איבד את יכולת הדיבור. אילוסטרציה (צילום: AP)
בדרך למציאת פתרון? | צילום: AP

ישראל הגיעה להסדר עם מדינה שלישית, שאליה צפויים לעבור מרבית מאזרחי אריתראה שהסתננו לארץ - כך הודיעו היום נציגי המדינה לבג"ץ במהלך דיון בעתירת ארגוני זכויות אדם נגד התיקון לחוק המסתננים, המאפשר את כליאתם ללא משפט.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לדברי נציגת המדינה, עו"ד יוכי גנסין, מתגבש בימים אלה הסדר עם שתי מדינות נוספות, שאליהן צפויים לעבור המסתננים מצפון סודן ומאריתראה, מדינות שישמשו למעבר בלבד עבור אותם אזרחים. למרות הצהרת המדינה, לא ברור מתי יחלו ליישם את העברת המסתננים למדינות שאיתן הושג הסיכום.

ארגוני זכויות האדם נגד התיקון לחוק (צילום: חדשות 2)
ארגוני זכויות האדם נגד התיקון לחוק | צילום: חדשות 2

עיקר הדיון שהתנהל היום נסב סביב דרישת ארגוני זכויות האדם לבטל את התיקון שאושר ונכנס לתוקף לפני כשנה, שבהתאם אליו מוחזקים בישראל קרוב ל-2,000 מסתננים ממדינות אפריקה, השוהים מזה חודשים במתקני כליאה ללא משפט. על פי החוק, ניתן להחזיקם במתקנים אלה לתקופה של עד שלוש שנים.

בעיית המסתננים עלתה לכותרות בשנה החולפת בעקבות שורה של הפגנות מצד תושבי שכונות דרום תל אביב, שמחו על מספר אירועים אלימים מצד האפריקנים. המחאות התעצמו וחלקן אף הלפו אלימות, כשבמספר מקרים פליטים ומהגרי עבודה הותקפו ללא כל סיבה.

ארכיון (צילום: לע"מ)
הגדר מנעה את המשך המעבר, גבול מצרים | צילום: לע"מ

זמן לא רב לאחר מכן גם הממשלה הכירה בדחיפות הסוגיה, ובשל כך הוחלט להאיץ את בניית הגדר בגבול מצרים. מהלך שהביא לירידה במאות אחוזים במספר המסתננים לישראל.