תעשיית ההייטק היא מגזר צומח במהירות בישראל, המעסיק אלפי עובדים ברחבי הארץ. עם זאת, כמו כל תעשייה, חברות היי-טק עשויות לפעמים להזדקק לפטר עובדים מסיבות שונות, כמו צעדי קיצוץ בעלויות או שינוי באסטרטגיה העסקית.

ישראל ידועה כ"Start-up Nation", עם תעשיית טכנולוגיה משגשגת שחווה צמיחה משמעותית בשנים האחרונות. עם זאת, כמו כל תעשייה, גם מגזר הטכנולוגיה בישראל אינו חסין בפני אתגרים כלכליים, ופיטורים עלולים להתרחש עקב כך.

בשנים האחרונות נרשמו דיווחים על פיטורים בכמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות בישראל, בהן אינטל, IBM וסיסקו. פיטורים אלו יוחסו בעיקר למאמצי ארגון מחדש של החברות, ולא לבעיות ספציפיות עם תעשיית הטכנולוגיה בישראל.

אם פוטרת מחברת היי טק, חשוב להבין את הזכויות וההגנות החוקיות שלך. כתבה זו תסקר את הזכויות המרכזיות של עובדי הייטק מפוטרים בארץ ותתייחס גם לסוגיות הקשורות לייצוג עובדים בכירים.

לפניה ישירה אל אסתי עוקב ושות' - חברת עורכי דין ונוטריון, לחץ/י כאן

דמי פיצויים

לפי החוק הישראלי, עובדים שמפוטרים זכאים בדרך כלל לקבל פיצויי פיטורים. גובה פיצויי הפיטורים מחושב לפי משך העסקתו של העובד ועילת הפסקת העבודה. ככלל, ככל שהעובד הועסק זמן רב יותר ותפקידו בכיר יותר, כך יהיה זכאי לקבל פיצויי פיטורים גבוהים יותר.

בתעשיית ההייטק, לעובדים רבים עשויים להיות חוזי עבודה הכוללים הפרשות לפיצויי פיטורים. חוזים אלו עשויים לקבוע פיצויי פיטורים בסכום גבוה יותר מהנדרש על פי החוק הישראלי.

הסכמים קיבוציים

עובדי היי-טק רבים בישראל מכוסים בהסכמים קיבוציים, המתנהלים במשא ומתן בין ארגון העובדים לבין המעסיק. הסכמים קיבוציים עשויים לספק זכויות והגנות נוספות לעובדים, לרבות הוראות לפיצויי פיטורים, תנאי עבודה והגנה מפני אפליה.

עובדים המכוסים בהסכם קיבוצי צריכים לעיין בהסכם בקפידה כדי להבין את זכויותיהם והגנותיהם.

פנייה משפטית

לבסוף, עובדי היי-טק שפוטרו בישראל יכולים למצות את זכויותיהם באמצעות פניה לעורך דין דיני עבודה, אם הם סבורים כי זכויותיהם נפגעו. עובדים יכולים להגיש תביעה לבית הדין לעבודה, שבסמכותו לדון בסכסוכים הקשורים בדיני עבודה.

אם אתה סבור שזכויותיך נפגעו, חשוב להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום דיני עבודה. באפשרותו של עורך דין לענייני עבודה לסייע לך להבין את כלל האפשרויות המשפטיות העומדות בפניך ולייצג את האינטרסים שלך בכל הליך משפטי.

סיכום

אם אתה עובד הייטק שפוטר, חשוב להבין את הזכויות וההגנות החוקיות שלך. החוק הישראלי קובע פיצויי פיטורים, דמי אבטלה, הגנה מפני אפליה וזכויות והגנות נוספות לעובדים שפוטרו. על ידי הבנת זכויותיך והתייעצות עם עורך דין מנוסה בדיני עבודה תוכלו להשיג את התוצאה האופטימלית ביותר עבורכם כך שתוכלו להסתייע בזכויות אלו עד למציאת מקום העבודה הבא שלכם.

עורכת הדין אסתי עוקב (צילום: משרד עו"ד אסתי עוקב)
עורכת הדין אסתי עוקב | צילום: משרד עו"ד אסתי עוקב

עורכת דין אסתי עוקב בעלת יותר מ-21 שנות ניסיון בייצוג מעסיקים ועובדים בבתי הדין לעבודה, בהליכי בוררות, גישור וניהול משא מתן בכל הסוגיות הקשורות לדיני העבודה כולל גמול שעות נוספות, הליכי שימוע, פיצויי פיטורים, זכויות עובדים, מניעת אפליית נשים בהיריון, ייעוץ למעסיקים ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה לאסתי עוקב ושות' - חברת עורכי דין ונוטריון - 053-9386746