למרות בקשת המדינה לבחון מחדש את פינוי מבני האולפנה בבית אל לאחר קבלת החלטה בבג"ץ, הרכב של שלושה שופטים החליט כי המתחם ייהרס בעוד פחות מחודשיים.

בכך נדחתה בקשת המדינה לדחות את הפינוי עד למציאת פיתרון אחר בסוגיה. בהחלטתם, מתחו השופטים ביקורת חריפה על המדינה, והורו לה לשלם פיצויים לבעלי הקרקע.

שכונת האולפנה (צילום: רויטרס)
שכונת האולפנה בבית אל, ארכיון | צילום: רויטרס

שופטי בג"ץ, בראשות נשיא בית המשפט העליון השופט אשר גרוניס, החליטו להאריך את המועד שנקבע להריסת המבנים ב-60 ימים נוספים, אולם לפינוי נקבע מועד סופי והוא יתרחש בתאריך 1 ביולי 2012.

חברי כנסת מהימין הביעו תרעומת על החלטת בית המשפט, שעוררה את זעמם של המתנחלים. לדברי תושבי השכונה, הם מוכנים לעשות הכל כדי למנוע את פינוי המבנים ופועלים בעיקר להעביר חקיקה שתעקוף את החלטת בג"ץ ותמנע את הפינוי. לטענתם, השר בני בגין כבר מנסח הצעת חוק כזו. בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט, הכחיש השר בגין את הדברים.

ח"כ אורי אריאל טען כי ראש הממשלה נתניהו כשל בהגנה על ההתיישבות ביהודה ושומרון. "מדובר בפלונטר אותו הוא יצר, והוא יכל להסדיר אותו על ידי העברת חוק ההסדרה אותו הוא עוצר בגופו ממש", הצהיר ח"כ אריאל.

גלאון: "מברכת על ההחלטה, אך קוראת ליועמ"ש להתפטר"

יו"ר מרצ זהבה גלאון הביעה שביעות רצון על החלטת בג"ץ לפנות את גבעת האולפנה בבית אל אך קראה ליועץ המשפט לממשלה יהודה ויינשטיין להתפטר בעקבות מה שהגדירה כ"כשלון מקצועי וערכי בניהול התיק".

גם ח"כ ניצן הורוביץ הצטרף לביקורת נגד היועמ"ש ואמר כי "היועץ המשפטי לממשלה ופרקליטות המדינה חטאו לתפקידם וביזו את שלטון החוק, כאשר העזו לבקש מבית המשפט לבטל פסק דין חלוט וגמור לפינוי המאחז. בג"צ העמיד אותם על מקומם".

"בג"צ השליך לפח הזבל את הבקשה הביזיונית של הממשלה, לבטל את פינוי המאחז הבלתי-חוקי 'גבעת האולפנה'", הוסיף ח"כ הורוביץ. "עכשיו נגמרו המריחות והתירוצים. אי אפשר יהיה להמשיך לגנוב, לרמות ולשקר למען עסקני המתנחלים. הממשלה לא תוכל יותר להתחמק מביצוע פסק הדין".

ח"כ דני דנון פנה לרה"מ נתניהו על רקע חלטת בג"ץ לדחות את פינוי שכונת האולפנה בבקשה להעביר חוק עוקף בג"ץ להכשרת השכונה. "החלטת בג"ץ הנוכחית היא בדיוק הסיבה שיש צורך בחוקים עוקפי בג"ץ", אמר ח"כ דנון.

בנוסף לדנון, התייחס גם שר ההסברה והתפוצות יולי אדלשטיין להחלטה, וגינה אותה. "אני רוצה לראות מי הגיבור שיעז לפנות, בין שאר המשפחות, את ילדי משפחת דיקשטיין ששכלו את הוריהם בפיגוע דמים״, אמר השר. ״מדובר במשפחות נורמטיביות שלקחו משכנתה מהמדינה כדי להיכנס לבתים שנבנו בסיוע משרד השיכון. כפי שהזהרנו לא פעם - ללא טיפול באמצעות חקיקה לא יימצא פתרון".

יו״ר מועצת יש״ע, דני דיין כינה את ההחלטה שיא של אטימות וחוסר צדק. "הריסת חמישה בניינים שבנתה המדינה ובהם 160 ילדים היא עוול אנושי ומוסרי שהשלכותיו חמורות ביותר. על ממשלת ישראל לעשות כעת הכל כדי להגן על התושבים אותם שלחה בסמכות וברשות להתגורר במקום״, אמר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק