N12
פרסומת

בית המשפט החליט: "האם המרעיבה" תישאר בביתה

השופט דחה את בקשת הפרקליטות להחמיר את תנאי המעצר של האם המואשמת בהתעללות וקבע כי היא תישאר בביתה שבשכונת מאה שערים. בפרלקיטות שוקלים לערער על ההחלטה

פורסם:
הקישור הועתק

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע הבוקר כי האם המואשמת בהרעבת בנה בן ה-3 וחצי תישאר במעצר בביתה שבשכונת מאה שערים בירושלים.

השופט רפאל יעקובי החליט לדחות את בקשת הפרקליטות להחמיר את תנאי מעצרה ולהעבירה מביתה, בטענה שהיא מהווה סכנה לארבעת ילדיה הנוספים. בעקבות ההחלטה שוקלים בפרקליטות לערער לבית המשפט העליון ולבקש כי האם תועבר למתקן מעצר. הדיון הבא בעניין האם צפוי להתקיים בעוד כשבועיים.

האישום: מנעה מזון חרף תחנוניו של בנה

מוקדם יותר השבוע הוגש כתב אישום חמור נגד האם הכולל בתוכו סעיף "התעללות בקטין בידי אחראי". העונש המרבי שעלול להיגזר על האם מירושלים הוא תשע שנות מאסר.

כתב האישום נגד האם מגולל, עמוד אחר עמוד, מסכת של תיאורים מזעזעים שהאם כביכול ביצעה. כתב האישום קובע חד משמעית כי "עקב התנהגותה האמורה של הנאשמת נעצר תהליך גדילתו של ח', ובשלב מסוים אף חלה ירידה ממשית במשקלו עד שנשקפה סכנה לחייו".

הנושא המרכזי שהאם מואשמת בו הוא הרעבה. כתב האישום מפרט כיצד נהגה האם, פעם אחר פעם, לעשות הכל כדי להכשיל את ניסיונות הזנת הילד. בין היתר נכתב בכתב האישום כי "בכמה מועדים שאינם ידועים במדויק למאשימה, מנעה הנאשמת מח' (בנה המורעב) מזון, חרף תחנוניו".

"כתב האישום הוא גורנישט"

משפחתה של האם החשודה אמרו לחדשות 2 באינטרנט בתגובה לכתב האישום "כתב האישום הזה הוא גורנישט ("שום דבר" ביידיש), אבל בינתיים אנחנו משתדלים לא להגיב כדי לתת להם (לפרקליטות) את האפשרות לרדת מהעץ".

"לא הלך להם עם ההאשמה 'מרעיבה', אז עברו להתעללות, ואחר כך ניסו גם להאשים שפגעה בילדיה האחרים ולא הצליחו", הוסיף בן משפחתה של החשודה, "כל הזמן עשו צחוק מעצמם - וזה מה שיצא מכל הסיפור".

האם המרעיבה - סיקור מיוחד: