שלומי לחיאני, ארכיון (צילום: פלאש 90)
בדרך החוצה: לחיאני | צילום: פלאש 90

לאחר שבשבוע שעבר חתם ראש עיריית בת-ים שלומי לחיאני על הסכם קואליציוני בעירו, שלפיו ישעה את עצמו מתפקידו אם המדינה תורה על כך, הודיעה היום (ה') הוועדה המיוחדת להשעיית ראשי רשויות כי עליו לעזוב את תפקידו לתקופה של שנה. בכך ובהתאם לסיכום עמו, צפוי לחיאני לעזוב באופן מיידי את כס העירייה. "זה לא היה קרב, הכל נעשה בהסכמה", אמר לחיאני לחדשות 2 Online לאחר פרסום ההחלטה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בנוסף, החליטה הוועדה להשעותו מתפקידיו כחבר מועצת העיר - "מתפקידים שיש להם השפעה מהותית על התנהלותה התקינה של הרשות המקומית או בתפקידים הכרוכים בניהול כספי ציבור". הדבר צפוי למנוע ממנו לכהן בשורה של ועדות כמו ועדת הכספים, ועדת המכרזים והוועדה לתכנון ובנייה. לחיאני לא יוכל גם לכהן בדירקטוריון בתאגידים עירוניים.

הוועדה המיוחדת הוקמה בעקבות "חוק ההשעיה" שיזם שר הפנים גדעון סער ואושר במליאת הכנסת. החוק קבע לראשונה אפשרות להשעיית ראשי רשויות לתקופה של שנה, שניתן שתוארך בהחלטה נוספת במקרה שמוגש נגדם כתב אישום חמור שבגינו לא ראוי שראש הרשות ימשיך בכהונתו, במהלך ההליך המשפטי המתקיים נגדו.

הולך לכלא, לחיאני (צילום: חדשות 2, יוסי זילברמן)
בדרך לקרב משפטי, לחיאני | צילום: חדשות 2, יוסי זילברמן

"שירת את תושבי בת-ים בנאמנות ומסירות עד אין קץ"

"חוק ההשעיה" קובע כי מי מועצת העיר תבחר את ממלא מקומו של ראש העיר המושעה. במקרה הזה ובהתאם להסכם הקואליציוני שנחתמו בעירייה, יועברו הסמכויות לששון אליהו, ראש סיעת הליכוד שיכהן כראש העירייה בפועל. עוד נקבע כי נציג מטעם הסיעה של לחיאני ימונה לתפקיד סגן ראש העיר.

לדברי פרקליטיו של לחיאני, הוא הודיע הבוקר לוועדה כי הוא משעה עצמו מתפקידו וזאת על מנת להתפנות לניהול משפטו. "מר לחיאני שירת במשך למעלה מעשור את תושבי בת-ים בנאמנות ומסירות עד אין קץ", כתבו בהודעה לתקשורת. "עתה הוא נאלץ לפנות עצמו מלהמשיך ולתרום למפעל חייו כדי שיוכל להקדיש את כל זמנו להילחם על חפותו ושמו הטוב".

לחיאני כופר בכל האישומים

בחודש אוקטובר האחרון, ימים ספורים לפני הבחירות למועצות המקומיות, הגישה פרקליטות המדינה כתב אישום חמור נגד לחיאני בגין שורה של עבירות שחיתות ובהם שוחד והפרת אמונים. כתב האישום לא מנע מלחיאני להתמודד פעם נוספת על תפקיד ראש העיר, בבחירות שבהן זכה ברוב גדול.

כתב האישום כנגד לחיאני כולל 4 אישומים: שני אישומים שעניינם קבלת שוחד מבעלי עסקים בעיריית בת-ים, אישום העוסק בעבירה של מרמה והפרת אמונים ביחס לפנייתו של לחיאני לתשעה עובדים בעירייה בבקשה שייטלו הלוואות מהבנק ויעבירו לו את הכספים. בנוסף נאשם לחיאני כי היה לכאורה בעל מניות בחברה המפיצה מקומון בעיר בת-ים, בשעה שהעירייה התקשרה עם אותו מקומון ברכישת שטחי פרסום.

לדברי פרקליטיו של לחיאני, הוא כופר בכל האישומים המיוחסים לו בכתב האישום. "הוא משוכנע כי בסופו של יום יוברר כי לא דבק בו כל רבב ויוזכה הוא בדין. אנו תקווה כי ההליך המשפטי יסתיים תוך תקופה קצרה ובסיומו ישוב לחיאני לשרת את הציבור".

בעמותת "שבי"ל", שקיפות בינלאומית ישראל, בירכו על ההחלטה. "אנחנו מחזקים את ידי הוועדה המיוחדת להשעיית ראשי רשויות על ההחלטה הראויה שקיבלה", נמסר מהעמותה. "לא ייתכן שראשי רשויות ימשיכו לכהן בתפקידם ולהיות מופקדים על כספי ציבור בעוד שכתב אישום בגין עבירה על טוהר המידות תלוי ועומד בעניינם".