נהיגה במהירות מופרזת נחשבת לאחת מעבירות התנועה השכיחות ביותר בכבישי ישראל. על כן, מידי שנה מאות אלפי נהגים ישראלים מחויבים לשלם קנסות בעקבות נסיעה במהירות גבוהה מהמותר, דוחות שיש בצידן נקודות שעלולים להביא לפסילת רישיון נהיגה על ידי משרד הרישוי. במקרים של מהירויות גבוהות מוגש כנגד הנהגים כתב אישום ואלו נאלצים לנהל הליך משפטי בבית המשפט לתעבורה על כל המשתמע מכך. בהתאם לחומרת העבירה שביצע הנהג, יוטלו עליו גם סנקציות אחרות הקבועות בחוק.

חשוב לציין כי הענישה בעקבות ביצוע עבירת נהיגה במהירות מופרזת נקבעת בהתאם למהירות שבה בוצעה העבירה ולפי סוג הדרך שבו בוצעה, כלומר דרך עירונית או דרך בין עירונית. כדי לאכוף את העבירה, משטרת ישראל משתמשת באמצעים טכנולוגיים שונים ומגוונים.

לפניה ישירה אל משרד עו"ד ומגשרים בן שטרית פילוסוף, לחץ/י כאן

מצלמת מהירות נייחת מסוג א'3

מצלמת מהירות מסוג א'3 היא נייחת, ממוקמת בשולי הדרך על עמוד ומיועדות ללכוד נהגים שנוסעים מעל המהירות החוקית המותרת, נהגים שחוצים באור אדום כמו גם נהגים שנוסעים בנתיבי תחבורה ציבורית. מצלמות נייחות מסוג א' 3 פזורות בכל רחבי הארץ ומקושרות למערכת בקרה מרכזית אשר מפענחת את התצלומים ושולחת לנהגים דוחות תנועה וזימונים לבית המשפט בהתאם למידת חריגתם מעל המהירות המותרת.

ממל"ז - מד מהירות לייזר

ממל"ז או מד מהירות לייזר הוא מכשיר שפועל באמצעות קרני לייזר ומסוגל להציג את מהירותו של האובייקט שאליו הוא מכוון. ממל"ז מבוסס על עיקרון של מדידת משך הזמן שאורך לקרן הלייזר הנשלחת מהמכשיר לעבר כלי הרכב להגיע בחזרה למכשיר. באמצעות נוסחה הקבועה במכשיר מתבצעת המרה של משך הזמן הנ"ל למהירות שבה נע הרכב כאשר מהירות הנסיעה של הרכב מוצגת על גבי צג המכשיר. השוטר האוכף יעצור מיד את הרכב ויגיש כנגד הנהג דו"ח בגין עבירת מהירות בהתאם לחריגה שנמדדה.

רדאר מסוג דבורה

דבורה היא מכשיר מבוסס רדאר שמשמש למדידת מהירות נסיעה של כלי רכב. הדבורה מאפשרת למפעיל למדוד מהירות נסיעה של כלי רכב באמצעות ניידת משטרה גלויה או סמויה, כאשר הניידת יכולה להיות במצב נייח או במצב נסיעה. מכשיר הדבורה מורכב משתי אנטנות - קדמית ואחורית אשר מותקנות על גג הניידת. המכשיר מאפשר לשוטר המפעיל את המכשיר למדוד את מהירות כלי הרכב שמתקרבים או מתרחקים מהניידת בטווח מקסימלי של כ-1200 מטרים. כדי שמדידת המהירות תהיה תקפה, הרכב הנמדד אמור להיות בודד בטווח הקליטה ובשדה הראיה של השוטר המפעיל. גם כאן, השוטר האוכף, יעצור את הרכב ויגיש נגדו דו"ח מתאים.

מהן הסנקציות שלצד עבירת נהיגה במהירות מופרזת בדרך עירונית?

אם העבירה בוצעה בדרך עירונית שמהירות הנסיעה המותרת בה עומדת על 50 קמ"ש בהיעדר תמרור המורה אחרת, הסנקציות שיוטלו על הנהג יהיו תלויות במהירות נסיעתו:

  1. חריגת מהירות של עד 20 קמ"ש מעל המותר תגרור קנס של 250 שקלים ללא נקודות.
  2. חריגת מהירות בטווח שבין 21-30 קמ"ש תגרור קנס בסך של 750 שקלים ו-8 נקודות.
  3. חריגת מהירות בטווח שבין 31-40 קמ"ש תגרור קנס בסך של 1,500 שקלים ו-10 נקודות.
  4. חריגת מהירות של 41 קמ"ש ויותר תגרור הזמנה לדין ו-10 נקודות.

