מועד סופי נקבע היום לפינוי של המאחז הבלתי חוקי מגרון שבשומרון. בהחלטה של בג"ץ נקבע כי ההסכם שהושג בין המתנחלים לח"כ בני בגין לפני כשבועיים, לפיו המאחז היה צפוי להתפנות רק בשנת 2015 - מבוטל. עם זאת, מועד הפינוי נדחה בחמישה חודשים ולא יתקיים בסוף חודש מרץ כפי שתוכנן תחילה, אלא ב-1 באוגוסט 2012.

הסיבה לדחייה שנתן בג"ץ היא העובדה כי בעקבות ה"סחבת" שבה התנהל הנושא עד היום, תושבי מגרון נמנעו מלחפש מוסדות לימוד חלופיים לילדיהם, ולכן הוחלט להמתין עד תום שנת הלימודים.

בהחלטתו הדגיש בג"ץ את העובדה שלמרות הרצון הטוב של ח"כ בגין למצוא פיתרון מוסכם עם תושבי המאחז, אין בכך כדי לבטל את פסק הדין שניתן לפני שנים, בו נקבע כי המאחז נבנה על קרקע פרטית באופן לא חוקי.

הרכב של שלושה שופטים בראשות נשיא בית המשפט העליון השופט אשר גרוניס, ציין כי בהחלטות הקודמות צוין בפירוש כי מדובר במאחז בלתי חוקי, וההחלטה שניתנה לפנותו הייתה ברורה, כך שלתושבים נותר להחליט רק אם להתפנות מרצון או בכוח.  

בימין זועמים: ח"כ דנון פועל להעברת חוק הסדרת המאחזים

בית המשפט הוסיף וקבע כי ייתכן ולתושבי מגרון תרעומת מוצדקת על המדינה ורשויותיה נוכח טענתם כי התיישבו ברשות המדינה ובעידודה, ושינו מצבם לרעה. "ואולם, הרצון להתחשב במצוקת תושבי מגרון שאין להקל בה ראש, אינו יכול להמשיך ולבוא על חשבונם של העותרים ועל חשבון אי אכיפת החוק", נכתב בהחלטה.

התגובות מימין לא איחרו להגיע: עם קבלת ההחלטה בבג"ץ, פנה ח"כ דני דנון לראש הממשלה בנימין נתניהו וליו"ר הכנסת רובי ריבלין, בבקשה לכנס את הכנסת באופן מיוחד במהלך פגרת החורף ולהעביר את החוק להסדרת מאחזים. "בג"ץ מנסה למנוע מהממשלה לממש את תפקידה, נעביר את הסדר מגרון באמצעות חקיקה ראשית ונבהיר לבית המשפט כי הממשלה היא הריבון במדינת ישראל", אמר דנון. לדבריו, נאספו מספר חתימות בדרך למכסה הנדרשת בכדי לכנס את הכנסת באופן מיוחד בפגרה.

תושבי מגרון: המדינה שלחה אותנו להתיישב במגרון

חוק ההסדרה קובע כי במקום לפנות ישובים שנבנו באישור המדינה ובעלי ותק מסויים, יינתן פיצוי לתובעים, אך הישובים לא יהרסו. "אין שום סיבה שבתקופת ממשלת הליכוד יהודים יפונו מביתם", הוסיף דנון. "עלינו לממש את האחריות שניתנה לנו על ידי העם ולהנהיג את המדינה ואת ההתיישבות ביהודה ושומרון על פי ערכיהם של זאב ז'בוטינסקי ומנחם בגין.

תגובות סוערות להחלטת בג"ץ גם בקרב מתיישבי מגרון שטוענים כי ראשיתו של פסק הדין "בעלילת שווא של 'הקרקע הפרטית' וסופו בגירוש אנשים החפצים שלום". "אנו בטוחים כי ממשלת ישראל ונציגה השר בגין ידעו למצוא את הפתרון הראוי למצב שנוצר, בו ממשלה שולחת את אזרחיה הנאמנים להתיישב ונאלצת לגרשם בצו בג"ץ", מסרו התושבים בתגובה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק