הולך לכלא, לחיאני (צילום: חדשות 2, יוסי זילברמן)
לחיאני בבית המשפט, הבוקר | צילום: חדשות 2, יוסי זילברמן

בית המשפט דן הבוקר (א') בעתירה שהגישה תנועת אומ"ץ נגד המשך כהונתו של ראש העיר בת ים שלומי לחיאני. בעתירה דרשה התנועה להדיח את לחיאני ולמנוע ממנו מלהתמודד בבחירות, בעקבות כתב האישום שהוגש נגדו בגין עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים. בפתח הדיון, תקף נשיא העליון השופט אשר גרוניס את החלטת מועצת העיר שלא להדיח את לחיאני למרות האישומים נגדו. טרם נתקבלה החלטה בתיק.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בית המשפט הזה נתן פסק דין שמחייב גם את המועצה", אמר נשיא העליון גרוניס, "ולכאורה המועצה עשתה צחוק מפסק הדין".

עו"ד גד מינא, המייצג את תנועת אומ"ץ, אמר כי "החלטת המועצה שלא להדיח את מר לחיאני היא החלטה בלתי סבירה באופן קיצוני, והדבר עולה במובהק מהספיקה של בית המשפט העליון בעניינם של ראשי העיריות האחרים. אי ההדחה יכולה לתת הכשר למר לחיאני ולמעשים שלו, ולכן גם יומיים לפני הבחירות צריך להעביר מסר ברור בנושא - לא יכול להיות שראש עירייה ימשיך לכהן עם כתב אישום כל כך חמור נגדו בעבירות של שוחד".

מינוי למנכ"ל בית הדין הרבני יבוטל, וינשטיין (צילום: חדשות 2)
היועץ המשפטי לממשלה וינשטיין | צילום: חדשות 2

עורכת הדין אילנה בראף-שניר המייצגת את מועצת העיר בת-ים ציינה בדיון כי "ימים ספורים לפני בחירות, אין זה סביר לדרוש מחברי מועצה לקבל החלטה כאשר הציבור אמור לקבל החלטה מה הוא חושב לראוי ונכון מי אמור לכהן כראש עיר". לדבריה, קבלת העתירה נגד לחיאני היא אמירה פוליטית. "צריך לנהוג בזהירות ולא לקבל החלטה בשם ציבור הבוחרים שאמור לומר את דברו ביום שלישי", אמרה.

השופטים מתחו ביקורת על העיכובים הרבים בתיק. החקירה נגד לחיאני נפתחה בשנת 2009, אך רק החודש הוגש נגדו כתב אישום. "לא צריך להביא את בית המשפט למצב שהוא צריך להכריע ערב בחירות", אמרה המשנה לנשיא השופטת מרים נאור. לכך השיבה עורכת הדין חני אופק בשם היועץ המשפטי לממשלה: "נוכח המורכבות בתיק, היו ישיבות רבות כדי לקבל החלטה".

וינשטיין: "ההחלטה שלא להדיח את לחיאני - בלתי סבירה"

ההחלטה שהתקבלה במועצת העיר זכתה לביקורת חריפה מצדו של היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין. בתשובתו לבג"ץ בנושא העתירה שהוגשה בעניינו של לחיאני טען וינשטיין כי החלטת מועצת העיר היא "בלתי סבירה".

"נגד לחיאני הוגש כתב אישום המייחס לו שוחד, מרמה והפרת אמונים, פעולה ברכוש אסור לפי חוק איסור הלבנת הון ועבירות מס", ציין וינשטיין, שהדגיש כי מדובר בכתב אישום חמור מזה שהוגש נגד ראשי הערים שמעון גפסו מנצרת עילית ויצחק רוכברגר מרמת השרון, נוכח "זיקה הדוקה למשרה הציבורית וחומרת המעשים המיוחסים". גפסו ורוכברגר הודחו מתפקידם בשל כתבי האישום, אך לא נפסלו מלהתמודד בבחירות הקרובות.

בתשובתו ציין וינשטיין כי שר הפנים גדעון סער פועל בדחיפות לקידום הסדר חקיקתי בסוגיית כהונתם של ראשי רשויות שהוגש נגדם כתב אישום. בעוד כשבוע צפוי סער לקיים ישיבה בנושא עם המשנים ליועץ המשפטי לממשלה.