מעצר עורך הדין אורי מסר, שהינו מקורבו של אולמרט ואחד העדים המרכזיים במשפטו, הטיל צל כבד על משפטו של ראש הממשלה לשעבר. חקירת "פרשת הולילנד" הביאה למעצרו של מסר בחשד למעורבות באחת מפרשות השחיתות החמורות ביותר שהיו במדינה. בעקבות צו הפרסום החלקי שהוטל על הפרשה, ביקשו עורכי דינו של אולמרט להפסיק את הדיון בעניינו של אולמרט עד לסיום פרשת הולילנד.

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל חלקית את בקשת הפרקליטים להפסיק את המשפט, והחליט שהדיון יידחה עד ה-6 במאי. בדיון שיתחדש בעוד כחודש יחלו הדיונים בפרשת ראשון טורס. מוקדם יותר התייחסו מקורביו של אולמרט לנושא והעריכו כי הוא לא צפוי להיעצר.

"אנחנו לא מעלים אל דעתנו שהמשטרה תעשה הצגה כזו רק לשם ההצגה", אמר אמיר דן, דוברו של אולמרט, בתגובה לאפשרות שראש הממשלה ייעצר עם שובו מחו"ל. "המשטרה והפרקליטות חוזרות על דפוס קבוע בו בתחילת המשפט הן מוציאות צו איסור פרסום בכדי ליצור אווירה דרמטית".

"הבעיה היא שצווי איסור הפרסום הם חד צדדים, והיחידים שאסור להם לדבר הם אנחנו ואחר כך כשהעשן מתפוגג, מתברר שלא כצעקתה", הוסיף דן. "הפעם זה חמור הרבה יותר כי זה מתבצע תוך כדי משפט".

"איש לא ביקש מאולמרט לקצר את שהותו בחו"ל"

אולמרט שוהה בימים אלו בחו"ל והוא צפוי לשוב בשבוע הקרוב. "נכון לעכשיו חוץ מהרבה כותרות גדולות, אף אחד מגורמי אכיפת החוק לא פנה אלינו וביקש שמר אולמרט יקצר את שהותו בחו"ל, או ישנה את תכנית פגישותיו ולכן מר אולמרט ימשיך את תכניתו בחול כרגיל", הדגיש דן.

החשודים בפרשת הולילנד שהותרה אמש לפרסום באופן חלקי, יערערו היום לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה על מעצרם. בין חמשת העצורים עורך הדין אורי מסר החשוד בתיווך במתן שוחד, אורי שטרית שהיה מהנדס עיריית ירושלים, והלל צ'רני, אחד היזמים ובעל הקרקע בהולילנד.

החשד המרכזי שעולה מהחקירה ב"פרשת הולילנד" הוא מתן אישורי בנייה בירושלים ליזמים תמורת שוחד של מיליונים. סגן נשיא בית משפט השלום בראשון לציון שהאריך את מעצרם של החשודים, קבע שמדובר ב"אחת הפרשות החמורות בתולדות המדינה". מסר עצמו סירב להתייחס לחשדות.

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין יהיה מנוע מלקבל החלטות בפרשת השוחד שמסעירה את המדינה. פרקליט המדינה משה לדור, הוא שיקבל הכרעות, ככל שכאלה יהיו הכרחיות, בתיק.

מקורבו של אולמרט חשוד בתיווך לשוחד

היחידה הארצית לחקירות הונאה עצרה שלשום בתום חקירה סמויה ממושכת מספר מעורבים במסגרת חקירת חשדות לעבירות של מתן ולקיחת שוחד, תיווך לשוחד, מרמה והפרת אמונים קשירת קשר ועבירות נוספות במסגרת הפרויקטים בהולילנד, צוק מנרה, ופרויקט של חברת "זרע".

עם המעבר לשלב החקירה הגלויה בוצעו חיפושים בבתי המעורבים ובמשרדים ובהם גם משרדי החברות פולאר וקרדן, משרדי עיריית ירושלים ובמקומות נוספים. בהמשך הובאו אתמול להארכת מעצר בבית משפט השלום בראשון לציון הילל צ'רני, עורך הדין אורי מסר, אמיר רבין, אורי שטרית, עמרם בניזרי ואליהו חסון. מעצרו של אורי מסר הוארך בשישה ימים, מר בניזרי שוחרר למעצר בית, ואילו מעצרם של יתר החשודים הוארך בשמונה ימים.

מדובר בשלושה פרויקטים של נדל"ן, כאשר הגדול שבהם הוא פרויקט "הולילנד" בירושלים, שעל פי החשד זכה להקלות באישורי הבנייה בניגוד לחוק, וקיבל פטורים מעיריית ירושלים מהיטל ההשבחה שמוערך במיליוני שקלים. בסך הכל נראה שההטבות שקיבלו המעורבים בפרויקט מוערכות במאות מיליוני שקלים.

הפרקליטות העדיפה "לנטרל" את העד המרכזי נגד אולמרט

עורך הדין אורי מסר הוא היה יד ימינו של אולמרט, והוא משמש גם עד מרכזי במשפטו של אולמרט. הפרקליטות, שמלווה את הפרשה מראשיתה, נתנה אור ירוק כדי לעצור את אורי מסר, למרות שמדובר צעד משמעותי מול מי שאמור למסור עדות מרכזית במשפטו של ראש הממשלה לשעבר.

אחרי שנפתחה החקירה נגד אהוד אולמרט היו לכך השפעות נפשיות על עו"ד מסר. צלם עיתון הארץ מוטי קמחי צילם בזמנו את מסר כשהוא מתהלך בנתיבי איילון באופן לא זהיר במיוחד, והיו כאלה שאמרו שזו דרכו של אולמרט להראות שהעד המרכזי נגדו אינו בקו הבריאות.

עורכת הדין דידי לחמן מסר, אשתו של אורי מסר שהינו אחד החשודים העיקריים בפרשה הזו, שימשה בעבר משנה ליועץ המשפטי לממשלה. בעבר נשמעו טענות כלפי העובדה שעורך הדין מסר חמק מכתב האישום שהוגש נגד אולמרט בגלל קשריה של אשתו, אך הפעם נדמה שהוא עומד במרכז פרשה שנראית אולי חמורה עוד יותר.

כשהעיתונאים הגיעו לבית המשפט כדי להתיר את פרסום הפרשה הם התבקשו לא לפרסם פרטים נוספים מעבר למה שפורסם עד היום מחשש שתהיה פגיעה בחקירה של אחת מפרשות השחיתות הגדולות במדינה.

לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות 

רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק