תאונות עלולות להתרחש לצערנו לכל אחד מאיתנו, אם זה אנשים שעובדים בתפקידים עם סיכון מוגבר למשל, ענף הבנייה, אבל גם למנהלים, הייטקיסטים, רופאים, עורכי דין וכו'.

נפגעי עבודה רבים אינם מוכרים ככאלה ולכן לא מקבלים את מלוא הזכויות שמגיעות להם. אחרים מבינים את היקף הפגיעה רק שנים לאחריה, כאשר הבעיה מחמירה, וזה לעיתים עלול להיות מאוחר מדי.

לפניה ישירה אל משרד עוה"ד אורית פז, לחץ/י כאן

המוסד לביטוח לאומי מגדיר טווח של שנה מיום הפגיעה להגשת התביעה הראשונית

רבים פשוט לא יודעים מה מגיע להם ובאילו תנאים. מצב בריאותי לאחר תאונות עבודה עלול להחמיר עם הזמן. אם לא פועלים בזמן ולא מגישים את כל הטפסים עד שנה מיום התאונה עלולים לפספס את המועד שבו יכול המוסד לביטוח לאומי להכיר בתאונה כתאונת עבודה.

לדוגמא אישה אשר הרימה משא כבד והרגישה כאב חד בגב, חשבה כי פגיעה זו היא פגיעה קלה שתחלוף לבד אך לאחר שכאביה לא חלפו והיא ביצעה בדיקות מקיפות התברר כי היא סובלת מפריצת דיסק קשה ולכן עקב ביצוע פעולות נכונות בזמן הנכון תביעתה בביטוח הלאומי הוכרה והיא כיום מקבלת קצבה לכל החיים. באם הייתה מתמהמהת עם הגשת התביעה הייתה מפסידה חלק מזכויותיה בביטוח הלאומי.

התהליך מול הביטוח הלאומי נעשה בכמה שלבים

השלב הראשון, שלב ההכרה, מגישים את התביעה עם המסמכים הרלוונטים על מנת שביטוח לאומי יכיר בתאונה כתאונת עבודה. שלב ההכרה חשוב מאוד גם אם הפגיעה נראית מינורית שכן אם המצב חלילה יחמיר בהמשך יוכל הנפגע להגיש החמרת מצב ולקבל פיצויים משמעותיים.

השלב השני, מגישים תביעה לנכות ואז מתכנסת ועדה רפואית אשר בוחנת את היקף הפגיעה וקובעת את אחוזי הנכות. חשוב מאוד להגיע מוכנים לוועדה ומצוידים במסמכים רלוונטים ובדיקות המעידות על הנזק שנגרם לנפגע. עו"ד שעוסק בתחום הביטוח הלאומי מדריך את הנפגע במה כדאי להתמקד בוועדות הרפואיות על מנת לקבל את אחוזי הנכות הגבוהים ביותר שניתן והוא אף מייצג את הנפגע בפני הוועדה עצמה.

הפיצוי נקבע לפי גובה אחוזי הנכות שנתנה הוועדה, זה יכול להסתכם במענק חד פעמי או בקצבה לכל החיים. כמו כן הפיצוי הוא לפי השכר של הנפגע 3 חודשים טרם הפגיעה.

באם הוועדה קבעה אחוזי נכות נמוכים ממה שמגיע לנפגע על פי התקנות, עו"ד המתמחה בתחום הביטוח הלאומי יגיש ערעור לוועדת עררים של הביטוח הלאומי וזאת על מנת שהנפגע יקבל את אחוזי הנכות המגיעים לו.

את התביעה להכרה בתאונה כתאונת עבודה ניתן להגיש בכל גיל, אפילו לאחר היציאה לפנסיה.

בנוסף את הפיצוי עקב תאונת העבודה בין ומדובר במענק ובין בקצבה ניתן לקבל בכל שלב בחיים גם אם הנפגע חזר לעבוד כרגיל.

חשוב מאוד לאחר פגיעה בעבודה לשוחח עם עו"ד המתמחה בתחום לשם השגת תיעוד מסודר של נסיבות הפגיעה, בנוסף יש להקפיד ולאסוף כמה שיותר מסמכים ולבצע בדיקות מקיפות על מנת לברר מה הנזק שנגרם כתוצאה מהאירוע.

עורכת הדין אורית פז (צילום: מורן יעקב)
עורכת הדין אורית פז | צילום: מורן יעקב

משרד עו"ד אורית פז מתמחה בייצוג בוועדות הביטוח הלאומי ועם למעלה מ-17 שנות ניסיון. עו"ד אורית פז מנהלת את פורום תאונות עבודה באתר דין. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה למשרד עוה"ד אורית פז - 053-9428986