אלון ואילן טבק-אבירם (צילום: חדשות 2)
אלון ואילן טבק-אבירם. נאבקים | צילום: חדשות 2

הם חיים באותו בית ומהווים תא משפחתי לכל דבר - אך הרשויות בישראל מסרבות להכיר בשני אבותיה של התינוקת אלה, שנולדה להם השנה באמצעות הפריה מלאכותית בארה"ב.

עורך דינם של בני הזוג, ד"ר אילן טבק-אבירם ועו"ד אלון טבק-אבירם, הגיש היום עתירה לבג"ץ נגד משרד הפנים. בעתירה מתואר כי למרות שהשניים, בני זוג הומוסקסואלים, התחתנו בקנדה ונרשמו כנשואים בישראל, מסרב משרד הפנים לרשום את שניהם כהוריה של אלה ומתעקש לרשום רק את האב הביולוגי.

הזוג, כך עולה מהעתירה, כלל לא היה מעוניין לדעת מי מהם הוא האב הביולוגי. התהליך הממושך, שכלל שבעה ניסיונות לא מוצלחים בהודו ובארה"ב, בוצע כך ששני הגברים נתנו זרע שהפרה ביציות וכך לא ניתן לדעת, בלי בדיקת אבהות, מי האב הביולוגי.

הדרישה לא קיימת לגבי זוגות הטרוסקסואלים

למרות זאת, עם הגיעם לארץ וניסיונם לרשום את אלה כאזרחית ישראל, נתקלו שני האבות בדרישה לערוך בדיקת רקמות בכדי לקבוע, בכל מקרה, מי האב הביולוגי. "העותרים סבורים כי מדובר בדרישה בלתי חוקית ומפלה, שהלוא דרישה דומה אינה קיימת לגבי בני זוג הטרוסקסואלים", נכתב.

לאחר שנעתרו לבצע את הבדיקה, הגיעו בני הזוג למשרד הפנים, יחד עם מסמכים המאשרים זאת מארה"ב - כדי להירשם שניהם כאבותיה של אלה. "פקידת הרישום סירבה לבקשתם", נכתב. "טענתה הייתה כי תינוק יכול להיוולד מזרעו של אב אחד בלבד ועל כן מבחינה ביולוגית, קיומם של שני אבות לילד אינו אפשרי, אלא אם האב הלא-ביולוגי עבר תהליך של אימוץ".

הפקידה אף ציינה באזנו של אילן, "ייתכן ואתה חוטף אותה ובכלל לא אבא שלה". "יש כאן משהו עקרוני שמאד מקומם שמשרד ממשלתי מחליט לא להכיר במסמכים רשמיים של ארצות הברית אולי בגלל שהמסמך לא תואם את השקפת עולמו של שר הפנים שהיא לא רלוונטית לנושא הרישום ויש לא מעט תקדימים בנושא", מבהיר אילן, "אנחנו מאמינים שצריך להתייחס לעניין באופן שווה".

"באופן פרדוקסלי אם אנחנו עוברים לארה"ב זה לא יעניין אף אחד מי הוא האב הביולוגי כאשר במדינה שלנו שבה אנחנו רוצים להתגורר, משלמים מיסים ומשרתים במילואים, דווקא פה אנחנו סובלים מאפליה, אם היינו זוג סטרייטים לא היו מעזים לשאול מי הוא הביולוגי או לא", הוסיף אילן.

"שמות ההורים" ולא "שמות האם והאב"

עוד כחודש אמורה המדינה להשיב לעתירת הזוג, בתקוותם שיוכלו להיות מוכרים כהוריה של אלה כמו כל הורה גאה או לא בישראל.

לטענת פרקליטם של האבות, עו"ד חנוך ארליך, החוק בישראל מחייב את רישום הזוג כאבותיה של א', מפני שנכתב כי בתעודת הזהות ייכתבו שמות "הוריו" של הילד - ולא "שמות האם והאב", כפי שאמר החוק בעבר.

עו"ד ארליך אמר לחדשות 2 באינטרנט כי "זוהי למעשה הפעם הראשונה של הליך פונדקאות והכרת פונדקאות זרה בין שני גברים ואין לה תקדים בארץ. אני מאמין שבג"ץ צריך לקבל את העתירה הזאת ואני מקווה שאני לא אופתע לרעה, בית משפט זר קבע שהם שני אבות על פי תעודת הנישואין שלהם ואני מקווה שבית המשפט לא יקבע אחרת".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק