חמשת עובדי בית החולים אלישע בחיפה הנאשמים בהתעללות בחסרי ישע הגיעו להסדר טיעון עם הפרקליטות והציגו אותו היום (ד') בבית המשפט המחוזי בחיפה. על פי ההסדר, שעדיין לא קיבל את אישור בית המשפט, עונשם יוגבל לארבע שנות מאסר בפועל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

משפחות המטופלים מתנגדות להסכם וביקשו מבית המשפט לדחות אותו. "הסרטונים שצילמו בני משפחות מטופלים שתיעדו את ההתעללות מעלים קושי ראייתי, משום שמדובר בהאזנת סתר", הודתה נציגת המדינה. "ההסדר מאזן בין הסיכון לזיכוי הנאשמים ובין האפשרות למצות עמם את הדין על התעללות בחסר ישע בידי אחראי".

לרגע נרשמה דרמה באולם כשאחד הנאשמים שהתבקש על ידי השופטת לחזור בו מכפירתו ולהודות בעובדות כתב האישום המתוקן, עיכב את תשובתו. לבסוף גם הוא הודה, כמו ארבעת חבריו.

"כדי לתת מכות לא צריך לדעת שפה"

פרקליטתם של כמה מהנאשמים, עורכת הדין תמי אולמן, הדגישה כי "לכל הנאשמים נסיבות אישיות מיוחדות ואנו סבורים ששירות המבחן ישמע אותם והתמונה תהיה בפני בית המשפט. הם עובדים שנים רבות בבית החולים אלישע ומעולם לא הייתה תלונה על מעשיהם".

מנגד, אמה של מטופלת בבית החולים שסבלה מההתעללות ביקשה מהשופטת סלע לקבל לידיה מכתב שכתבה שבו היא מתנגדת להסדר. "הנאשמים דיברו היטב עברית, וכדי לתת מכות לא צריך לדעת שפה. אני מדברת מרחשי לבי", כתבה. עמדת המשפחות תישמע בשלב הטיעונים לעונשם של החמישה, אך השופטת הסכימה לקבל לידיה את מכתבה של האם כבר עכשיו.

לפני תשעה חודשים הוגשו כתבי אישום בפרשה, לאחר שנחשף כי אחים בבית החולים היכו, קיללו וירקו על שתי מטופלות. מנהל המחלקה, ויקטור ימפולסקי, אמר בעקבות חשיפת הפרשה כי לא ידע על המתרחש. "אני מבקש סליחה מהמשפחות, לא ידעתי, הייתי בהלם כששמעתי על זה", אמר.

הנהלת בית החולים הפרטי פנתה לפני כשלושה חודשים בבקשה רשמית למשרד הבריאות לסגירת המחלקה לפגועי הראש, שבה תועדה ההתעללות במטופלים חסרי ישע. לחלק מהמשפחות שקרוביהם מטופלים במחלקה במוסד הרפואי נמסרה בימים האחרונים הודעה על כוונת ההנהלה.

גורמים המעורים בפרטים טוענים כי הסיבה לכוונת ההנהלה לסגור את המחלקה איננה כספית אלא נובעת ממשבר האמון העמוק מול המשפחות, זאת גם לאחר שהצוות הוחלף מאז פרשת ההתעללות ובית החולים השקיע משאבים כדי לתקן את השירות למטופלים ולהרגיע את הרוחות.