טוויטר (צילום: חדשות 2)
זהירות מהפרת צווים בטוויטר | צילום: חדשות 2

גולשים שישתמשו בשירות ההודעות הקצרות טוויטר כדי לעקוף במכוון צו איסור פרסום צפויים לעמוד לדין, כך אמר היום היועץ המשפטי לממשלה בבריטניה והצהיר על הכוונה לחוקק חוקים בנושא. כחלק מההצעה, תחויב ספקית אינטרנט למסור את זהותו של גולש שנחשד בהפרת צו איסור פרסום ובכך לפגוע בפרטיות שלו.

בכל רחבי העולם משמשות הרשתות החברתיות, ואף הבלוגוספירה, להעברת מידע שנאסר לפרסום בכלי התקשורת המסורתיים.

לאחרונה עלה הנושא לפרסום עם חשיפת שמו של ראיין גיגס, קשרה של קבוצת הכדורגל מנצ'סטר יונייטד, שדבר הרומן שניהל מחוץ לנישואים נחשף, זאת על אף צו בית המשפט בעניין. במקרה זה, בעוד שכלי התקשורת המסורתיים נמנעו מלפרסם את הפרטים - אלו כבר מזמן פורסמו באינטרנט.

גם בישראל עלה הנושא לדיון, אף שטרם הוחלט על צעדים משפטיים בעניין. אחת הפרשות המפורסמות ביותר היא זו של ענת קם, שהורשעה באחזקת מסמכים מסווגים. במשך חודשים ארוכים הייתה הפרשה נתונה בצו איסור פרסום, אך ברשת, לרבות בטוויטר, הופיעו כל הפרטים.

עד היום נהנו הגולשים ברשת החברתית מחיסיון האנונימיות, שאפשר להם להילחם בצווי איסור הפרסום. עם זאת, נראה כי אם המהלך הזה יבשיל לידי חוק בבריטניה, הדרך שלו להגיע גם לשאר העולם ולאיים על האנונימיות של האינטרנט - קצרה. יש לציין כי בכל מקרה, תקף צו איסור פרסום רק במדינה שבה הוצא - ולא בשאר העולם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק