השופט חוזר לעבודה (צילום: חדשות 2)
מבקש להישאר בתפקידו | צילום: חדשות 2

למרות הודעתו של היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, כי הוא לא יעמיד לדין את מי שכונה "השופט המכה", דוח ובו ממצאים מהפרשה הועבר לידי נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס ושרת המשפטים ציפי לבני.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

השניים נפגשו היום בבית המשפט העליון עם השופט שהגיע בכדי לספר להם על הפרשה מנקודת מבטו, וביקש מהם לבסוף להתחשב בו ולאפשר לו להישאר שופט.

במהלך השיחה אמר השופט כי הוא נכון לעבור משופט לענייני פלילים לשופט בנושאים אזרחיים. הוא גם הצהיר כי הוא נכון לעיכוב בקידומו למשך תקופה ארוכה, אבל הוא פנה אליהם בכל לשון של בקשה להשאיר אותו כשופט.

נשיא בית המשפט העליון גרוניס ושרת המשפטים לבני עוד לא קיבלו החלטה בעניין, אולם ההערכה היא כי בסופו של דבר השופט יישאר במערכת המשפט. 

וינשטיין החליט שלא להגיש כתב אישום

היועץ המשפטי לממשלה החליט לגנוז את תיק פרשת "השופט המכה" בסוף חודש מאי. "הטעמים המרכזיים העומדים ביסוד החלטתי הם טובת הילדים ומדיניות התביעה בתיקים שכאלה", כתב וינשטיין. "אלימות ושיטות חינוך שאלימות בצידן, לא כל שכן נגד קטינים, פסולות הן מכל וכל והן שריד לתפיסה חינוכית שראוי לה שתחלוף מן העולם".

ויינשטין הוסיף: "מאידך, טיפול בתיק אלימות בין הורה לילדיו מצריך רגישות רבה. כניסה ברגל גסה למארג רגיש ועדין זה, יכול שנזקה, במקרים מסוימים, יהא רב מתועלתה. כך כשהחשוד הוא שופט, כך כשהחשוד הוא כל אדם אחר. כפי שהובהר, הגשת כתב אישום בתיק זה תחייב את העדת הילדים נגד אביהם. חוקרת הילדים שחקרה את הילדים התנגדה לצעד זה בכל תוקף".

"לכך יש להוסיף כי מהראיות עולה שמצבם הנוכחי של הקטינים הינו שפיר וכי התנהגותו של החשוד השתנתה לטובה בשנים האחרונות", המשיך היועץ המשפטי לממשלה, ואמר כי ניתן ללמוד על כך מעדות האם ומחוות הדעת העדכנית של שירותי הרווחה ומהיעדר תלונות מצד הקטינים בשנים האחרונות. "ככל הנראה, תקופת המשבר בחיי המשפחה חלפה, ומהראיות עולה כי חל שינוי ממשי לטובה". 

"אשר על כן ייגנז תיק החקירה", אמר היועץ המשפטי לממשלה, והוסיף כי ההחלטה תועבר לעיונים של נשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס ושרת המשפטים, ציפי לבני, "על מנת שישקלו אם יש מקום לנקוט פעולה כלשהי בעניין דנן."

לפני כחודשיים וחצי דווח כי המשטרה המליצה להעמיד לדין את שופט בית משפט השלום שנחשד בהכאת ילדיו לכאורה לפני שלוש שנים, בזמן שהיה בתהליכי גירושים מאשתו. הפרשה עוררה זעם רב על היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, שלא אישר לחקור את השופט תקופה ארוכה. חקירת המשטרה נערכה רק לאחר האישור מהיועץ המשפטי שהגיע באיחור של שלוש שנים. השופט נחקר פעמיים תחת אזהרה, והשוטרים הבהירו אז, כי יש ראיות ברורות להעמיד את השופט לדין.