במאמר קודם פירטתי מהם התנאים לקבלת נכות כללית. במידה ונקבעה לך נכות רפואית במסגרת נכות כללית או שאתה זכאי לקצבת נכות כללית, ייתכן ומגיעה לך קצבה נוספת והיא שירותים מיוחדים.

קצבת שירותים מיוחדים מטרתה לסייע בתשלום נוסף למבוטח אשר מתקשה בפעולות היום-יום והוא זקוק לעזרת הזולת בניידות בתוך הבית, עזרה ברחצה, בהלבשה, עזרה באכילה, בהכנת אוכל והיגיינה אישית וכן זקוק בהשגחה למניעת סכנה לעצמו או לאחר.

לפניה ישירה אל עורכת הדין אורית פז, לחץ/י כאן

הזכאות לקצבת שירותים מיוחדים נבדקת גם בהתאם לצורך בעזרה במשק בית: הכנת מזון, הפעלת מכשירי חשמל, אחזקת הבית, טיפול תרופתי, ביצוע קניות וסידורים מוסדיים וכספיים.

במידה ואתה זקוק לעזרה בפעולות היום-יום, ייתכן ואתה זכאי לקצבת שירותים מיוחדים בנוסף לנכות הכללית.

בנוסף זכאים גם אלו לקצבת שירותים מיוחדים:

  1. מי שמקבל טיפול בדיאליזה פעמיים בשבוע לפחות.
  2. מי שהושתל בגופו איבר (כליה, לב, לבלב, ריאה, כבד) או מוח עצם מתורם זר - בחצי השנה שמיום ההשתלה. מי שהושתל בגופו מוח עצם עצמי - שלושה חודשים מיום ההשתלה.
  3. חולה אונקולוגי שמקבל טיפול רפואי.

אז מהם התנאים לקבלת הקצבה?

  • אתה צריך להיות מבוטח בביטוח לאומי ותושב הארץ.
  • ניתן לקבל את הקצבה אם אתה מגיל 18 ועד לגיל פרישה (62 לנשים ו-67 לגברים). אחרי גיל פרישה לא ניתן לקבל את הקצבה אלא אם כן התביעה הוגשה בתוך 6 חודשים מגיל הפרישה ונקבעה זכאות לפני גיל הפרישה.

חשוב לדעת ולשים לב - אם אתה מקבל קצבת שירותים מיוחדים לפני גיל הפרישה, תמשיך לקבל את הקצבה גם לאחר גיל הפרישה.

  • תנאי נוסף וחשוב - מי שמקבל קצבת נכות כללית יכול לקבל קצבת שירותים מיוחדים בתנאי שנקבעה לו נכות רפואית בשיעור של 60% נכות. כלומר, לא כל מי שמקבל קצבת נכות כללית זכאי לקצבה גם אם הוא זקוק לעזרת הזולת, אלא יש לבדוק כי הנכות הרפואית עומדת על 60%. במידה ולא, יש לשקול הגשת תביעה בגין החמרת מצב.

מי שלא מקבל קצבת נכות כללית אבל יש לו שיעור נכות בשיעור של 75%, ייתכן ובמקרים מסוימים יהיה זכאי לקצבת שירותים מיוחדים.

  • מי שמקבל קצבת ניידות יהיה זכאי לקבל גם קצבת שירותים מיוחדים וזאת רק במידה והוא עושה שימוש בכיסא גלגלים או שהוא מרותק למיטה או שהוא מקבל ניידות בשיעור של 100%.

חשוב לדעת כי מי שנמצא במוסד שניתנים בו שירותי רפואה, שירותי סיעוד או שירותי שיקום, אינו זכאי לקצבה.

אז במידה ועמדת בכל התנאים לעיל בנוסף לקצבת נכות כללית, אתה יכול להיות זכאי לקצבת שירותים מיוחדים. סכום הקצבה לשירותים מיוחדים נקבע בהתאם למידה שבה אתה זקוק לעזרה בביצוע פעולות היום-יום.

ישנן שלוש רמות זכאות לקצבה:

  1. קצבה בשיעור 50% - משולמת למי שזקוק לעזרה רבה בעשיית רוב פעולות היום-יום ברוב שעות היממה, או מי שזקוק להשגחה מתמדת. סכום הקצבה - 1,427 שקלים.
  2. קצבה בשיעור 112% - משולמת למי שזקוק לעזרה רבה בעשיית כל פעולות היום-יום ברוב שעות היממה. סכום הקצבה - 3,334 שקלים.
  3. קצבה בשיעור 188% - משולמת למי שתלוי לחלוטין באדם אחר בעשיית כל פעולות היום-יום בכל שעות היממה. סכום הקצבה - 5,341 שקלים.

על כן אל תוותרו על הזכויות שמגיעות לכם. משרדנו בעל ניסיון רב שנים בביטוח לאומי ונשמח לסייע לכל המעוניין בכך.

עורכת הדין אורית פז (צילום: מורן בר טל)
עורכת הדין אורית פז | צילום: מורן בר טל

עורכת דין אורית פז עוסקת בתביעות נגד ביטוח לאומי, נזקי גוף, תאונות עבודה ותאונות דרכים. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.