משה קצב. יחלוק תא עם בניזרי? (צילום: רויטרס)
משה קצב. יחלוק תא עם בניזרי? | צילום: רויטרס

חברי ועדת הפנים של הכנסת סיירו אתמול באגף התורני-דתי של כלא מעשיהו שבו, אם יבחר בכך, ירצה הנשיא לשעבר משה קצב את עונשו. לפי התרשמותם, התנאים באגף שנחשב לאגף טוב מבחינת אוכלוסיית האסירים ששוהה בו, הם סבירים. אם באמת יבחר קצב להעביר את תקופת מאסרו באגף התורני קיים סיכוי גדול שהוא יחלוק את תאו עם השר לשעבר שלמה בניזרי, כך מפרסם הבוקר העיתון "ידיעות אחרונות".

תקן הכליאה באגף המורכב משלושה ביתנים עומד על 72 אסירים כשהתלונות העיקריות מתייחסות לכך שעדיין לא הותקנו ראשי מקלחת מסודרים, שבלילה אין במקלחות תאורה ועל המספר הנמוך של תאי שירותים. השר לשעבר בניזרי הורשע בשוחד ובהפרת אמונים והוא מרצה את מאסרו בביתן 1 באגף שמונה כשבתאו יש מיטה אחת ריקה הממתינה לאסיר נוסף.

במרבית שעות היממה עסוקים אסירי האגף התורני בלימוד תורה ובמקום אין טלוויזיה. ההצעה לצירוף קצב לתאו של בניזרי תגיע רק במידה והנשיא לשעבר יבחר להגיע לאגף דתי ולאחר תהליך ארוך של "שרשרת חיול" שבסופו ייקבע השיבוץ המדויק.

משירות בתי הסוהר נמסר בתגובה: "ההחלטה לגבי שיבוץ כל אסיר שמיועד למאסר נדחה, תהיה לאחר התייצבותו בפני ועדה למיון מוקדם ובכפוף לקריטריונים שייבחנו על ידי הוועדה".

"אמשיך להיאבק על חפותי"

בשבוע שעבר העניק הנשיא לשעבר משה קצב ריאיון בלעדי לאיילה חסון בתכנית "הכל דיבורים" רשת ב'. קצב שהורשע באונס של שתי נשים ונידון לשבע שנות מאסר אמר כי הוא מכבד את החלטת בית המשפט בעניינו אך ימשיך להיאבק על חפותו "כל עוד נשמה באפי".

בתחילת השיחה, שאלה חסון את הנשיא לשעבר על השמועות כי הוא עתיד להתאבד. קצב ענה: "זו לא פעם ראשונה ששמועה (שאני עומד להתאבד) מופצת, זה כבר קרה במהלך חמש וחצי השנים הארונות. אין לי מחשבות כאלה, מי שמפיץ שמועות כאלה הם חורשי רעתי. מצבי הנפשי קשה, אני נמצא בסערת רגשות, סערת נפש, בתחתית שבתחתית ולא רק בגלל המעמד שהייתי בו, אלא אך ורק בגלל איפה שאני נמצא כרגע. אבל (ההתאבדות) לא רלוונטית", ענה הנשיא. 

חסון שאלה את קצב אם הסיבה בגללה לא ישלח ידו בנפשו היא משום שיש בו חוסן, קצב אמר בתגובה:" אין בי חוסן, למי יש חוסן לעמוד מול צונאמי כזה? במשך חמש שנים וחצי מדי יום סורקים את גופו של אדם במסרקות של ברזל, מקיזים את דמו השותת מדי יום ומשתמשים בכול האמצעים, החניתות, החיצים והרעלים ,עומד אדם לבדו מול העולם כולו, להיאבק על חפותו... מי יכול לעמוד מול מערכת כזו דורסנית, רבת עצמה, ששמה לה למטרה לרסק אדם?", שאל קצב.

 

"והצליחו לרסק אתי", אמר קצב, "אני מודה. אבל כל נשמה באפי ויש בי טיפת דם, אמשיך להילחם על חפותי. עם כל זה שאני מכבד את המערכת הציבורית. תמיד כיבדתי את החוק, מעולם לא היו שום דופי, שום רבב במעשיי, בפועלי הציבורי. אני שומר חוק, תמיד הטפתי לשמירת חוק. לא פגעתי מעולם באיש או אישה. מכירי יודעים את זה".

"עלילה מכוונת נגדי"

בהמשך, חזר קצב לטעון כי מדובר במזימה מכוונת נגדו: "יש פה כל מיני כוחות שפעלו, לא בהכרח בתיאום. היו מי שנקמו בי על כך שפיטרתי אותם או לא העסקתי אותם. אם שרים אחרים מעמידים לדין על מינויים פוליטיים, אותי מעמידים לדין כי לא עשיתי מינויים פוליטיים". כך למשל, טוען הנשיא כי ל-א' ממשרד התיירות הייתה טינה נגדו: "היא עבדה במשרד התיירות ופוטרה, אולי היא יכלה לחזור לעבוד במשרד התיירות, אבל היא ביקשה לעבוד בבית הנשיא. למה שתעבוד בבית הנשיא? מגוחך בעיני שאדם שפיטרתי אותו אחרי שנת עבודה אחת הוא בא ומבקש ממני לעבוד בבית הנשיא?".

על המשפט אמר קצב: "אנחנו הבאנו עדים שהיו במקום בזמן אמת, התביעה לא הביאה אף עד בזמן אמת אלא כולם עדים שהחלו לעבוד אחרי ש-א' פוטרה. אף אחד לא העיד על דברים שסיפרה לו בזמן שעבדה, אלא רק אחרי. לאחר שפוטרה היא סיפרה סיפורים מינוריים אבל אחרי כמה חקירות במשטרה והתערבות של גורמים פוליטיים, דבר שמישאל חשין גינה בשפה קשה... כאשר אדם נחקר, משאירים למשטרה לחקור".

קצב טען בפני חסון כי ירון ארמוזה ושלי יחמוביץ' נפגשו עם המתלוננות ויצרו קשר עם המשטרה כדי להתערב בחקירה. אחרי שהבינו כי אין בעדויות להשפיע. "בחורה שעבדה אצלי שנים, חיבקתי שתיים-שלוש פעמים. אף הצעה מגונה, אף הטרדה מינית, אף נגיעה לא במקום. אלה הפכו להיות עילה להרשעה. הגורמים הפוליטיים בחשו, נפגשו עם העדים, דיווחו למשטרה ואף אחד לא אומר להם לא. פנו עורכי דין מרחבי הארץ והזהירו אותו מההתערבות של הגורמים הפוליטיים".

חסון שאלה את קצב איזה אינטרס פוליטי לדעתו יש ליחימוביץ' להפליל אותו במעשה כזה, אמר קצב: "אחרי שהופיעה בתקשורת ואמרה שצריך להכניס את נשיא המדינה לכלא ואחרי שהתברר לה שא' מבית הנשיא היא שקרנית, היא הבינה שמעמדה הציבורי עלול להיחרב, היא כשלה.

"בית המשפט המחוזי טעה טעות קשה כשהחליט להוציא אותי להורג, רק על-סמך התרשמות מעדים, בלי להעניק לי הזדמנות ראויה להתגונן" אמר, "לאחר חמש שנים וחצי של לינץ' תקשורתי".