שחרור הגל הראשון של האסירים מבתי הכלא בישראל טרם יצא לדרך - וכבר מעורר מהומה: לקראת כינוס ועדת השרים שתדון הערב בשמות 26 האסירים הראשונים שישוחררו מבתי הכלא בישראל, בג"צ דן בעתירות המשפחות השכולות על השחרור הצפוי הכולל של 104 אסירים פלסטינים עם דם על הידיים. אלא שהדיון שהחל בשקט - הסתיים בסערת רגשות כואבת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במהלך הדיון, ולפנים משורת הדין, זכות הדיבור ניתנה ליו"ר ארגון "אלמגור", מאיר אינדור, המייצג את המשפחות השכולות. כשבני המשפחות עצמם ביקשו לדבר, הם נענו בשלילה - מה שעורר מהומה. 

"לא ניתן שישחררו אותם!", זעקה מרים טובול, אמו של ליאור טובול ז"ל שנחטף ונרצח בשכונת רמות בירושלים באוגוסט 1990, כשהיה בן 17 בלבד. בעודה אוחזת את תמונתו מול הרכב השופטים המשיכה טובול הכואבת לזעוק: "בשביל מה לשחרר? כדי שנראה אותם רוקדים ברחובות ומחלקים סוכריות? פוליטיקאים צבועים", האשימה.

"קורבנות פעולות האיבה - בני אדם, לא מספרים"

הפגנה נגד שחרור אסירים, השבוע (צילום: חדשות 2)
המשפחות מחוץ לבית המשפט, היום | צילום: חדשות 2

לקריאותיה הצטרפו נציגים נוספים של המשפחות השכולות שמחו על שחרור האסירים ועל החלטת בית המשפט המסתמנת לאשר את שחרורם: "איפה שלטון החוק? איפה מי שיפקח על אסירי העולם? לא רק המשפחות מוחות, כל אזרחי ישראל נגד השחרור".

"על מה אנחנו מדברים כאן? זה אח שלי, זה נפש - לא מספר 77 ברשימת הקורבנות. הוא היה עורך דין שלחם למען הצדק - ומגיע לו שייעשה צדק", זעקה מחוץ לאולם הדיונים ד"ר גילה מולכו, אחותו של איאן פיינברג ז"ל שנרצח ברצועת עזה באפריל 1993 לאחר שמחבלי חמאס דקרו אותו למוות.

בטרם הדיון ערכו נציגי המשפחות השכולות צעדת מחאה שיצאה מהר הרצל - והסתיימה בפתח בית המשפט העליון. הערב ב-21:00 תתכנס ועדת השרים בראשותו של שר הביטחון משה (בוגי) יעלון כדי לאשר את שחרורם של 26 האסירים הראשונים. רה"מ בנימין נתניהו ייעדר מהישיבה בשל הניתוח שעבר אמש.