בית המשפט הרשיע אתמול את ג'מיל עדס, אחיו עבדל וצעיר נוסף שהיה בן 17 בעת האירוע בהריגת אריק קרפ ז"ל לפני כשנתיים בטיילת בתל אביב. היום, בעקבות פנייה של חדשות 2, התיר בית המשפט לפרסם את שחזור הלינץ' האכזרי.

"שמעתי את ג'מיל רץ לכיוון הבן אדם", אומר עבדל, כשהוא מדבר על אחד מחבריו שהחל לתקוף את קרפ. "שמעתי אותו צועק, אבל לא שמעתי מה הוא אמר. פתאום ראיתי את האדם (קרפ - ג.פ.) נופל, כנראה שג'מיל נתן לו בוקס", הוא מוסיף.

לאורך כל השחזור, נשמע עבדל מאוד מסויג בדבריו. "ראיתי אותו עושה תנועות של בעיטה לכיוון האדם, אבל לא בטוח שהוא בעט בו. היה חושך ולא ראיתי", הוא מספר.

אחד הדברים שניסה עבדל לטעון בבית המשפט הוא שפציעה שעבר מונעת ממנו למעשה לפגוע בקרפ בצורה כזאת שיכולה הייתה לגרום למותו. עם זאת, מחקירת טענותיו של עבדל עלה כי כאשר הוא דיווח על פציעה בתאונת דרכים, האמת היא כי נפל במהלך עבודת שיפוץ בבית בג'לג'וליה, כאשר הוא ובן דודו מנסים לביים תאונת דרכים כדי לקבל כספי ביטוח.

למרות כתב האישום, התוקפים הורשעו בהריגה ולא ברצח

כמעט שנתיים אחרי הלינץ' האכזרי בחוף תל ברוך, הרשיעו אתמול בצהריים שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב את שלושת הצעירים מג'לג'וליה בהריגתו של אריק קרפ ז"ל.

בנוסף הורשעו השלושה בגרימת חבלה בנסיבות מחמירות בעקבות תקיפתן של אשתו ובתו של קרפ באותו הלילה. בית המשפט לא הרשיע את הנאשמים בעבירת רצח, משום שלא הוכחה כוונה תחילה בביצוע המעשה.

השופטת מרים דיסקין דחתה מכל וכל את טענות ההגנה ותקפה את הנאשמים ואת התנהגותם במילים חריפות: "הנאשמים הציגו גרסאות שונות ומשונות, ולא ניתן לנתק בין האירוע לבין מותו של קרפ. שמענו מהעדות כיצד הכו אותו ללא סיבה, ועולה ממנה תמונה ברורה של תקיפה אכזרית וחסרת פשרות שבמהלכה היה שכוב על הרצפה".

בהמשך הכרעת הדין, כתבה השופטת דיסקין: "תחינותיו של האיש נפלו על אוזניים ערלות. גרסאות הנאשמים רצופות שקרים, ולא נתנו אמון באף אחת מהן. נדמה היה כי ניסו להציג את האירוע כקטטה מינורית".

אלמנתו של קרפ: "אני בהלם, התיק הזה הוא תיק רצח"

שרה קרפ, אלמנתו של אריק ז"ל, נראתה המומה עם מתן הכרעת הדין. "זו אכזבה גדולה, אני פשוט בהלם", אמרה למצלמות בתום הדיון. "אני מאד מקווה שיהיה ערעור, התיק הזה הוא תיק רצח, רצחו אדם חף מפשע, לא עזבו אותו עד שלא רצחו אותו. זו בושה וחרפה. אני הייתי שם וראיתי הכל. רצחו אותו בדם קר והשופטים החליטו שזה לא רצח".

התובע במשפט מטעם הפרקליטות, עו"ד מנחם מזרחי, אמר כי "בית המשפט קבע שעדיין קיים ספק לגבי יסודות כוונת הרצח ולכן הרשיע בעבירה חמורה פחות. זה יומרני בשלב הזה להחליט שאנחנו מתכוונים לערער, נלמד את פסק הדין, נתייעץ בתוך הפרקליטות ואז נגבש החלטה אם לערער. אני ברמה האישית והמקצועית מלא הערכה לבית המשפט, שעשה עבודה נפלאה במובן זה שהוא נכנס לעומק הסוגיות המשפטיות, הוציא את המוץ מהתבן והגיע להכרעת דין יסודית. בית המשפט קבע שלא הייתה כוונת רצח, ואנחנו מקבלים את זה", הוסיף התובע. "העונש על עבירת ההריגה הוא 20 שנה. גזר הדין לדעתנו יהיה חמור ביותר ואנחנו נבקש גם פיצוי לרעייתו ובתו של הקורבן".

עורכת הדין דנה פוגץ' מהמרכז לנפגעות עבירה במרכז האקדמי אונו, המייצגת את משפחת קרפ, אמרה כי "עבירת הרצח נמחקה מספר החוקים שלנו בשנים האחרונות. אנחנו קוראים שוב ושוב לשינוי החוק אך לצערנו איש אינו מקשיב. הפרקליטות צריכה לערער על ההחלטה, יש תקדימים לכך, אין לנו ספק שלפי הראיות שקיבל בית המשפט – ניתן היה להגיע להחלטה אחרת באותן נסיבות. אנחנו בהחלט מצפים שהפרקליטות תערער".

מנגד, עורכי הדין של הנאשמים מרוצים מהחלטת בית המשפט. "הפרקליטות טיפסה על עץ גבוה וחשבה שיש לה סיכוי להרשיע בעבירת רצח, שלדעתי ברור שלא ניתן היה להשיג הרשעה", אמר עו"ד משה מרוז, סניגורו של אחד הנאשמים. "היה אפשר למנוע מהציבור את עוגמת הנפש הזו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק