אף אם חלף זמן רב מהאירוע, כדאי לפנות לייעוץ משפטי ולא לוותר על המגיע לכם. הליך התביעה מול חברת הביטוח הוא מסורבל ולא פשוט. על כן, כדאי להיעזר בעניין זה בעו"ד מומחה אשר ידאג כי תזכו לתשלום הפיצוי המשקף את נזקי הילד ומלבד זאת, יבחן הוא את האפשרות להגשת תביעת רשלנות, כפי שנסביר להלן.

פיצוי בגין רשלנות

לא פעם, תאונות תלמידים מתרחשות בשל רשלנות מצד הגורם האחראי. פירוש הדבר הוא כי אם אותו אדם או גוף היו נוקטים באמצעי הזהירות הנדרשים מתוקף תפקידם, התאונה ונזקיה לא היו קורים וניתן היה למנוע אותם. כך למשל, כאשר תלמיד נפל או החליק ברחוב; כאשר היה ליקוי בטיחותי בגן או בבית הספר, אשר גרם לתאונה; או מקרה של השגחה לקויה על התלמידים מצד מורה בעת פעילות במוסד החינוכי.

עורכת הדין שני חזון ויסמן (צילום: תקוה מהבד)
עורכת הדין שני חזון ויסמן | צילום: תקוה מהבד

במצבים מעין אלו, לצד הפיצוי במסגרת פוליסת הביטוח, קמה זכאות לפיצוי נוסף מהגורם שהתרשל. כך, במקרה של מפגע, הנתבעת תהיה בדרך כלל הרשות המקומית ואילו אם התאונה התרחשה בשטח בית הספר, תוגש לרוב תביעה נגד משרד החינוך. נציין, כי כדי להוכיח את עילת הרשלנות, יש לבסס קשר סיבתי בין התאונה לבין הנזק אשר נגרם לתלמיד. כמו כן, יש להציג ראיות לטיבו של הנזק כדי שהפיצוי שישולם ישקף את חומרתו. הצלחת התביעה מצריכה אפוא ידע וניסיון רב ועל כן יש חשיבות גדולה לליווי משפטי מקצועי של עו"ד המתמחה בנזיקין.

_OBJ

עורכת דין שני חזון ויסמן עוסקת בתאונות תלמידים, תביעות רשלנות, תאונות דרכים, תאונות אופניים חשמליים, תאונות אופנוע, תאונות עבודה, נכות מעבודה, נכות כללית, רשלנות רפואית ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה לעורכת דין שני חזון ויסמן - 053-6112792