ביולי האחרון מחלקת ההגירה הבריטית הציגה חמישה מסלולים חדשים הנכנסים תחת קטגוריית ויזת ניידות עסקים גלובלית (Global Business Mobility visa). מסלולים אלו מאפשרים לעסקים המבוססים מחוץ לבריטניה ומעוניינים להקים סניפים או חברות בת בממלכה המאוחדת, ולשם כך הם צריכים אשרות עבודה לעובדים שיגיעו פיזית לבריטניה ויפתחו אותם.

בהצגה של תוכנית הניידות העסקית העולמית, משרד הפנים שואף לפשט את מסלולי הוויזות לעובדים שנשלחים לביצוע משימות זמניות בבריטניה. הם רוצים להיות ברורים יותר ולהפוך את האפשרויות הזמינות לקלות יותר לזיהוי. האשרות השונות מאפשרות לשלוח עובדים של החברה (כל אשרה בהתאם לסוג העובד) שיוכלו לבצע עבודה הקשורה להרחבת העסק לתקופת זמן מוגבלת.

לפניה ישירה אל משרד עו"ד דליה סקלאר, לחץ/י כאן

חמש האפשרויות הן:

  1. עובד התרחבות בבריטניה (The UK Expansion Worker).
  2. עובד בכיר או מומחה (Senior or Specialist Worker).
  3. סטאג'ר (Graduate Trainee).
  4. ספק שירות (Service Supplier).
  5. עובד משנה (Secondment Worker).

באיזה ויזה כדאי לי לבחור?

סוג הוויזה תלוי בהגדרת התפקיד ובשלב ההתפתחותי של החברה. האשרה הראשונית והשכיחה היא אשרת "עובד התרחבות בבריטניה" (The UK Expansion Worker visa). אשרה זו מיועדת למנהלים בכירים שכבר עובדים בחברה או לעובדים מומחים שיועסקו בחברת הבת בבריטניה.

נקודה נוספת שיש להבין לפני שממשיכים

אשרות העבודה בבריטניה מחולקות לאלו שעבורן נדרשת חסות של מעסיק וכאלו שלא. כלל חמשת הוויזות שנכנסות תחת קטגוריית ויזת ניידות עסקים גלובלית תלויות במתן חסות. משמע, העסק הוא נותן החסות של הוויזה והעובד הוא בעל האשרה. למעשה כבעל העסק אתה צריך לפתוח סניף חדש או חברת בת בבריטניה ולאחר מכן אתה תוכל לקבל אישור להיות נותן חסות, ורק אז העובדים יוכלו לקבל את אשרת העבודה שלהם.

אשרות העבודה בבריטניה נקבעות בשיטת הנקודות שאומרת שעל מועמד להשיג כמות נקודות מינימלית הנקבעת פר ויזה. כדי לקבל את אשרת "עובד התרחבות בבריטניה" על מועמד לצבור כ-60 נקודות סה"כ. חסות מתאימה מקנה 20 נקודות, עבודה ברמת מיומנות מתאימה מקנה 20 נקודות ושכר ברמה הנדרשת מקנה 20 נקודות נוספות.

אילו סוגי עסקים יכולים להשתמש בוויזות הללו?

לא קיימת מגבלה על תחום העיסוק של החברה אך לגודל העסק יש השפעה. בעבר חברה יכלה לקבל מעמד של נותן חסות אשרת "עובד התרחבות בבריטניה" בין אם הייתה בתחילת דרכה או בשלב מתקדם יותר. החל מיולי 2022 ניתן להנפיק אשרות אלו לעסקים הנמצאים בשלב מוקדם. מחד החברה חייבת להיות רשומה, ושיהיה לה חוזה שכירות. ומאידך עדיין לא קיים תיעוד למסחר בבריטניה. במידה והחברה כבר מוכרת בבריטניה, יש לבחון את המסלולים האחרים תחת Global Business Mobility כגון בכיר או עובד מומחה או לבחור במסלול שונה לחלוטין למשל אשרת עובד מיומן (Skilled Worker Visa) שהיא אשרת העבודה הבסיסית של בריטניה.

דרישות וזכויות נוספות - מעסיק

  • ניתן לתת חסות לכל היותר לחמישה עובדים (בעבר היה ניתן לתת חסות רק עובד אחד).
  • בכדי לקבל מעמד של נותן חסות עלייך לעמוד תחת דרישות בסיסיות של הממשלה כגון: גיל, מעמד וכו'.
  • המעסיק חייב להיות מסווג כנותן חסות מורשה בדירוג A של משרד הפנים.

דרישות וזכויות - מועסק

  • המועמד חייב להיות מועסק ע"י חברת האם בזמן הגשת הבקשה לוויזה וכן להמציא הוכחות שעבד מחוץ לבריטניה עבור חברת האם לתקופה מצטברת של לפחות 12 חודשים.
  • הגדרת התפקיד נמצאת ברשימת המקצועות המתאימים.
  • שכר המועמד חייב להיות לפחות כפי שמוגדר שכר המינימום לתפקידו בבריטניה.
  • יש לשלם מספר עמלות: דמי הבקשה, דמי בריאות הגירה ועלויות נלוות נוספות.
  • למועמד יכולים להצטרף בן/בת זוג ו/או ילדים.
  • בן הזוג יוכל לעבוד או ללמוד בזמן השהות והילדים יוכלו להתקבל למסגרות לימודים.
  • משך הוויזה הוא לכל היותר שנה, עם אפשרות להארכה לשנה נוספת.
  • קיימת אפשרות ללמוד במהלך השהות.

מה אפשר לעשות אחרי שנתיים?

בניגוד לאשרות שהיו ניתנות בעבר, הקטגוריה החדשה של "עובד התרחבות בבריטניה" אינה מסלול לקבלת אשרת התיישבות.

יחד עם זאת, בכפוף לעמידה בדרישות הזכאות, מחזיקי ויזת ניידות עסקים גלובלית יוכלו להגיש בקשה מתוך בריטניה בכדי לעבור למסלול הגירה אחר, שיאפשר להם להישאר בבריטניה ולהגיש בקשה לאשרת התיישבות לאחר תקופה מסוימת. להלן מסלולי אשרות העבודה העיקריים שניתן לעבור אליהם: עובד מיומן (Skilled Worker Visa), עובדי סטארט אפ (Scale-up Visa), מפתחים (Innovator Visa).

רגע לפני שאתם הולכים

אם אתה בעל עסק ומעוניין לפתוח סניף בבריטניה ויש לך עובדים שמעוניינים ברילוקיישן לצורך הקמת הסניף, אל תהסס לפנות אל עורכי הדין והיועצים שלנו שרשומים ב-OISC, אשר מוסמכים בכל הקשור לחוקי הגירה בבריטניה.

משרד עו"ד דליה סקלאר עוסק בדיני הגירה, אזרחות זרה, מיסוי בינלאומי, משפט בינלאומי, אזרחות זרה ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה למשרד עו"ד דליה סקלאר - 053-9428411