עופר גלזר, בעלה לשעבר של אשת העסקים שרי אריסון שהורשע במעשים מגונים ובהטרדה מינית של אחות סיעודית שעבדה בביתו, ישלם לה פיצויים בגובה 250 אלף שקלים - כך פסק בית המשפט המחוזי בתל אביב.

שופט המחוזי איתן אורנשטיין דחה את מרבית תביעותיה של המתלוננת, שדרשה פיצויים בסך 5 מיליון שקלים. "התובעת בחרה להאדיר ולהפריז בנזק הנגרם לה", אמר השופט.

הפרשה התפוצצה ב-2003, זמן קצר אחרי נישואיו של גלזר לאריסון. בתביעת הנזיקין שהגישה האחות, שנשכרה על ידי גלזר כדי לטפל באשתו דאז בעת שזו החלימה מניתוח, דרשה ממנו כאמור פיצויים בגובה 5 מיליון שקלים.

בחוות הדעת הפסיכיאטרית שצורפה לכתב התביעה ציינו פרקליטיה של המטפלת כי "עקב הפגיעה המינית נגרמו לתובעת נזקים גופניים המתבטאים בכאבים באזורי גוף שונים, הפרעות שינה ונזקים נפשיים, בהם תסמונת בתר-חבלתית חמורה, דיכאון מתמשך ונכות נפשית צמיתה בשיעור 40%".

"גירסת התובעת באשר למצבה הנפשי כתוצאה מהאירועים לא מתיישבת עם האופן שבו היא מתנהגת", קבע השופט, וציין כי בניגוד לרושם הקשה שביקשה ליצור התובעת, לפיו נוכח האירועים היא שרויה בדיכאון המתבטא בנטייה להסתגר ולהימנע ממגע עם אנשים, הוכיח גלזר באמצעות חוקרים פרטיים כי התובעת מרבה לצאת מביתה, לבלות בבריכה, ברכיבה על אופניים, בהצגות ובבתי קפה.

עוד ציין השופט את העובדה שהתובעת התראיינה לתוכנית "עובדה" בהנחיית אילנה דיין, "בניגוד למצופה ממי שמסתגר ונמנע מלבוא בקהל". השופט הדגיש כי אין להקל ראש במעשיו של גלזר, אך ציין כי במקרים חמורים בהרבה פסק בית המשפט העליון פיצויים בסכומים נמוכים בהרבה מאלה שדרשה התובעת.

בנוסף על הביקורת שהעביר על התובעת, לא חסך השופט ביקורת גם מהמרכזים לנפגעי תקיפה מינית, שהצטרפו להליך חרף התנגדותו של גלזר. "אין ספק כי המקרה שלפניי לא נמנה על אותם מקרים המצדיקים את הסיוע החשוב הניתן על-ידי המרכזים לקורבנות תקיפה מינית", כתב אורנשטיין בפסק הדין.

"לא נגרם נזק לצמיתות"

גלזר עם גרושתו שרי אריסון (צילום: חדשות 2)
גלזר עם גרושתו שרי אריסון | צילום: חדשות 2

המתלוננת, כך טענה התביעה, "איבדה את שמחת החיים ונמנעת מלחשוף את רגשותיה וגופה". לאחר המקרה היא אף עזבה את ישראל וירדה לניו זילנד. בתביעה גם טענו שהיא איבדה את כושר עבודתה. למרות זאת קבע השופט: "אין בהרשעה בלבד מקום כדי לבקש יותר ממה שנגרם לה בפועל".

במהלך המשפט הביאה ההגנה עדויות לפיהן היא ממשיכה להיפגש עם אנשים ולעסוק בפעילויות הנוגדות את אשר דיווחה בבית המשפט. לדברי השופט, ההגנה על גלזר הוכיחה כי "היא הלכה וסיפרה שהיא נאנסה ונכלאה, על אף שלא טענה כן בבית המשפט ועל אף שגלזר לא הורשע. ניתן לראות שאין לה פגיעה לצמיתות".

עורך הדין זרי חזן, המייצג את המתלוננת, אמר כי כעת היא שוהה בניו זילנד, והם יחליטו בעתיד "על המשך הצעדים".

כתב התביעה תיאר כי "כושר ההשתכרות של התובעת נפגע והיא חדלה לעבוד במקצועה כאחות ובמשק הבית המשפחתי. היא עברה סדרה של לא פחות מ-11 הטרדות מיניות במשך היממה שבה שהתה בביתו של גלזר".

בהליך הפלילי שבו הורשע, כאמור, גלזר - נגזר עליו עונש של חצי שנת מאסר שאותה ריצה ב-2007 בכלא מעשיהו. אחרי שנוכה שליש מתקופת מאסרו הוא שוחרר ושב לפעול בעולם העסקים.

בהכנת הידיעה השתתפה חן מענית מ"גלובס"

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק