מכוח חוק לימוד חובה, כל תלמיד מגיל 3 ומעלה אשר זכאי לחינוך חינם ולומד בגן ילדים וכן ילדים ונערים מכיתה א' עד כיתה י"ב אשר לומדים במוסד חינוכי מוכר, חייבים להיות מבוטחים בביטוח תאונות אישיות לתלמידים באמצעות הרשות המקומית אשר בשטח שיפוטה נמצא המוסד החינוכי.

לפניה ישירה אל עורכת דין אורנית סמסון, לחץ/י כאן

ביטוח תאונות תלמידים תקף גם בטיולים, חופשות וחגים במשך כל ימות השנה

ביטוח תאונות אישיות לתלמידים תקף בפעילות שהתרחשה בין כותלי הגן ובית הספר כמו גם בטיולים, פעילות ספורטיבית, חגים וחופשות ולמעשה תקף בכל ימות השנה ובכל שעות היממה. על כן, במקרה שנגרם לפעוט או לתלמיד נזק גוף לצמיתות, הוא יוכל לקבל פיצוי עבור נזקיו.

לא אחת כאשר נגרם לתלמיד נזק בעקבות תאונה, הוא יוכל לקבל כפל פיצוי. לדוגמה, אם פעוט נפגע במהלך פעילות בגן כתוצאה מהיעדר השגחה מתאימה של הצוות החינוכי ונגרם לו נזק גוף, ניתן יהיה להגיש תביעת נזיקין נגד המוסד החינוכי שמחויב להשגיח על הפעוט ומופקד לשמור על ביטחונו. תביעה זו תוגש בנוסף לתביעה נגד חברת הביטוח שביטחה את הפעוט בפוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים כך שבכפוף לקיומם של תנאים מסוימים יתאפשר לקבל כפל פיצוי עבור הנזק שנגרם לפעוט או לתלמיד בעקבות התאונה.

היחסים שבין הגננת והסייעת לבין ילדי הגן מקימים חובת זהירות מיוחדת

בפסיקת בתי המשפט נקבע כי בין הגננת והסייעת לבין ילדי הגן ישנם יחסים אשר מטילים על הצוות החינוכי חובת זהירות מיוחדת כלפי ילדי הגן. בשל גילם הצעיר של הפעוטות, הגננת והסייעת מחויבות להשגיח על הפעוט מפני פגיעה של גורם חיצוני בקטין ומפני פגיעה של הקטין בעצמו או באחרים.

לאחרונה הגיעו למשרדי הורים שסיפרו כי במהלך פעילות יצירה בגן, ילד שישב בשולחן אחר קם לפתע ופצע את בנם בפניו באמצעות מספריים מסוכנים וחדים ששימשו את הגננת והסייעת בגן באותה העת והיו מונחים על אחד השולחנות בגן ללא השגחה ראויה. בעקבות הפציעה נגרם לקטין פצע מדמם בפניו, הוריו הוזעקו לגן והבהילו אותו לקבל טיפול רפואי.

לקטין נותרה צלקת בפניו לאחר הוצאת התפרים

במסגרת הטיפול הרפואי הראשוני, לחיו של הקטין נתפרה ולאחר הוצאת התפרים נותרה לו צלקת בפנים. הילד נבדק על ידי מומחים רפואיים בתחום הכירורגיה הפלסטית, אשר העריכו את נכותו בשיעור של 10% בעקבות הצלקת שנגרמה לו. נוסף על הנכות האסתטית שנגרמה לו, מומחה שבדק אותו קבע שהוא סובל מנכות נפשית בשיעור של 10% בשל עיסוקו בצלקת ובעקבות הפגיעה הקשה בביטחון העצמי שנגרמה לו כתוצאה מהתגובות של ילדי הגן.

בעקבות התאונה, הקטין החל ליטול כדורים פסיכיאטריים, עדיין מטופל תרופתית וצפוי להמשיך בטיפול התרופתי עד לסוף תוחלת חייו.

הגננת והסייעת התרשלו כאשר הותירו מספריים חדים על שולחן ללא השגחה

במסגרת התיק בית המשפט ציין כי ילד שהולך לגן אמור לחזור בריא ושלם להוריו ללא פציעות בפניו. במקרה זה אין ספק כי הגננת והסייעת התרשלו כאשר הניחו חפץ מסוכן בדמות מספריים חדים שהיו מיועדים לשימושן בלבד על שולחן בהישג ידם של הילדים בגן ולא נקטו באמצעים סבירים כדי להרחיק את החפץ המסוכן מהישג ידם של הקטינים.

בסופו של דבר התיק הסתיים בפשרה, ומבלי להודות בחבות שולם להורי הקטין סך של חצי מיליון שקלים.

מתיק זה ניתן ללמוד שאמנם את נעשה אין להשיב ולא ניתן להעלים את הכאב והסבל שחווה הילד ובני משפחתו, אך עם זאת, על ידי סיוע וליווי משפטי מקצועי של עורכת דין מיומנת ומנוסה בתחום תביעות הנזיקין ותביעות ביטוח התלמידים ניתן להגיש תביעה נגד הגן וחברת הביטוח שביטחה אותו בזמן התאונה ולמצות את זכויותיו של הקטין באופן מיטבי.

עורכת דין אורנית סמסון עוסקת בדיני נזיקין, תאונות ילדים ותלמידים, נזקי גוף, רשלנות רפואית, תאונות דרכים, תאונות עבודה, נזקי רכוש וביטוח. משרדה של עו"ד אורנית סמסון דוגל במקצועיות, יחס אישי, דבקות במטרה ומגיע לפתרונות יצירתיים ומקוריים עבור כל אחד ואחת מלקוחות המשרד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת