הפתרון: כלכלה. השר ליברמן, ארכיון (צילום: חדשות 2)
אביגדור ליברמן | צילום: חדשות 2

מני מזוז מכשיר את ההסכם הקואליציוני שנחתם בין אביגדור ליברמן לבנימין נתניהו, כך עולה מחוות דעת מטעם היועץ המשפטי לממשלה שהוגשה הבוקר לבג"ץ בתגובה לעתירת התנועה לאיכות השלטון שדרשה לבטל את ההסכמים.

העתירה דרשה לבטל את מינויו של ליברמן לשר חוץ, לבטל את מינויו של השר לביטחון פנים מתוך המפלגה כמו גם מינויים נוספים הכלולים בהסכם הקואליציוני. הסיבה: החקירות הפליליות המתנהלות נגד ליברמן.

היועץ המשפטי לממשלה דחה בתשובתו לבג"ץ את כל הבקשות. בהקשר לחקירת ליברמן אמר היועץ כי "רשויות אכיפת החוק נותנות לניהול חקירה זאת עדיפות עליונה כדי לאפשר את סיומה במועד הקרוב". מכיוון שכך, על פי עמדת המבקר, פסילתו של ליברמן היא לא שאלת משפטית אלא פוליטית.

"דרישה מרחיקת לכת"

בנושא מינויו של ליברמן כשר חוץ כותב היועץ כי אין חשש לניגוד עניינים, שכן הנושאים המשפטיים מנוהלים "באמצעות פרקליטות המדינה ומשטרת ישראל". מכיוון שכך, לליברמן, כמי שיחזיק בתיק החוץ, לא תהיה השפעה ומכאן שאין ניגוד עניינים.

היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז (צילום: חדשות 2)
מני מזוז | צילום: חדשות 2

בנושא מינוי השר לביטחון פנים מתוך מפלגתו של ליברמן כותב היועץ כי גם כאן אין חשש לניגוד עניינים: "הדרישה לפסילת כל מועמד מטעם סיעת ישראל ביתנו לכהונה בתפקיד השר לביטחון פנים, על אף שלא מתנהלת נגדו כל חקירה פלילית, רק מפני שיו"ר המפלגה מצוי בחקירה פלילית היא מרחיקת לכת".

"חוסר סבירות קיצוני, נוגד את האינטרס הציבורי ופוגע קשות באמון הציבור" - כך נימקה התנועה לאיכות השלטון את העתירה כנגד ההסכמים בין הליכוד לישראל ביתנו. ההסכם מהווה "פגיעה אנושה באינטרס הציבורי ומנוגד לתקנת הציבור", ציינה התנועה בעתירה. "מכאן כי דינם של סעיפי המינוי בהסכם הקואליציוני - להיפסל".

הווידאופדיה: אביגדור ליברמן