יום לאחר שהוטל עליו קלון בעקבות הרשעתו במתן עדות שקר, העבירו היום עורכי דינו של צחי הנגבי מכתב ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, בו הם קוראים לסיים את הפרשה - אך לא פוסלים אפשרות של ערעור על פסק הדין.

"למרות שלטעמנו עומדות לנו טענות כבדות משקל, הן מהזוית המשפטית והן מהזוית העובדתית, ביחס להרשעה בעדות השקר וגם ביחס לחלק מן הנושאים שהוכרעו בדעת הרוב בעניין המינויים, אנו סבורים, כי בעת הזו ולאור כל האמור לעיל ובפרט משך הזמן והמחיר ששילם הנגבי, כדי להכריע, כי נכון וראוי לשים סוף להליך", כתבו עו"ד גרשון גונטובניק ועו"ד עודד גזית.

הם הוסיפו, "אנו סבורים כי די בכל אלה כדי להותיר את הצדדים על סיפוקם, במיוחד כשמנגד עומד מחיר אישי כבד נוסף של הנגבי והצורך להמשיך ולהקצות משאבי ציבור רבים לבירור סוגיה שלובנה כדבעי. אנו מקווים כי חרף הפרסומים בתקשורת, ובכל הנוגע להגשת ערעור על פסק הדין, תינתן תשומת לב ראויה לאמור לעיל, וניתן יהיה לרתום את המחרשה לטובת שדות אחרים שהגיעה שעתם".

קלון וקנס של 10,000 שקלים

אתמול קבעו שניים מבין שלושת השופטים קבעו כי יש להטיל קלון על הנגבי, בעוד ראש הרכב השופטים התנגד וטען שהעונש לא מידתי, וכי הנגבי נענש מספיק. בנוסף לקלון ישלם הנגבי קנס של 10,000 שקלים.

השופט יואל צור היה הראשון להביע את דעתו, וטען בדעת מיעוט כי הוא מתנגד להטלת קלון על ח"כ הנגבי. "עברו שמונה שנים מיום האירוע, וח"כ הנגבי שילם במהלך משפטו מחיר ציבורי ואישי כבד. הטלת הקלון היא היפוכו של חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, אל מול זה יש לתת לקלון משמעות מתונה", הסביר את החלטתו. בהמשך קבעו השופטים אריה רומנוב ועודד שחם שיש להטיל קלון והכריעו את הכף.

נוכח העובדה שהפרקליטות לא ביקשה להטיל על צחי הנגבי עונש מאסר לריצוי בפועל, וכיוון שלא הוטל עליו עונש מאסר לריצוי בפועל, הרי שמבחינת תנאי הכשירות הקבועים לחוק היסוד הכנסת, אין מניעה חוקית לכך שיציג את מועמדותו לשמש כחבר כנסת בכנסת הבאה. את מקומו של הנגבי בקדימה תחליף ח"כ נינו אבסדזה.

כיוון שבית המשפט לא הטיל על צחי הנגבי עונש מאסר, אפילו על תנאי, הרי שמבחינת תנאי הכשירות הקבועים בסעיף 6 לחוק היסוד הממשלה, אין גם מניעה חוקית לכך שצחי הנגבי ישוב וישמש כשר.

הפרקליטות הודיעה שתערער על הזיכוי בעבירת המינויים הפוליטיים, בעוד פרקליטיו של הנגבי הודיעו כי יערערו על ההרשעה במתן עדות שקר.

הנגבי הודיע: "אפרוש מהחיים הציבוריים"

"הבוקר הזה מטבע הדברים הוא בוקר כואב וקשה עבורי", אמר הנגבי זמן קצר לאחר הכרעת הדין. "שמונה שנים רצופות ניהלתי מאבק משפטי מתוך אמונה שהתוצאה הסופית תהיה מאוזנת וחיובית. קיבלתי עידוד מהעובדה שבפסק הדין שניתן לאחרונה הוחלט לזכות אותי מכל האישומים המרכזיים שהופיעו בכתב האישום. אבל בית המשפט פסק הבוקר את שפסק, וככל שההכרעה כבדה יש לכבד את ההכרעה השיפוטית. לפיכך במהלך היום אתייצב בלשכת יו"ר הכנסת ואמסור הודעה על השעייתי מתפקידי".

