היום סמוך לשעה תשע בבוקר יימשך שלב העדויות במשפטם של שלושת הצעירים הנאשמים ברצח אריק קרפ על טיילת חוף הים בתל אביב.

אור לוי, חיילת בת 19 שהייתה באותו לילה יחד עם שלושת הנאשמים ברצח והייתה עדה למעשה על פי הנטען, אמורה למסור היום את עדותה מעל דוכן העדים. הפרקליטות הגישה נגד לוי וחברתה ונגד שני צעירים נוספים כתב אישום המייחס להם את אי מניעת הפשע בלילה בו נהרג קרפ.

לוי הואשמה באמצע החודש שעבר באי סיוע למניעת פשע. בתחילת משפטה היא כפרה בהאשמות נגדה וטענה כי לא היה לה חלק ברצח המזעזע. עם הגשת כתב האישום נגדה, כינתה לוי את התוקפים "אנשים מגעילים", ואמרה כי היא "מצטערת שהסתובבתי איתם בכלל. אני לא סובלת אותם יותר". לוי אף טענה כי היא מתקשה להבין כיצד חברתה, ששהתה איתה בליל הרצח, שוחררה לביתה בעוד היא עומדת למשפט.

עבירת אי סיוע למניעת פשע היא נדירה למדי בישראל. האחרונה שהואשמה בעבירה זו עוד בשנות ה-90' היא מרגלית הר-שפי, ידידתו לשעבר של יגאל עמיר, שהורשעה באי סיוע למניעת רצח יצחק רבין ז"ל למרות שידעה כי הוא מתכנן לירות בראש הממשלה.

"צעקתי כל הזמן לעזרה"

לפני יומיים עלתה על דוכן העדים שרה קרפ, בתו של אריק, ושחזרה את רגעי האימה מליל הרצח. "למה עשו את זה? הוא לא עשה להם שום דבר, הוא לא דיבר איתם, לא התעמת איתם", ניסתה אז קרפ להבין ללא הצלחה. "הוא אהב הכל, בעיקר לשמוח, לרקוד. הוא אהב לחיות, הוא אהב את החיים. ביום אחד ככה נגמרים החיים, ואפילו לא ביום, בדקה".

"בעלי לא היה טיפוס שהיה מתעמת עם מישהו, הוא לא דיבר איתם. הוא לא... שום דבר", היא שחזרה. "צעקתי כל הזמן לעזרה, לטלפון. רק כשאיזה זוג ישראלים שהגיעו באמת, הם עזרו לנו והם באמת לא עזבו אותנו. פשוט התחננתי אליהם שלא יעזבו אותנו". לדברי שרה, לאחר האירוע הצליחו הבנות להימלט ולקבל עזרה, אך הצעירים המשיכו להכות את אריק עד שהתמוטט.

ב-15 בספטמבר נפתח משפטם של החשודים ברצח אריק קרפ. משפחתו של קרפ בחרה בתחילה שלא להגיע לדיונים, מאחר שמבחינתם לא הייתה אבחנה בין מי שפעל באופן אקטיבי בזמו הלינץ' לבין יתר הנאשמים שנכחו במקום. "כל המעורבים שותפים ואשמים באותה מידה ברצח האכזרי של אריק קרפ", ציינו אז בני המשפחה שמיוצגת על ידי מרכז נגה לייצוג נפגעי עבירה.

אריק קרפ, בן 59 מרמת אביב, נרצח בליל ה-15 באוגוסט 2009 לאחר שצעירים מג'לג'וליה, כך על פי כתב האישום, תקפו אותו באלימות עד שמת.