אופניים חשמליים משמשים רבים מאיתנו ככלי תחבורה מצוין בעיר הפקוקה. אולם לצד זה, מתרחשות גם לא מעט תאונות אופניים חשמליים, הגורמות לנזקים פיזיים לרוכב. לעיתים מדובר בתאונת דרכים בה פגע רכב ברוכב האופניים ולעיתים, נפגע הרוכב בשל מפגע בדרך. תהיה סיבת התאונה אשר תהיה, כאשר נגרם נזק פיזי, מומלץ לפנות לעו"ד נזיקין, על מנת למצות את הזכות לפיצוי כספי, הניתן בין היתר עבור אובדן כושר עבודה והוצאות רפואיות.

לפניה ישירה אל עו"ד שני חזון ויסמן, לחץ/י כאן

תאונת דרכים של אופניים חשמליים

כאשר רוכב אופניים חשמליים נפגע מרכב, הוא יהיה זכאי לפיצוי כספי גם אם הוא אשם בתאונה. הסיבה לכך היא כי על נזקי גוף שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים, חל חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975. על פיו, ישולם פיצוי כספי לכל אדם שנפגע פיזית מתאונת דרכים, ללא קשר לשאלה מי אשם בה. הגורם המפצה הוא הגוף המבטח בביטוח חובה את הרכב אשר היה מעורב בתאונה. מה קורה כאשר רוכב האופניים החשמליים לא נפגע מרכב, אלא מהולך רגל או שהוא זה הפוגע בו? במצב זה, לא יחול חוק הפלת"ד, אלא יחולו דיני הרשלנות. על פיהם, הצד הנפגע בתאונה יוכל לקבל פיצוי כספי רק אם יוכיח כי הצד השני אשם בתאונה היות שנהג ברשלנות.

תאונת אופניים חשמליים - מפגע בדרך

חלק מהתאונות המערבות אופניים חשמליים, אינן תאונות דרכים, אלא הן מתרחשות כאשר רוכב האופניים נפגע בשל מפגע בדרך, למשל, בשל בור ביוב פתוח. פוטנציאל הנזק באירועים כאלו יכול להיות משמעותי מאוד ובהתאם לכך, הפיצוי שיכול רוכב האופניים לקבל בעזרת ייצוג משפטי הולם של עו"ד נזיקין. כך קרה במקרה שנתאר להלן, בו משרדנו השיג עבור רוכב אופניים חשמליים פיצוי של 400,000 ₪ לאחר שנפל מאופניו בשל מפגע בדרך. נציין, כי בתיק זה לא נגרמו לנפגע הפסדי שכר מידיים, אולם בשל סוג הנזק מהתאונה, היה סיכוי ממשי לפגיעה עתידית בכושר ההשתכרות ועל כן ניתן לנפגע פיצוי כספי עבור סיכון זה.

דוגמא לתיק שנוהל במשרדינו והסתיים בפיצוי של 400,000 ₪ לרוכב אופניים חשמליים

עורכת הדין שני חזון ויסמן (צילום: תקוה מהבד)
עורכת הדין שני חזון ויסמן | צילום: תקוה מהבד

משרדנו ייצג רוכב אופניים בשנות ה-40 לחייו, אשר רכב על אופניים חשמליים במסלול המיועד לכך בעיר במרכז הארץ. במהלך הרכיבה, נפל הוא מהאופניים, בשל עבודות בכביש אשר הותירו כביש משובש. כתוצאה מהנפילה, נגרמה ללקוח פגיעה בשורש כף היד ומשרדנו הגיש תביעת רשלנות כנגד העירייה. שטח זה היה בסמכותה והיא לא דאגה לשים שילוט המזהיר מפני בעיה בכביש. על כן, אחראית היא במחדלה, לנזקיו של רוכב האופניים. נדגיש, כי הלקוח חזר לעבודה לאחר התאונה ושכרו לא נפגע בשלב זה. אולם, משרדנו הוכיח כי בשל סוג הפגיעה, מגבלה ניכרת בשורש כף היד, יש לקחת בחשבון פגיעה עתידית בשכרו אם יידרש לשוב לשוק העבודה משום שמגבלתו תקשה עליו למצוא עבודה מתאימה. על קיומו של סיכון זה לפגיעה עתידית בשכרו של רוכב האופניים החשמליים השגנו עבורו כאמור פיצוי על סך של 400,000 ₪.

פנייה לעו"ד נזיקין

תאונת אופניים חשמליים, כמו כל תאונה אחרת, עלולה לגרום לנזק פיזי בדרגות שונות. לעיתים מדובר בפגיעה קלה וחולפת, אך לעיתים נגרמות פגיעות ראש או שברים קשים, המותירים נכות משמעותית. נזקים אלו עשויים לפגוע בכושר העבודה של הנפגע, להוביל להפסדי השתכרות ומכאן, לפגוע ישירות באיכות חייו וביכולתו להשתקם מן התאונה. לכן, אם הנכם רוכבים על אופניים חשמליים והייתם מעורבים בתאונה אשר גרמה לכם לנזק, כדאי לפנות לעו"ד המתמחה בנזיקין, כדי לבחון האם הנכם זכאים לפיצוי כספי בגין התאונה. הפיצוי אשר תוכלו לקבל יהיה פונקציה של סוג וחומרת הנזק, טיב הפגיעה באובדן כושר העבודה שנגרם וכן, תוכלו גם לקבל החזר על ההוצאות הרפואיות שלכם.

עורכת דין שני חזון ויסמן עוסקת בתאונות דרכים, תאונות אופניים חשמליים, תאונות אופנוע, תאונות עבודה, נכות מעבודה, נכות כללית, רשלנות רפואית ועוד. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il. 

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה לעורכת דין שני חזון ויסמן - 053-6112792