כידוע ניתן להגיע לתוצאה של מחיקת חובות במגוון דרכים, בין היתר בהליך של הסדר נושים (בבית המשפט או הסדר נושים מחוץ לכותלי בית המשפט), חדלות פירעון ושיקום כלכלי או איחוד תיקים בהוצאה לפועל.

לפניה ישירה אל עו"ד אסף אבנט, לחץ/י כאן

מהן מטרותיו העיקריות של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי?

חוק חדלות פירעון אשר נכנס לתוקף במהלך שנת 2019 בא להחליף את החוק הישן מלפני כחמישים שנה, אחת ממטרותיו העיקריות הינה שיקום כלכלי של החייב תוך קיצור תקופת התשלומים לנושים ל-48 חודשים עד למחיקת החובות המיוחלת, דהיינו "הפטר".

מטרה שנייה של החוק הינה שילובו של החייב במרקם החיים הכלכליים, תוך ביצוע תשלום מקסימלי לנושים במהלך ההליך.

מטרה נוספת של החוק הינה ביצוע תשלום מקסימלי לנושים בטרם מתן הפטר לחייב, כלומר החוק החדש מחמיר מאוד בנושאי מימוש נכסים ודירת מגורים כנגד החייבים לשם קיום מטרה זו.

עצם הפניה להליך חדלות פירעון פוגעת בכלל המעורבים, החייב, נושים וכו', על כן מרבית הנושים יהיו נכונים להגיע להסדר אשר יוביל למחיקת חובות משמעותית או לכל הפחות תשלום החוב המקורי, בין היתר, בשל הסיבה כי בהליך חדלות פירעון לא יהא בידם לקבל תשלום עבור מלוא החוב, על כן ולו רק בשל כך שניהול הליך זה הינו יקר לכל הצדדים, הנושים הגדולים כגון בנקים וגופים אחרים יעדיפו במרבית המקרים למחוק חלק מן החוב לשם הגעה להסדר, טרם פניית החייב להליך של חדלות פירעון.

מהי מידת תום הלב הנדרשת בהליך חדלות פירעון?

מידת תום הלב הנדרשת – בהליך זה הינה גבוה מאוד ודורשת שקיפות מלאה, מחיקת חובות בהליך זה נעשית לאחר קבלת צו הפטר חלוט מבית המשפט, בית המשפט רשאי לקבוע שהחייב אכן פעל בהתאם לתוכנית פירעון שנקבעה על ידי הנאמן ובכך לתת לחייב צו הפטר מחובותיו.

מנגד לבית המשפט סמכות לבטל את קבלת ההפטר במקרה וגילה שהכניסה למצב הכלכלי אשר בסופו של דבר הובילה להליך חדלות פירעון לא נעשתה בתום לב או במידה שהחייב אינו עומד בתשלומים החודשיים שנקבעו לו או מכל טעם אחר של ניצול ההליך שלא בצורה הוגנת.

כאמור, מטרת הליך חדלות הפירעון ומחיקת החובות בהליך הינם על מנת לספק לחייב הזדמנות להשתלב במרקם החברתי-כלכלי בצורה נכונה וללא חובות לאחר שהאחרון קיבל הפטר מחובותיו.

קבלת ייצוג משפטי מקצועי בתחום חדלות הפירעון

קבלת ייצוג משפטי ממשרד עורכי דין מקצועי בתחום חדלות פירעון הנו מרכיב חשוב להצלחה בכל ההליך. כאמור, החייב נדרש להוכיח בפני בית המשפט או הוצאה לפועל כי אינו מנצל את החוק ומערכת המשפט כדי להתחמק מתשלום חובותיו, וכי אינו מתעשר ממהלך זה, אלא פועל בתום לב ומתוך רצון אמיתי להחזיר את הסכום המקסימלי שניתן להחזיר בהתאם למצבו.

עורך דין מקצועי המתמחה בתחום זה ילווה אתכם לכל אורך התהליך ובכך יעזור לכם לצלוח את ההליך ולקבל צו הפטר.

עורך הדין אסף אבנט
עורך הדין אסף אבנט

משרד עו"ד אסף אבנט נותן שירות, בין היתר, בתחום מיצוי זכויות מול המוסד לביטוח לאומי, ביטוחים אישיים ונזיקיים על מנת למקסם את אפשרויות הפיצוי להן זכאים קהל לקוחותינו תוך בחינת מיקסום אפשרויות פיצוי המגיעות להם.

כמו כן, בנוסף לאמור לעיל משרדנו מתמחה בתחום דיני עבודה, דיני נזיקין וביטוח לרבות תאונות דרכים, מיצוי זכויות מול המוסד לביטוח לאומי, הוצאה לפועל וחדלות פירעון. משרדנו זמין לשירותכם בכל עת. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה לעו"ד אסף אבנט - 0537101868