להתגרש ולהפריד כוחות זה אף פעם לא נעים. אבל אם כבר הגעתם למסקנה שהגעתם לנקודה שעליכם להיפרד, רצוי שתעשו זאת בצורה הכי נכונה ועם הכי פחות פגיעות בכם ובעיקר בילדים.

הדרך הנכונה, המהירה, הטובה והזולה ביותר, היא להגיע להסכם גירושין שיכלול את כל הנושאים הכרוכים בגירושין. כך ייחסך הצורך להגיש תביעות לבית המשפט.

לפניה ישירה אל עורכי דין ונוטריונים איריס גרבר ומוטי גרטל, לחץ/י כאן

כיצד מתבצעת חלוקת הרכוש בגירושין?

כאשר אין לבני הזוג ילדים, הדברים אמורים להיות פשוטים יותר. כל מה שנצבר במהלך חיי הנישואין, אמור להתחלק, לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, בחלקים שווים בין הצדדים. הכוונה לנכסי מקרקעין, מטלטלין, לרבות רכב, החפצים בדירה וכן כספים, פנסיה, קופות גמל וזכויות אחרות שצברתם. יש לקחת בחשבון גם מוניטין שנצבר למי מבני הזוג וכן מניות, אופציות וכד'. אנשים נוטים לחשוב כי אם זכות כלשהי או נכס רשומים על שם אחד הצדדים, הם שייכים לו בלבד. אך לא כך הדבר וככל שבני הזוג יפנימו כי כל מה שנצבר במהלך החיים המשותפים, שייך לשני הצדדים, כך יהיה להם קל יותר להגיע להסכמות ללא הגשת תביעות בבית המשפט. ייתכן שיהיה צורך למנות שמאי ו/או אקטואר לצורך הערכת שווי הנכסים.

קביעת דמי המזונות וחלוקת זמני השהות של ההורים עם הילדים

במקרה שיש ילדים, אזי יש צורך אף להחליט לגבי חלוקת זמני השהות של הילדים עם כל הורה ואת אופן חלוקת המזונות של הילדים בין ההורים. כיום הגישה של בתי המשפט היא כי עד לגיל 6, האב נושא ברוב הצרכים ההכרחיים של הילדים (כ-1,300 ₪ לערך וכן 30% בגין מדור) אולם מגיל 6 ומעלה, בתי המשפט מתחשבים בהכנסות שני ההורים וכן בזמני השהות של הילדים עם כל הורה. יש דרך לחשב את אופן חלוקת המזונות ועורך דין המומחה בדיני משפחה, ידע לחשב הערכה של גובה המזונות שייפסקו בבית המשפט.

קביעת אחריות הורית משותפת מתוך ראיית טובת הילד

כיום, ככל שההורים משתכרים שכר זהה או דומה והילדים מחלקים את זמנם בין ההורים בחלקים שווים, אף צד לא ישלם לצד האחר מזונות (החל מגיל 6 כאמור). ככל שההורים ישכילו להגיע להסכמות ברוח הפסיקה החלה כיום בבתי המשפט, כך ייטב להם ובעיקר לילדיהם. כיום גישת בתי המשפט היא לקבוע אחריות הורית משותפת, מתוך ראיית טובת הילד, לפיה, שני ההורים צריכים להיות מעורבים באופן מלא בגידול הילדים. לא פעם אנו עדים לתופעה לפיה אימהות נלחמות על כך כי הילדים יהיו עימם זמן ממושך יותר, מתוך אג'נדה מיושנת, לפיה לילד טוב יותר לשהות עם האם. בכך נגרם נזק ממושך לילדים, כאשר ההורים מתגוששים בבתי המשפט, תוך שבית המשפט ממנה פקיד סעד, שיתן חוות דעתו. זהו הליך שלוקח זמן ממושך ולפעמים אף למעלה משנתיים.

מובן שכאשר יש מקרים חריגים של אלימות, הימורים, בגידות וכד' הסיכוי להגיע להסכמות הוא נמוך ובבית המשפט הדבר ישפיע על אופן חלוקת הרכוש, על זמני השהות עם הילדים ועל גובה המזונות.

הגשת תביעות לבית המשפט בהיעדר הסכמות בין הצדדים

ככל שהצדדים לא הצליחו להגיע להסכמות בינהם ולהסכם גירושין הוגן ושיוויוני, הרי שיהיה צורך בהגשת תביעות לבית המשפט, הן בנושא הרכוש והן בנושא זמני השהות ומזונות הילדים. הליך כזה יכול להמשך זמן ממושך ולעלות ממון רב ולכן רצוי מאוד כי זוג שעומד להתגרש, יבחן היטב את האפשרות להגיע להסכם גירושין הגון והוגן.

עורכי הדין איריס גרבר ומוטי גרטל (צילום: אקסטרה קידום אתרים | בניית אתרים)
עורכי הדין איריס גרבר ומוטי גרטל | צילום: אקסטרה קידום אתרים | בניית אתרים

עורכי דין ונוטריונים איריס גרבר ומוטי גרטל מנהלים את פורום תביעת מזונות באתר din.co.il, עוסקים בדיני משפחה, גירושין, פירוק שיתוף אגב גירושין, עריכת הסכמי ממון, הסכמי גירושין, מזונות, משמורת, צוואות וירושות, גישור משפחתי ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה לעורכי דין ונוטריונים איריס גרבר ומוטי גרטל - 053-9428977