החיים במדינת ישראל מלווים באירועים ביטחוניים מסוגים שונים מאז קום המדינה. אירועי טרור מלווים את חיינו באופן עקבי במשך שנים רבות ולא נראה שמציאות זו עומדת להשתנות בעתיד הנראה לעין. שורת הפיגועים הרצחניים שפקדה את ישראל לאחרונה בבאר שבע, בחדרה ובבני ברק מעוררת חששות בקרב הציבור וגורמת לישראלים רבים לברר אודות האפשרות לקבל רישיון נשק פרטי לצורך הגנה עצמית ומתן מענה ראשוני במקרה של אירוע בטחוני.

הניסיון מלמד שבמקרים רבים אזרחים נושאי נשק הם אלו שהצליחו לסיים את האירוע הבטחוני באמצעות ביצוע ירי ונטרול המפגעים. כולנו מייחלים לכך שלעולם לא נצטרך לעשות שימוש בנשק, אך מכיוון שכוחות הביטחון אינם מסוגלים לתת מענה מידי ולהיות בכל מקום ובכל זמן, מומלץ לכל אזרח כשיר העומד בקריטריונים לממש את זכותו, להוציא רישיון נשק ולהיות מוכן לתת מענה ראשוני לכל אירוע בטחוני. חשוב לזכור כי במקרים רבים ההבדל בין אירוע ללא נפגעים או עם נפגעים מעטים לבין אירוע קשה ורב נפגעים הוא הימצאו של אזרח חמוש בזירה אשר הגיב במהירות, חתר למגע ונטרל את המפגע.

לפניה ישירה אל עורך דין אמנון בן נעים, לחץ/י כאן

נשיאת נשק אישי ברישיון - הלכה למעשה

הזכות להחזיק נשק בישראל היא על פי רישיון בלבד וקבלת רישיון נשק בישראל מותנית בעמידה של המבקש בקריטריונים הקבועים בחוק כלי הירייה ובתקנות מכוחו. קבלת רישיון נשק מותנית בעמידת המבקש בדרישות ובאחד מן הקריטריונים – תבחינים שקבע השר לביטחון פנים בתיאום עם גורמי ביטחון, משטרת ישראל ומשרד הבריאות.

את הבקשה לרישיון נשק יש להגיש בצירוף מסמכים נלווים שכוללים בין היתר צילום תעודת זהות, תעודת מילואים או שירות לאומי או פטור משירות, הצהרת בריאות מרופא משפחה ומסמכים נוספים שתומכים בתבחין הרלבנטי שבגינו מבוקש הרישיון.

אחרי מילוי הבקשה בצירוף המסמכים הרלבנטיים, היא תועבר לאישור הגורמים הממליצים - משרד הבריאות והמשטרה ולאחר קבלת המלצתם, המבקש יזומן להתייצב לראיון באחת מלשכות רישוי כלי ירייה הפזורות ברחבי הארץ. אחרי הריאיון יינתן למבקש אישור מותנה שמאשר את המשך ההליך שכולל הכשרה וביצוע עסקה לקניית כלי ירייה. בסיום ההליך המבקש יקבל רישיון להחזקת כלי ירייה וספח זמני שיוחלף בהמשך ברישיון קבוע.

כדי לקבל רישיון לכלי ירייה פרטי, מבקש הרישיון יצטרך לעמוד במספר קריטריונים שכוללים בין היתר רישום במשרד הפנים כתושב קבע השוהה בישראל ברצף במשך שלוש שנים לפחות, הפגנת שליטה בשפה העברית וגיל מינימלי שמשתנה בהתאם לסוג הרישיון ולמשתנים נוספים כמו ביצוע שירות צבאי או לאומי.

מהם הקריטריונים (תבחינים) שלפיהם נבחנת זכאות לקבלת רישיון נשק?

ישנם תבחינים שונים שבגללם מבוקש רישיון נשק כגון עבודה ביישוב זכאי, מגורים ביישוב זכאי, חקלאי מוכר, מוביל חומרי נפץ, שירות בכוחות הביטחון – רובאי 07 ויוצאי יחידות קרביות, שירות פעיל ביחידה מיוחדת, שירות עבר בכוחות הביטחון או ביחידה מיוחדת, שירות במשטרה בהווה או בעבר, כבאי, עובד או מתנדב בגופי ההצלה, מדריך ירי, מורה דרך ועוד. חשוב לציין שהתבחינים מתעדכנים מעת לעת.

ההליך להוצאת רישיון נשק נחשב להליך מורכב מאחר שהרשויות עדיין מתנהלות בבירוקרטיה מסורבלת ונוקשה אשר במקרים רבים גורמת למבקשים להתייאש ולוותר לחלוטין על רישיון הנשק.

ליווי של עורך דין מקצועי, מיומן ומנוסה בהליך להוצאת רישיון נשק

לא אחת, מבקשי רישיון נשק שמגישים את הבקשה באופן עצמאי נתקלים בדרישות של האגף לרישוי כלי ירייה להמציא מסמכים שונים לצורך קביעת הזכאות לרישיון נשק. כדי לחסוך זמן יקר, מומלץ לפנות לעורך דין מקצועי, מיומן ומנוסה בהוצאת רישיון נשק אשר בקיא בתבחינים ובדרישות של האגף לרישוי כלי ירייה במשרד לביטחון פנים. בשלב הראשון עורך הדין ייבחן האם המבקש עומד בתנאים ובקריטריונים של האגף לרישוי כלי ירייה. אם המבקש עומד בתנאים הרלבנטיים, עורך הדין יסייע לו לרכז את המסמכים שמהווים הוכחה שהוא אכן עומד בתבחין הרלבנטי, יגיש עבורו את הבקשה לרישיון ויעקוב אחר התקדמות ההליך באגף רישוי כלי ירייה.

עורך דין מיומן ומנוסה שעוסק בהוצאת רישיון כלי ירייה מכיר לעומק את כל הדרישות העדכניות של האגף לרישוי כלי ירייה ועל כן יודע בדיוק אילו אישורים ומסמכים יש לצרף לבקשה כדי לעמוד בדרישות של האגף לרישוי כלי ירייה, לזרז את ההליך ולמנוע את טרטורו של המבקש.

אם גם אתם סבורים שביכולתכם לשאת נשק ולתרום לביטחונכם האישי ולביטחון של כולנו, ההמלצה היא לפנות בהקדם לעורך דין מקצועי ומנוסה שיסייע לכם לקבל את רישיון הנשק הפרטי בקלות ובמהירות.

עורך הדין אמנון בן נעים (צילום: Angel)
עורך הדין אמנון בן נעים | צילום: Angel

עורך דין אמנון בן נעים עוסק בייצוג ובליווי מבקשי רישיון כלי ירייה, במשפט פלילי ובדיני תעבורה. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.