שבץ מוחי (אירוע מוחי) עלול להופיע ללא התראה ויכול לפגוע בכל שכבות האוכלוסייה. הגעה במהירות לבית חולים וקבלת טיפול מתאים יכולים למנוע פגיעה מאסיבית בכלי הדם במוח, למזער את נזקי השבץ ולהעניק ללוקה בו סיכוי לחיות חיים תקינים אף לאחריו. איחור באבחון ובטיפול בשבץ מוחי עלולים להותיר את החולה עם נזקים קבועים ובלתי הפיכים ואף עלול להוביל למוות.

לפניה ישירה אל משרד עו"ד ירון מויאל, לחץ/י כאן

מהו שבץ מוחי?

קיימים שני סוגים של שבץ מוחי, השכיח יותר הינו אוטם מוחי שבו קריש דם סותם את אחד מכלי הדם וגורם להפרעה בזרימת הדם התקינה לתאי המוח. לעומת זאת שבץ דימומי נגרם מפיצוץ של כלי דם שגורם לדימום מוחי. הסימנים הראשונים לשבץ מוחי יכולים להיות הופעה פתאומית של חולשה או הרדמות של הפנים, הזרוע או הרגל, על פי רוב בצד אחד. הופעה פתאומית של בלבול, קושי בדיבור או בהבנה, בשיווי משקל או בקואורדינציה. הפרעה בראייה וכן כאב ראש חד ופתאומי ללא סיבה ידועה.

הטיפול בשבץ מוחי יכול להתבצע במספר דרכים: המסת קריש הדם באמצעות אינפוזיה לווריד או ישירות לאזור במוח או צנתור לטיפול בקריש הדם החוסם את כלי הדם במוח. במידה ומבצעים טיפולים אלה בזמן, ניתן למזער באופן משמעותי את הנזק למטופל שיכול לכלול שיתוק, בעיות קוגניטיביות ואף למוות.

רשלנות רפואית באבחון וטיפול בשבץ מוחי

קיים חלון הזדמנויות צר לטיפול במקרים של שבץ מוחי והוא מחייב ערנות מיוחדת מהרופאים. למרבה הצער אנו עדים למקרים בהם אנשים לא אובחנו בזמן או הגיעו לבית החולים ולא קיבלו את המענה המתאים. מקרים בהם התרחשה רשלנות רפואית באבחון או בטיפול בשבץ מוחי לרוב מתרחשים בנסיבות הבאות:

  • טעות באבחון ועיכוב החולה מקבלת טיפול ראוי - המטופל חש כי דבר מה אינו כשורה ומגיע לרופא קופ”ח או מוקד רפואי. עם זאת, למרות תלונותיו, הרופא לא מאבחן נכונה את הבעיה ממנה הוא סובל, החולה לא מקבל טיפול מתאים בזמן, וכתוצאה מכך לוקה בשבץ מוחי מתמשך.
  • היעדר מחלקה מתאימה או רופא המתמחה בתחום - כיום בישראל אין בכל בתי החולים את הציוד המתאים לטיפול בשבץ מוחי ו/או רופאים בעלי הכשרה מתאימה לטיפול במקרים של שבץ מוחי. בהיעדר מחלקה נוירוכירורגית או מצנתר מוח, גם במקרים בהם מגיעים מטופלים עם אבחנה ברורה, הם אינם מקבלים טיפול ראוי בזמן.
  • קבלת טיפול לקוי - ישנם מקרים שבהם מתבצע אבחון כהלכה, בבית החולים נמצא רופא בעל הכשרה מתאימה ובמקום ציוד מתאים, אך הטיפול שניתן למטופל נעשה באיחור או היה שגוי או לא מותאם לו, וכתוצאה מכך המטופל לא מקבל מענה נכון ומקיף לבעיית השבץ.

בכל הסיטואציות שתוארו מעלה מדובר ברשלנות רפואית מובהקת, שכן ישנם פרוטוקולים ברורים שפרסם משרד הבריאות ובהם מפורט כיצד יש לנהוג במקרה של שבץ מוחי וכיצד על בתי החולים להיערך בנושא הזה. בתי חולים שבהם אין מחלקה נוירוכירורגית או מצנתר מוח, לא ערוכים לטפל במטופלים המגיעים עם שבץ מוחי והתוצאות הן קשות עבור האזרחים המגיעים אליהם.

הגשת תביעת רשלנות רפואית בגין איחור באבחון ובטיפול בשבץ מוחי

עורך הדין ירון מויאל (צילום: אבי נעם)
עורך הדין ירון מויאל | צילום: אבי נעם

אם אתם סבורים כי נפגעתם או אחד מיקירכם נפגע כתוצאה ממקרה של רשלנות רפואית באבחון שבץ מוחי או בטיפול בו, יתכן וקיימת עילה להגשת תביעה, ותוכלו לקבל על כך פיצוי מתאים. מומלץ לתאם פגישת ייעוץ עם עו”ד רשלנות רפואית.

עורך דין ירון מויאל עוסק ברשלנות רפואית, תביעות נזיקין ונזקי גוף קשים. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה למשרד עו"ד ירון מויאל - 053-7429167