זוגות רבים שמחליטים להתגרש בוחרים או נגררים לנהל את הליכי הגירושין בין כותלי בית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני באמצעות הגשת תביעות בנושאים שונים כגון חלוקת רכוש, מזונות אישה וילדים, זמני שהות, אחריות הורית, גט וכתובה ועוד. חשוב לדעת כי ניהול הליכי גירושין בפני ערכאות שיפוטיות מחייב את הצדדים לפעול בהתאם להכרעות השיפוטיות שהתקבלו במסגרת ההליכים ומונע מהם את האפשרות לעצב בעצמם את ההסדרים המשפטיים שיחייבו אותם וישפיעו עליהם ועל ילדיהם למשך שארית חייהם.

לפניה ישירה למשרד עו"ד שוובר - קלביר, לחץ/י כאן

מהם החסרונות בניהול הליכים בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני?

ניהול הליכים משפטיים בכלל, עלול במקרים רבים להסתיים במפח נפש עבור הצדדים, בעקבות חוסר שביעות רצון מההכרעות השיפוטיות שהתקבלו. נוסף על כך, לרוב, ניהול הליכים משפטיים עלול להגביר את גובה הלהבות, את רגשות האיבה והעוינות בקרב צדדים אשר מנהלים "קרב" משפטי באמצעות עורכי דין.

בני זוג שהחליטו להתגרש ומעוניינים להימנע מעוגמת הנפש ומהעלויות הגבוהות הכרוכות בניהול הליכים משפטיים ממושכים בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני, יכולים לבחור להיעזר בשירותיו של עורך דין או מגשר בעל הידע המקצועי כדי להכין הסכם גירושין. עריכת הסכם גירושין בסיוע של עו"ד מקצועי, מיומן ומנוסה בתחום הגירושין היא חלופה מומלצת לניהול הליכים בערכאות מכיוון שהיא מעניקה לצדדים שליטה וחופש בחירה, ומאפשרת להם להיות מעורבים בעיצוב ההסדרים המשפטיים שיחייבו אותם בהמשך חייהם. בהסכם גירושין ניתן לעגן הסכמות בסוגיות חלוקת הרכוש, זמני השהות והאחריות ההורית, מזונות אישה, מזונות ילדים, גט וכתובה ובכל סוגיה נוספת שהצדדים יראו לנכון להסדיר.

עריכת הסכם גירושין ברור ומפורט

לצורך עריכת הסכם גירושין מפורט, ברור וחד משמעי שימנע סכסוכים עתידיים, הצדדים יצטרכו להעביר לעורך הדין פירוט של הנכסים שבבעלותם כולל נכסי מקרקעין, חסכונות, זכויות בניירות ערך, קופות גמל ופנסיה, מיטלטלין מסוגים שונים, כלי רכב, מניות ועוד. בעוד בתי המשפט לרוב נוטים לפסוק חלוקת רכוש שוויונית בין הצדדים, במסגרת הסכם גירושין ניתן לסטות מדרך זו ולקבוע חלוקת רכוש יצירתית וגמישה שתאפשר לצדדים להימנע מפגיעה בזכויות פנסיה וממכירת רכוש יקר ערך.

נוסף על כך, עריכת הסכם גירושין שמסדיר את סוגיית האחריות ההורית וזמני השהות של הצדדים עם ילדיהם, תאפשר לצדדים לקבוע בעצמם את זמני השהות שלהם עם הילדים, להימנע ממינוי עובדת סוציאלית לסדרי דין וממעורבות גורמי רווחה שממונים על ידי בית המשפט כדי לבחון ולהכין תסקירים שמתייחסים לטיב הקשר של ההורים עם ילדיהם..

הסכם גירושין יאפשר לצדדים לגבש הסכמות בנוגע לסכום דמי מזונות הילדים שישקלל את היכולת הכלכלית של כל אחד מההורים תוך התחשבות בזמני השהות ובצרכי הילדים. כמו כן, בהסכם הגירושין ניתן לצמצם סכסוכים עתידיים על ידי התייחסות ספציפית לצרכים נוספים של הילדים, אופן ביצוע התשלום, מועד התשלום ועוד.

איך הסכם גירושין מקבל תוקף מחייב?

הסכם גירושין יוכל לקבל תוקף מחייב רק אחרי שקיבל את אישור בית המשפט לענייני משפחה או את אישור בית הדין הרבני. כדי לקבל את האישור המיוחל, יש להגיש בקשה מתאימה ולהתייצב לדיון. במהלך הדיון בית המשפט או בית הדין הרבני יבחנו את הסכם הגירושין, יבדקו האם הצדדים מבינים את תוכנו ואת משמעותו ויוודאו כי הם חתמו עליו מרצונם החופשי.

ליווי של עורכת דין מקצועית, מיומנת ומנוסה בתחום הגירושין בכלל ובתחום הסכמי הגירושין בפרט יסייע לצדדים לגבש הסכם גירושין הוגן שכולל הסכמות שמסדירות את הסוגיות הכרוכות בגירושין. צדדים שמעוניינים לשמור על טובת ילדיהם, לחסוך זמן וכסף ולהימנע מעוגמת נפש ומרגשות איבה ויריבות, אשר במקרים רבים נלווים לניהול הליכים בערכאות, יכולים לבחור בחלופה שתאפשר להם לעצב את עתידם בעצמם. באמצעות חתימה על הסכם גירושין הצדדים יוכלו לקחת לידיהם את השליטה בהליך הגירושין, להגן על הזכויות והאינטרסים שלהם ולשדר לילדיהם שניתן להתנהל באופן מכובד ובוגר גם בעתות משבר.

עורכות הדין לירן שוובר ועדי קלביר (צילום: משרד עו"ד שוובר - קלביר)
עורכות הדין לירן שוובר ועדי קלביר | צילום: משרד עו"ד שוובר - קלביר

משרד עו"ד שוובר - קלביר עוסק בדיני משפחה, גירושין, עריכת הסכמי פרידה וגירושין, הסכם זוגיות וממון, הורות משותפת, ירושה, צוואה, ייפוי כוח מתמשך ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה למשרד עורכות הדין והמגשרות שוובר- קלביר - 053-9386787