חשד לשחיתות בבית הנשיא (צילום: חדשות 2)
בית הנשיא? אולי בעתיד | צילום: חדשות 2

סטודנט בן 24 שעתר לבג"ץ בבקשה להתמודד לנשיאות המדינה מאוכזב, לאחר ששופטי בית המשפט העליון מלצר, הנדל וסולברג דנו אתמול בעתירתו ודחו אותה. לפחות, הוא לא חויב בהוצאות משפט.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לשם מימוש כוונתו, הוא פנה לפני כשנה לשר האוצר וכן ליושבי ראש של סיעות שונות בכנסת על מנת שיצדדו במועמדותו. הוא נענה בשלילה על ידי חלק מהמכותבים, ואחרים - לא השיבו לו. בעקבות זאת הוא פנה ליו"ר הכנסת וביקש ממנו לבקש מהסיעות אליהן פנה שיתנו הבהרות באשר לתגובתם לבקשתו מהם לתמוך במועמדותו.

התשובה שנשלחה לעותר מאת לשכת יו"ר הכנסת ביולי 2013, פירטה כי נושא הגשת המועמדות לנשיאות איננו רלוונטי לעת הזו - מה שלא הניח את דעתו של הצעיר. לכן, הגיש את העתירה בדצמבר 2013 נגד שר האוצר וכנסת ישראל.

"לאחר שעיינו בעתירה החלטנו לדחותה על הסף, שכן הגענו למסקנה שעל פניה - אין היא מגלה עילה", ציין השופט מלצר בפסק הדין. "כפי שהוגשה, נפלו פגמים פרוצדוראליים רבים: היא לא חתומה בידי העותר, אין היא נתמכת בתצהיר מאמת - לא צורפו בה כמשיבים חלק מהגורמים הרלבנטיים (ראשי הסיעות שאליהם פנה העותר ויו"ר הכנסת).

עוד צוין כי אין מקום להתערב בשיקול הדעת המסור לחברי הכנסת על פי סעיף 6 לחוק יסוד: נשיא המדינה באם לצדד במועמדותו של כשיר להתמודד על כהונת נשיא המדינה, אם לאו.

על פי חוק יסוד נשיא המדינה, כל אזרח ישראלי שהוא תושב ישראל כשיר להיות מועמד לכהונת נשיא המדינה. עם זאת, 10 חברי כנסת צריכים לתמוך במועמד - על מנת שהוא יוכל להתמודד - מה שלא קרה במקרה הזה.

לפניות לכתב: Matanh@ch2news.tv