מהן הסנקציות שלצד עבירת נהיגה במהירות מופרזת בדרך בין עירונית?

עבירת נהיגה במהירות מופרזת שבוצעה בדרך בין-עירונית שמהירות הנסיעה בה היא 90 קמ"ש אם קיים מעקה הפרדה ומעל 90 קמ"ש כאשר לא קיים מעקה הפרדה - בהתאם לתמרור המורה בדרך, תוביל להטלת סנקציות בהתאם למהירות הנסיעה:

  1. חריגת מהירות של עד 25 קמ"ש מעל המותר תגרור קנס בסך של 250 שקלים ללא נקודות.
  2. חריגת מהירות של 26-40 קמ"ש תגרור קנס בסך של 750 שקלים ו-8 נקודות.
  3. חריגת מהירות של 41-50 קמ"ש תגרור קנס בסך של 1,500 שקלים ו-10 נקודות.
  4. חריגת מהירות של 51 קמ"ש ויותר תגרור הזמנה לדין ו-10 נקודות.

קיבלת דו"ח ממצלמה או משוטר בעקבות נהיגה במהירות מופרזת, מה ניתן לעשות?

נהג שקיבל דו"ח משוטר או ממצלמה יכול לבחור בין מספר אפשרויות פעולה:

  1. הנהג רשאי לבקש להמיר את הדו"ח שקיבל באזהרה אם הוא עומד בקריטריונים מסוימים שמשתנים מעת לעת בהתאם לחומרת העבירה, ותק שנות נהיגה ורצף שנים שבהן לא ביצע עבירות תעבורה.
  2. הנהג רשאי להגיש למשטרה בקשה להישפט. אם חלפה שנה מהמועד שבו התקבלה הבקשה להישפט במשטרה וטרם נשלחה לנהג הזמנה לדין, ניתן יהיה לבטל את הדו"ח באופן מוחלט, כלומר הן ההרשעה, הקנס והנקודות יבוטלו.
  3. גם נהג שהגיש בקשה להישפט וקיבל הזמנה לדין וכתב אישום תוך שנה, עדיין יכול לגבש הסדר טיעון עם התביעה המשטרתית. גיבוש של הסדר טיעון כאמור יעשה לאחר בחינה יסודית ומעמיקה של חומר הראיות על ידי עורך דין שמייצג את הנהג תוך הסתמכות על כשלים ראייתיים בתיק החקירה או על כשלים משפטיים.
  4. אפשרות נוספת שעומדת בפני הנהג היא לקבוע את התיק להוכחות ולהותיר את ההכרעה בתיק לבית המשפט שייבחן את מכלול הראיות והנתונים הרלבנטיים ויכריע אם הנהג אשם בביצוע העבירה ואם לאו. חשוב לציין כי הגשת בקשה להישפט והעברת התיק לדיון בבית המשפט לתעבורה מקנה לבית המשפט סמכויות ענישה רחבות שאינן מוגבלות לסנקציה המקורית שהוטלה על הנהג על ידי השוטר בשטח. בית המשפט יקבע את הכרעתו על בסיס הראיות שיוצגו לו במהלך הדיון הן ע"י המשטרה והן ע"י הנהג.

מהי החשיבות של קבלת ייצוג משפטי מקצועי לאחר ביצוע עבירת נהיגה במהירות מופרזת?

אם קיבלתם הזמנה לדין או דוח תעבורה בעקבות עבירת נהיגה במהירות מופרזת, ההמלצה עבורכם היא לפנות בהקדם האפשרי לעורך דין מיומן, מקצועי ומנוסה בייצוג נהגים בעבירות תעבורה. במקרים רבים ליווי משפטי מקצועי של עורך דין יכול להוביל לזיכוי מלא של הנהג מהעבירה, לביטול קנסות, הגבלות וסנקציות אחרות שהוטלו עליו, כמו גם לביטול נקודות הרישוי שנרשמו בצד הדו"ח.

עורכי הדין כפיר בן שטרית ומיה פילוסוף (צילום: משרד עו"ד ומגשרים בן שטרית פילוסוף)
עורכי הדין כפיר בן שטרית ומיה פילוסוף | צילום: משרד עו"ד ומגשרים בן שטרית פילוסוף

משרד עו"ד ומגשרים בן שטרית פילוסוף עוסק בדיני תעבורה, בייצוג נהגים המואשמים בעבירות נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה ללא רישיון נהיגה, נהיגה בשכרות, נהיגה בזמן פסילה, דוחות תנועה, משרד הרישוי ועוד. למשרד הצלחות רבות בתחום הכוללים ביטולי כתבי אישום, ביטול נקודות וצמצום קנסות. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה למשרד עו"ד ומגשרים בן שטרית פילוסוף - 053-7933127