על רקע מכתב התמיכה שהוגש בעבר, הנגבי זכה גם הבוקר לתמיכה מצד קרוביו לצד ההכרעה נגדו. יו"ר הכנסת לשעבר אברום בורג העיד לטובתו של הנגבי כשאמר: "מעולם לא שוקרתי על ידי הנגבי.  הנגבי אינו שליח ציבור שקרן ופגשתי כאלה בעברי. אני יודע שחלקים לא מבוטלים לא יצביעו להנגבי עקב ההעמדה לדין וזהו קלון שגדול לעתים מקלון בית המשפט".

"צחי הנגבי הוא לא רק פוליטיקאי כי אם גם מנהיג וחבר, וצר לי ברמה האישית על החלטת ביהמ"ש", אמר חבר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ עתניאל שנלר (קדימה). "לצד כיבוד גזר הדין ולטובת מדינת ישראל, נייחל שנראה את חבר הכנסת הנגבי, ככל שהחוק יאפשר, כאחד האוחזים בהגה המדינה".

ציפי לבני: הנגבי עוד יחזור לשרת את הציבור

בתגובה להטלת הקלון על ח"כ הנגבי, אמרה יו"ר קדימה ציפי לבני כי "בית המשפט אמר את דברו ויש לכבד את הכרעתו. אין מדובר כאן בסוף פסוק מבחינת פעילותו הפוליטית של צחי". לבני הוסיפה כי הנגבי ביטא בהתנהגותו במהלך המשפט נורמות נכונות של התנהלות אישי ציבור בהליכים משפטיים ויש לזקוף זאת לזכותו. "אני מאמינה שעם תום המגבלות בשל הקלון צחי ימשיך איתנו בתרומתו רבת השנים ויתרום מכישוריו ומיכולותיו למען מדינת ישראל", סיכמה לבני.

הנגבי הורשע בעבירה אחת בלבד

לפני כחודשיים הורשע הנגבי בעבירה פלילית כתוצאה ממינויים פוליטים במתן עדות שקר, אך זוכה מכל שאר הסעיפים בהם הואשם: מרמה, הפרת אמונים ושוחד בחירות. משמעות סעיף הקלון מונע מהנגבי להמשיך לכהן בתפקידו הנוכחי כחבר כנסת.

הנגבי, מצידו, גייס בתקופה האחרונה שורה של בכירים - מראש הממשלה ועד ראש המוסד - שקראו לבית המשפט שלא לקבל החלטה שתרחיק אותו מהחיים הציבוריים.

"זו הרגשה שקשה לתאר במילים"

אחרי הכרעת הדין לפני כחודשיים דיבר הנגבי לכלי התקשורת, ואמר כי "בית המשפט דחה ברוב דעות את הניסיון לקבוע כי במהלכיי בנושא מינויים נפל פגם פלילי. זו הרגשה שקשה לתאר במילים. אני מרגיש שחובתי הראשונה היא לקרוא את אלף עמודי הכרעת הדין. שילמתי מחיר כבד, במשך שש שנים לא יכולתי להיות שר בכיר. לא אערער. אני מרכין את הראש ומתנצל על מה שעשיתי, אך יוצא מבית המשפט בראש מורם".

"אני מאושר, שמח. מאושר כלפי הדרך שבה בית המשפט קבע לגבי המעמד שלי בסיפור הזה. אני רוצה להודות לפרקליטות שניהלו את המשפט הזה בדרך לא מניפולטיבית האמינו באמת ובתמים שהם עושים מהלך ומעשה חשוב, כולל הועץ המשפטי לממשלה שכאשר התקשר אלי בשעתו וסיפר לי שהוא החליט לפתוח בחקירה פלילית אמר לי שהוא עושה זאת בצער רב ומתוך שליבו נקע".

רוצים לדעת על עוד שידורים חיים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק