עדי בריגה ז"ל
עדי בריגה ז"ל | צילום:

"הוא כמו המשפחה הביולוגית שלי": מתן גולדשטיין איבד את חברו, רס"מ עדי בריגה, שנהרג במבצע "צוק איתן". גולדשטיין, שהורשע בייבוא סם ומרצה עונש מאסר, ביקש להשתחרר להלוויית חברו או לשבעה, אך בקשתו סורבה. אתמול (א') הוא עתר לבית המשפט העליון, וביקש שיאפשרו לו לבקר את משפחתו של בריגה, שהיה חברו הקרוב ביותר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

רב סמל עדי בריגה, בן 23 מבית שקמה שבמועצה האזורית חוף אשקלון, נהרג ב-28 ביולי מפגיעת מרגמה בעוטף עזה. לאחר נפילתו הותיר אחריו הורים ושני אחים. פרקליטיו של גולדשטיין טענו בעתירה כי לאחר שהוריו התגרשו, "בריגה ז"ל היה חברו הקרוב ביותר, כאחיו של המבקש וזה לזה היו חברי נפש. המבקש גדל לאורך השנים בבית המנוח".

גולדשטיין בן ה-25 נכנס לכלא בחודש אפריל השנה, לאחר שנגזרו עליו 42 חודשי מאסר בגין ייבוא סם מסוכן וקשירת קשר לפשע. עו"ד משה שוחטמן ועו"ד רותם טובול, פרקליטיו של גולדשטיין, הדגישו בעתירה לבית המשפט העליון כי גולדשטיין "נעדר עבר פלילי ובמשך כל תקופת מאסרו הקצרה לא חלו בעיות משמעת או בעיות אחרות".

המכתב שנשלח לבית המשפט
המכתב שנשלח לבית המשפט | צילום:

"מתן בשבילנו חלק בלתי נפרד מהמשפחה"

עם נפילתו של חברו הקרוב ביקש גולדשטיין לצאת לשבעה, אך נענה בשלילה מכיוון שלא ריצה עדיין רבע מתקופת מאסרו. גולדשטיין עתר נגד ההחלטה וביקש לצאת למספר שעות בלבד, לשהות בחברת משפחתו החורגת ולהתייחד עם משפחת המנוח. בעתירה צוין כי גולדשטיין ראה במשפחת בריגה כמשפחה האמיתית שלו "כמו המשפחה הביולוגית". לעתירה צירף מכתב ממשפחת בריגה ותמונות משותפות שלו עם חברו הטוב.

"מתן בשבילנו חלק בלתי נפרד מהמשפחה, מתן הוא חבר ואח הכי קרוב והכי טוב של עדי ז"ל ולמשפחה", כתבו בני משפחת בריגה לבית המשפט. "חוסר הנוכחות של מתן איתנו גורם לנו קושי רב יותר להתמודד עם המצב". למרות המכתב בית המשפט לא קיבל את הפנייה.

אין תמונה
עורכי הדין טובול ושוחטמן

אחותו של בריגה ז"ל, מיכל בריגה-שיקלי הוסיפה בשיחה עם חדשות 2 Online: "מתן היה כאן תמיד אם עדי נמצא ואם לא, הוא תמיד היה בחדר שלו, כשעדי היה הולך לצבא אני הייתי מעירה את מתן, הוא חלק מאיתנו, אמא שלי הייתה דואגת לו להכל והוא חשוב לנו ומאוד חשוב לנו שהוא ייצא לביקור".

"מתן קיבל את הבשורה המרה על מותו הטראגי של עדי במבצע צוק איתן זמן קצר לאחר כניסתו למאסר. לכן, הוא לא היה זכאי לצאת לחופשה רגילה להשתתף באבל על חברו הקרוב ממנו אפילו לא הספיק להיפרד", ציינו עורכי הדין רותם טובול ומשה שוחטמן.

לדבריהם, "בנסיבות אלו השב"ס צריך היה להפעיל את סמכותו ולאשר למתן חופשה חריגה בהתאם לפקודת הנציבות שמעניקה לשב"ס סמכות לאשר חופשות במקרים הומניטריים בדיוק כמו במקרה של מתן ועדי. כעת עיננו נשואות לבית המשפט העליון".

לפניות לכתב: MatanH@ch2news.tv