אם נפגעתם בתאונת עבודה, ייתכן מאוד שאתם זכאים לפיצוי כספי מהמוסד לביטוח לאומי. תחילה, ניתן יהיה לקבל דמי פגיעה ולאחר מכן, ככל שנותרה נכות מהתאונה, רשאי העובד להגיש תביעה בגין נכות מעבודה התשולם כקצבה חודשית או מענק נכות חד פעמי. ליווי משפטי של עו"ד תאונת עבודה יסייע לכם לקבל את הפיצוי המירבי מביטוח לאומי, אשר ישקף את ההפסד הכספי שנגרם לכם עקב אובדן כושר העבודה.

לפניה ישירה אל עורכת דין שני חזון ויסמן, לחץ/י כאן

מהי תאונת עבודה?

הגדרתה של תאונת עבודה היא אירוע בו נפגע עובד במהלך או עקב עבודתו. מדובר במגוון רחב של מקרים החל מנפילה במקום העבודה וכלה במחלת מקצוע או מיקרוטראומה. כמו כן, תאונת דרכים אשר התרחשה בדרך הלוך או חזור מהבית לעבודה, יכולה להיחשב כתאונת עבודה. למרבה הצער, לא פעם, נגרמת לעובד פגיעה פיזית חמורה כתוצאה מהתאונה.

המשמעות היא אובדן כושר עבודה, כלומר הנפגע לא יכול לשוב לעבודתו, אם באופן מלא ואם באופן חלקי, אם לתקופה זמנית או אם לצמיתות. במצב דברים זה, הוא זכאי לפיצוי בגין הפסדי השתכרות. הגורם האחראי לפיצוי הוא המוסד לביטוח לאומי וככל שיש לעובד ביטוח פרטי בגין אובדן כושר עבודה, יוכל לבחון אפשרות לקבלת תגמולים גם ממסגרת זו.

דמי פגיעה

מי שנפגע בתאונת עבודה ונעדר בשל כך מעבודתו, רשאי לפנות לביטוח לאומי לתשלום דמי פגיעה אשר ניתנים לתקופה שלא תעלה על שלושה חודשים. קבלת התשלום מצריכה הגשת תביעה בה יש לפרט את השתלשלות האירועים ולצרף מסמכים רפואיים רלוונטיים המעידים על הפגיעה. אם התביעה תתקבל יהיה העובד זכאי לתשלום בשיעור של 75% משכרו בכל תקופת הזכאות.

נציין, כי אמנם ניתן להגיש תביעה לדמי פגיעה עד 12 חודשים מקרות תאונת העבודה, אך מומלץ שלא להשתהות ולפנות אל עו"ד תאונת עבודה בסמוך לתאונה ככל שניתן, מדוע? ראשית, כדי שהעובד יוכל לקבל את הפיצוי הכספי על היעדרותו מעבודה בהקדם האפשרי. שנית, משום שבאופן טבעי, בשעה זו זכרונו של הנפגע באשר לאירוע הוא הטרי ביותר. כך ניתן יהיה לתאר במסגרת התביעה את טיבם של הדברים באופן מדויק.

גמלת נכות מעבודה

לעיתים, בחלוף שלושה חודשים מיום התאונה, העובד מחלים ושב לעבודתו. אולם במקרים אחרים, הפגיעה חמורה מאוד ואובדן כושר העבודה ממשיך גם לאחר מכן. במצב זה, הצעד הבא הוא הגשת תביעת נכות מעבודה. נדגיש, כי קבלת הפיצוי הכספי מביטוח לאומי בשלב זה היא מורכבת הרבה יותר. העובד מוזמן לוועדה רפואית אשר מפנה אליו שאלות, הוא עובר במסגרתה בדיקה רפואית והיא בוחנת היטב את המסמכים הרפואיים. על פי כל אלו תקבע הוועדה האם מגיעים לעובד אחוזי נכות ואם כן, מהו שיעורם.

הפיצוי הכספי שיקבל העובד יכול להיות קצבה חודשית או פיצוי חד פעמי. הדבר תלוי באחוזי הנכות שייקבעו: ככלל, מתחת ל-9% נכות אין זכאות לתשלום, בין 9%-19% ישולם לעובד מענק נכות חד פעמי ומעל 19% נכות יקבל העובד קצבת נכות מעבודה, אשר תשולם לו מדי חודש בחודשו על ידי ביטוח לאומי.

חשיבות התיעוד הרפואי

לא ניתן להכביר בחשיבות התיעוד הרפואי בתביעות של נכות מעבודה. ככל שהנפגע יוכל להציג מסמכים רפואיים המשקפים נאמנה את טיב הפגיעות שנגרמו לו, כך גדל הסיכוי כי ביטוח לאומי ישלם לו את מלוא הפיצוי המגיע לו. מדובר בקשר ישיר בין השניים ולכן, חשוב מאוד לשמור על כל מסמך רפואי הנוגע לתאונת העבודה, לרבות תוצאות של בדיקות מעבדה ובדיקות הדמיה, סיכומי ביקור מרופאים מומחים, מסמכים רפואיים מביקורים במיון ועוד.

כאמור וכפי שנפרט להלן, כדאי לקבל ייעוץ וייצוג משפטי בהליך של הכרה בנכות מעבודה וכבר משלביו הראשונים. אחת הסיבות לכך היא יכולתו של עו"ד תאונות עבודה לעשות סדר בכל התיעוד הרפואי של הנפגע. הוא ינפה את המסמכים שאינם רלוונטיים או ברורים דיים ויבנה תיק רפואי מוקפד המציג במדויק את תמונת המצב הרפואי של העובד וממחיש מהם הפגיעות והנזקים שלו עקב התאונה. כך יוכל הוא לקבל את הפיצוי המקסימאלי בנסיבות העניין.

פנייה אל עו"ד תאונת עבודה

כל מי שנפגע אי פעם בתאונת עבודה מכל סוג שהוא, יודע עד כמה מיצוי מלא של הזכויות הכספיות מהמוסד לביטוח לאומי הוא חשוב. לכן, מומלץ להיעזר בהליך זה בעורך דין נזיקין המתמחה בתחום זה של תאונות עבודה, אשר ילווה את העובד החל מהתביעה הראשונה לדמי פגיעה וכלה בהליך של גמלת נכות ככל שנזקי התאונה חמורים וממושכים.

המומחיות והניסיון המקצועי יאפשרו לעורך הדין להציג את תמונת המצב הרפואי המלאה, לרבות כאשר קיימים ליקויים רפואיים מסוגים שונים. עורך הדין ייצג את הנפגע מול הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי ואם החלטתה באשר לשיעור הנכות לא תהיה צודקת, ייצג את העובד בהליך ערר לוועדה הרפואית לעררים. כן, בנסיבות מסוימות קיימת גם אפשרות לערער על החלטתה של זו אל בית הדין לעבודה. עוה"ד יעמוד לצידו של העובד לאורך כל הדרך עד למימוש מירבי של זכויותיו.

עורכת הדין שני חזון ויסמן (צילום: תקוה מהבד)
עורכת הדין שני חזון ויסמן | צילום: תקוה מהבד

עורכת דין שני חזון ויסמן עוסקת בדיני נזיקין, נכות מעבודה, תאונות עבודה, נכות כללית, תאונות דרכים, רשלנות רפואית ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה לעו"ד שני חזון ויסמן - 053-6112792