"התנהגות שאינה הולמת את הארגון", מג"ב (צילום: חדשות 2)
ממג"ב - לבית הכלא. צילום ארכיון | צילום: חדשות 2

בית המשפט המחוזי בפתח תקווה גזר היום על אביאל עמר, שוטר מג"ב בן 21, תשעה חודשי מאסר בפועל ו-12 חודשי מאסר על תנאי בגין עבירות של ייבוא סם מסוכן ותיווך בסם מסוכן.

תחילתה של הפרשה בחודשים מאי-יולי 2010. במהלך חודשים אלו הגיע לביתו של עמר חבר ילדות שלו, שרכש ממנו כמות קטנה של סם מסוג קנביס, עבור אחותו. באותה תקופה התגורר עמר בבית הוריו. הוא הודה בפרטי המקרה והורשע על סמך הודאתו בתיווך בסם מסוכן.

האישום השני חמור יותר: חבר הילדות של שוטר מג"ב ביקש לשלוח לביתו חבילה, כך על פי כתב האישום. לאחר מכן הדגיש החבר בפני עמר כי החבילה מכילה סם והוסיף שמכיוון שעמר שוטר - לא יבדקו את תכולת החבילה.

בכתב האישום מצוין כי החבר מסר לעמר כי מדובר במשלוח של זרעי קנביס שלא ניתן למצוא כמותם בארץ, אך בפועל הכילה החבילה 800 גרם של קוקאין שנשלחו מקוסטה ריקה בסוף חודש יוני. על השירות הזה קיבל עמר 5,000 שקלים מחברו.

כשבועיים לאחר קבלת החבילה הגיע לביתו של הנאשם איש משטרה שהתחזה לשליח מטעם חברת הדואר. השוטר מסר את החבילה לידיו של עמר והחתים אותו על קבלתה. לאחר שפתח עמר את החבילה נעצר. הוא הודה גם בפרטי המקרה השני והורשע בעבירה של ייבוא סם מסוכן.

"יש צורך להגיב ביד קשה, כדי להרתיע"

תסקיר מבחן שנערך לשוטר מג"ב העלה כי כשהיה בן 14 הורשעו שני הוריו בגין עבירות אלימות שביצעו נגדו והוטלו עליהם עונשי מאסר על תנאי. התביעה בתיק של עמר דרשה להטיל עליו עונש של 12 חודשי מאסר בפועל וההגנה ביקשה שעונש המאסר בפועל ירוצה בעבודות שירות.

שופט בית המשפט המחוזי זכריה כספי החליט לבסוף לגזור על הנאשם תשעה חודשי מאסר בפועל ו-12 חודשי מאסר על תנאי. "מה שמחמיר את עניינו של הנאשם הוא העובדה כי היה שוטר מג"ב בשעת מעשה. הדרישות מאיש משטרה לכיבוד החוק ושמירה על קיומו, תוך הימנעות מביצוע עבירה, קלה כחמורה, גבוהות יותר ברמתן מן הדרישות האלה מאזרח רגיל", כתב השופט בהכרעת הדין.

"כשוטר, היה עליו לדווח מיידית למשטרה על תוכניתו הפלילית של נאשם 2. תחת זאת, המשיך ונתן ידו לנאשם, ביודעו כי הוא זומם לנצל את עובדת היותו שוטר, לצרכים פליליים ולבצע מעשים כאלה באמצעותו, על מנת להסיר חשד", נכתב בכתב האישום. "מאיש משטרה מצופה, ביתר שאת, לא רק לשמור על החוק, אלא גם למנוע ביצוע עבירות על-ידי אחרים ובמיוחד להימנע, הוא עצמו, מביצוע עבירות. כאשר הפגיעה בחוק והפרת האמון הניתן באיש משטרה מצטרפות לטיב העבירות שביצע יש צורך להגיב ביד קשה, כדי להרתיע".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק