משבר הקורונה שלא נראה שבכוונתו להיפרד מאיתנו ומהעולם מביא הרבה אנשים למצב שבו אינם יכולים עוד לעמוד בנטל ההוצאות הרבות כעסק קטן או גדול או כשכירים הרגילים לעבוד וליהנות ממנעמי החיים.

אנשים רבים שוקלים להגיש בקשה לחדלות פירעון ואולם מאחר שלא נפתחו כנגדם הליכים בבתי המשפט ו/או בהוצאה לפועל הם סבורים שאין באפשרותם לפתוח בהליך שיש בו כדי לשקם את חייהם ולהחזירם למסלולם.

לפניה ישירה אל עורכת דין לורי ברדה, לחץ/י כאן

כיצד מוגדר "חוב" בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי?

בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי התשע"ח – 2018 – בחלק ההגדרות הוגדר "חוב"- חוב ודאי או מותנה, קצוב או שאינו קצוב בין שהגיע מועד פרעונו ובין שטרם הגיע פרעונו.

אנשים רבים נלחמים מדי יום כדי לא להגיע למצב בו יוגשו כנגדם תביעות בגין חובות שנוצרים עקב משבר הקורונה, דוחים תשלומים לבנקים ו/או לספקים בתקווה כי יגיע "האור בקצה המנהרה", משחררים תוכניות חיסכון בטרם מועדם, נוטלים הלוואות בערבות מדינה ועוד.

אולם לצערנו הרב, משבר הקורונה לא נעלם ומעת לעת אף מתחזק כפי שקורה בימים אלו ממש, מועד פירעונם של התשלומים שנדחו מגיע והנושים השונים מבקשים את כספם בחזרה, כספים אשר לרוב מתווספים אליהם ריביות שמגדילות את סכום החוב ולכן נראה ש"כדור השלג ממשיך להתגלגל".

הגשת בקשה לפתיחה בהליך חדלות פירעון בהיעדר תביעות או תיקי הוצל"פ

ניתן לצאת ממעגל הקסמים הזה על ידי הגשת בקשה לחדלות פירעון בטרם יינקטו הליכים לגביית החובות הנערמים. החוק מאפשר הגשת בקשת יחיד לחדלות פירעון גם אם לא הוגשו כנגדו תביעות בבתי המשפט ו/או נפתחו כנגדו תיקים בהוצאה לפועל ויפה שעה אחת קודם.

באופן כזה ניתן לטפל בחובות הנערמים ללא הוצאות מיותרות, ללא ריביות חריגות ושכ"ט עו"ד. לרוב, בית המשפט יראה בעין יפה בקשה אשר הוגשה בטרם נקיטת הליכים כנגד היחיד אשר פועל בתום לב ועושה כל שביכולתו כדי להימנע מתביעות כנגדו.

בינואר האחרון אף עודכנו האגרות לפתיחת תיק אשר במסגרתן ניתן לשלם תשלום של 1400 שקלים בשני תשלומים - 900 שקלים בעת הגשת הבקשה וסכום של 500 שקלים אשר ישולם מקופת הנשייה. מדובר בנדבך נוסף שיש בו כדי להקל על השוקלים להגיש בקשה ואולם מתקשים אפילו בגיוס סכום של 1,400 שקלים במזומן אשר אינם זכאים לקבל פטור מתשלום האגרה.

איך למלא בקשה לפתיחת הליך חדלות פירעון לפני שננקטו הליכים נגד החייב?

בחלק ד' בטופס הבקשה לפתיחת הליך חדלות פירעון יש לפרט את גובה החובות הכולל ולציין כי מדובר בהליך משפטי בו טרם ננקטו הליכים. יש לפרט את הפרטים כל חוב וחוב - מאחר שאין מקום מספיק בחלק זה למלא את כל החובות שבדרך כלל הם לבנקים שונים, לחברות אשראי ולספקים, ניתן לצרף מסמך נפרד כצרופה ובה נפרט לגבי כל חוב - מהו מקור החוב, מהם מאפייני החוב, כיצד החוב נוצר ומהי ההתייחסות לחוב - מדובר בפירוט חשוב מאוד שבו יפורטו המאמצים שביצע היחיד כדי להימנע מהגשת הבקשה.

מדובר בבקשה מורכבת וארוכה יותר משאר הבקשות המוגשות לממונה ויש לקוות כי בתי המשפט והממונה יראו בעין יפה בקשות אלו ויקדמו אותן. במקרים רבים הגשת בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי עשויה לעשות את ההבדל בין פתיחת פרק חדש ונקי מחובות בחיים לבין התרסקות פיננסית והיקלעות לבור ללא תחתית.

ליווי מקצועי של עורך דין מיומן, מקצועי ומנוסה בליווי חייבים בהליכי חדלות פירעון מכוח החוק החדש תוכל לסייע לחייב לצלוח את ההליך, לקבל את ההפטר המיוחל ולהתקדם לעבר עתיד נקי מחובות.

עורכת דין לורי ברדה, בעלת ניסיון של יותר מעשרים שנה בתחום ההוצאה לפועל, עוסקת בייצוג חייבים וזוכים במסגרת הליכים בלשכות ההוצאה לפועל, הסדרי חובות, פשיטות רגל והליכי חדלות פירעון. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.