אופטימיות באשר לסוגיית האולפנה (öéìåí: חדשות 2)
שכונת גבעת האולפנה, מה יעלה בגורלה? | öéìåí: חדשות 2

בג"ץ דן הבוקר בעתירה שהגישו מספר גופים בבקשה להורות על פינויה המיידי של שכונת גבעת האולפנה בבית אל. במהלך הדיון, נזפו הרכב השופטים בראשות הנשיא גרוניס במדינה על כך שהיא התמהמה בביצוע הפינוי שהיה אמור להתבצע בתחילת חודש מאי.

בג"ץ הורה על הפינוי לאחר שקבע כי המסמכים שהציגו העותרים הוכיחו כי הקרקע שעליה נבנתה שכונת גבעת האולפנה היא קרקע בבעלות פלסטינית פרטית. עם זאת, המדינה ביקשה ארכה של 60 ימים לביצוע ההחלטה.

"אין לי תשובה מדוע ניתנה הבקשה לארכה במהלך הדיונים שהתנהלו בשנה האחרונה", אמרה נציגת המדינה בדיון להרכב השופטים, שהקשו במהלכו על אנשי המדינה. "ממשלת ישראל זורקת לגלגל ההימורים את שלטון החוק", תקף עו"ד מיכאל ספרד המייצג את העותרים. "לא היה צריך להגיש מלכתחילה את הבקשה לדחיית ביצוע הפינוי, העילה להגשת הבקשה היא לא היא משפטית אלא פוליטית במובנה הצר של המילה.

לדיון הגיעו גם חברי הכנסת ניצן הורוביץ וזהבה גלאון ממרצ, שהצטרפה לעתירה במטרה להורות על פינוי מיידי של השכונה. "מדינת ישראל מוכיחה שאפשר לשקר, גם בחסות משרד המשפטים, כל עוד זה משרת את עסקני המתנחלים והחרדים. אם יש כאן שלטון חוק, אז בג"ץ הוא קו ההגנה האחרון", אמרו השניים והוסיפו: "אם המדינה דורשת מהאזרח לקיים חוק, היא גם חייבת לקיים את החוק ולא לירוק בפרצופו של בית המשפט".

בדיון גם נכח הראל כהן, תושב השכונה. "בשנת 1999 ממשלת ברק סללה לנו כבישים והקימה לנו תשתיות. אני אישית קיבלתי מענק של 90,000 שקלים כדי ללכת ולגור שם. לא הורסים שכונות פורחות בשל בעיה בירוקרטית, ואם בג"ץ יילך עד הקצה אז הממשלה תצטרך לחלץ את עצמה ואת אזרחיה מן המיצר הזה". לאחר מכן, שלח כהן עקיצה לעבר אנשי מרצ: "הם הודיעו שהם מתנגדים להריסת בתיהם של רוצחי משפחת פוגל, אבל רוצים להרוס בתי יהודים בשכונת האולפנה. יש כאן תאוות הריסה", סיכם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק