האזרח הישראלי הינו ניצול שואה שהכיר את אהובתו הפיליפינית דרך אתר היכרויות, בתחילת מערכת היחסים הם התגוררו יחד במשך מספר שנים בתאילנד. הם ניסו להגיע יחד לביקור בישראל, אך בקרי הגבול של רשות האוכלוסין וההגירה סירבו את כניסתה של האישה ובכך היא הפכה למסורבת כניסה. הם נישאו בנישואים אזרחיים בפיליפינים ועברו להתגורר שם.

לפניה ישירה אל עורכת דין ומגשרת מירי נחשונוב, לחץ/י כאן

האזרח הישראלי נאלץ לחזור לישראל עקב מצבו הרפואי

לאחר שמצבו הרפואי של האזרח הישראלי החמיר, הוא נאלץ לחזור לישראל על מנת להיות תחת ביקורת רפואית, שכן לא יכול היה לקבל טיפול רפואי מתאים בפיליפינים.

מאז חזרתו לישראל בשנת 2018 הוא ניסה ככל יכולתו להילחם מול משרד הפנים על מנת שתאושר כניסת אשתו לישראל כבת זוגו מכוח זכותו לחיי משפחה כאזרח ישראלי.

משרד הפנים דחה את בקשותיו של האיש ואת העררים שהגיש באמצעות ילדיו

משרד הפנים דחה את בקשותיו ואת העררים שהגיש בעזרת ילדיו אך הוא לא התייאש ופנה לייצוג משפטי על ידי עו"ד מירי נחשונוב המתמחה בתחום ההגירה לישראל ובהסדרת מעמד בישראל מול משרד הפנים.

לאחר שעו"ד מירי נחשונוב הגישה ערר לבית הדין לעררים, המדינה החליטה לדון שוב בבקשה ולערוך ראיון נוסף לבני הזוג, לישראלי בישראל ולבת הזוג בשגרירות ישראל בפיליפינים. לאחר הריאיון נעמדה המדינה שוב על הרגליים האחוריות וסירבה בכל תוקף לאשר את כניסתה של בת הזוג לישראל.

המדינה לא התחשבה בגילו ובמצבו המנטלי של האזרח הישראלי

המדינה טענה שהישראלי ניצול השואה לא ידע להשיב היטב על השאלות אשר נשאל בראיונות וזאת מבלי שעלתה כל התחשבות בגילו ומצבו המנטלי.

המדינה טענה כי בני הזוג לא התראו משנת 2018 והדבר מעיד כי לא היה להם רצון להיפגש וזאת בהתעלמות מוחלטת מאישור רפואי אשר הוצג ואשר מעיד כי לעורר אסור לטוס בשל מצבו הרפואי. נטען כי טענה זו מגוחכת גם לאור העובדה כי המדינה היא זו שאוסרת על בני הזוג להיפגש על ידי אי מתן אישור כניסה לישראל לבת הזוג.

המדינה הוסיפה וטענה כי מדובר ביחסי נוחות עקב פער הגילאים הגדול בין בני הזוג

המדינה הוסיפה וטענה כי הזוגיות לא כנה בין היתר בשל פער הגילאים בין השניים העומד על כ-40 שנים וכי מדובר לכאורה ביחסי נוחות.

במסגרת הערר אשר הוגש לבית הדין לעררים, נטען על ידי עו"ד נחשונוב כי העורר אשר הינו ניצול שואה סבל מספיק בחייו מגזענות ומאפליה בלשון המעטה. וכעת בשנים האחרונות של חייו הוא נאלץ לחוות את היחס המפלה כלפיו ממדינתו - מדינת היהודים.

עו"ד מירי נחשונוב טענה שמדובר ביחסי זוגיות כנים ואותנטיים

עוד נטען כי המדינה התעלמה התעלמות מוחלטת ומכוונת מכל ההוכחות אשר הוצגו לה אשר מעידות כי מדובר ביחסי זוגיות כנים ואותנטיים ובמענה לטענה בעניין פער הגילאים נטען כי על המדינה להיות ערה לכל מיני סוגים של מערכות יחסים זוגיות.

נטען כי המדינה דורסת ברגל גסה את זכותו של האזרח הישראלי לחיי משפחה מטעמים אשר הינם תירוצים ותו לא.

בית הדין התבקש לעצור את עינוי הדין אשר עברו בני הזוג במשך שנים.

עורכת הדין מירי נחשונוב (צילום: Q Elite Beauty)
עורכת הדין מירי נחשונוב | צילום: Q Elite Beauty

ביה"ד לעררים בתל אביב קיבל את טענות עו"ד מירי נחשונוב והתיר לבת הזוג להיכנס לישראל

למרבה השמחה, בית הדין לעררים בתל אביב קיבל את הטענות שטענה עו"ד נחשונוב וקבע כי בניגוד להתנגדות הנחרצת של המדינה, בת הזוג תיכנס לישראל ובני הזוג יוכלו להגיש למשרד הפנים מסמכים עדכניים בעניין בקשה לקבלת מעמד בישראל לבת הזוג הפיליפינית על פי ההליך המדורג המיועד לבני זוג נשואים ועל משרד הפנים יהיה לטפל בבקשת בני הזוג בלב פתוח ונפש חפצה.

עו"ד ומגשרת מירי נחשונוב מייצגת בפני כל לשכות משרד הפנים בארץ וכן בפני בתי הדין לעררים בארץ. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה אל משרד עורכי דין מירי נחשונוב - 053-8007664