סניף בנק לאומי, ארכיון (צילום: רויטרס)
בנק לאומי. הסדר טיעון ראשון | צילום: רויטרס

שנתיים לאחר התפוצצות פרשת המעילה בבנק לאומי, יוצג מחר בבית המשפט הסדר טיעון ראשון במסגרת הפרשה. מאיר עובדיה, הבעלים של חברת הריהוט "ניקולטי", יודה ויורשע ב-5 עבירות של סיוע לקבלת דבר במרמה ובעבירה אחת של תיווך לשוחד. הפרקליטות תדרוש להכניסו לכלא ל-8 חודשי מאסר בפועל.

כתב האישום המקורי ייחס לעובדיה 8 אישומים של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ו-2 עבירות של תיווך לשוחד. הסדר הטיעון עליו חתם עובדיה מפחית את מספר העבירות בהן הוא יורשע, אולם יספק הרשעה ראשונה בפרשה, שעשויה להוביל גם להרשעתו של הנאשם המרכזי בפרשה, מיקי פרידמן.

לפני כשנתיים נעצר פרידמן, מי ששימש כמנכ"ל הסניף המרכזי של בנק לאומי, בחשד שהעניק הלוואות בשווי עשרות מיליוני שקלים ללקוחות – כולל לאנשים שלא ניהלו את חשבונותיהם בסניף הבנק, מבלי לבדוק כמתחייב את היכולת של הלווים להחזיר את ההלוואות, זאת בתמורה לשוחד שקיבל. מאיר עובדיה, כך נטען בכתב האישום, היה מי שקישר בין פרידמן ללווים.

על פי כתב האישום, סיכם פרידמן עם חברו מאיר עובדיה כי יביא לסניף הבנק בתל אביב אנשים שיפתחו חשבונות בנקים מבלי שפרידמן יבדוק את הצהרת העושר הפיננסי שיגישו. פרידמן הציג את אנשי הקש בפני גורמים בבנק כמי שמוכרים לו באופן אישי, ויצר אצלם את הרושם כי אלו לקוחות שהובאו על ידו וכי הוא מכיר את יכולותיהם הפיננסיות, תוך שהוא מסתיר מהם את הצהרות העושר הפיננסי. בתמורה הם קיבלו הלוואות בסכומים של מיליוני שקלים.

בין השנים 2003 ועד לספטמבר 2007 כיהן פרידמן בתפקיד מנהל הסניף המרכזי של בנק לאומי ברחוב יהודה הלוי  בתל אביב. בספטמבר 2007 מונה למנכ"ל בנק לאומי בריטניה, עזב את הסניף המרכזי ועבר ללונדון. בעקבות חשיפת הפרשה אולץ פרידמן לפרוש מתפקידו, והבנק הגיש נגדו תביעה אזרחית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק