אצל משה הלוי הכול נורא פשוט - המידע נגיש, המסמכים המסווגים בהישג יד. רק צריך להקליק באמצעות העכבר שלוש פעמים והסודות מתחת לאף. הוא לא מתרגש מטענות המשטרה על חשיפת מסמכים חסויים - ולמעשה מודה בכל המיוחס לו. אבל, הוא מספק גם הסברים. "אני עיתונאי מזן חדש", הוא אומר לחדשות 2 בראיון ל"אולפן שישי".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"הלמו" זה הכינוי שלו באינטרנט, שילוב של השם הפרטי ושם המשפחה. כבר 11 שנים "הלמו" מעסיק את המערכת המשפטית והמשטרתית. זה התחיל כשכינה באחד הפורומים באינטרנט את נשיאת בית המשפט העליון לשעבר, דורית בייניש, בכינויים מעליבים. אבל מאז הוא נעצר שוב ושוב, בפעם האחרונה בחשד לפרסום כתב האישום החסוי בעניין האונס בגן העיר לפני כחצי שנה.

"המשטרה טוענת שאני פרסמתי את זה, והמשטרה צריכה להוכיח את זה בבית משפט", מגן על עצמו הלוי. "אין לי עניין בכתב האישום הזה, הוא הופיע באתר בית המשפט ולכן הוא היה אצלי במחשב. אין עליו שום רמז שהוא חסוי", הוא מסביר. לטענת הלוי הסיבה להתעסקות שלו עם המסמכים המסווגים היא פשוט האתגר בדבר. "אין לי עניין בכתבי אישום עצמם, מה שמאתגר אותי זה למצוא מידע באינטרנט. ומדינת ישראל לא שומרת את המידע שהיא צריכה לשמור בסוד. שמות של מתלוננות בעברות מין לדוגמא מפורסמים על ידי המדינה", אומר הלוי.

"אני עיתונאי מהזן החדש". משה הלוי (צילום: חדשות 2)
"אני עיתונאי מהזן החדש". משה הלוי | צילום: חדשות 2

לטענת המשטרה במחשב של הלוי נמצאו עשרות אלפי מסמכים מסווגים, בהם מסמכים מתיקים ביטחוניים, ובין היתר מסמכים מתיקה של ענת קם. בנוסף נמצאו במחשבו מסמכים חסויים גם בעניינו של עד המדינה מתיק הולילנד. המשטרה חושדת כי החומר שנאסף מהאתרים, מועבר עלי ידי "הלמו" לעורכי דין ואפילו לעבריינים, אבל הוא מכחיש. "זאת טענה שטותית ושקרית. אין לי קשר עם עבריינים ואני לא מוסר להם מידע".

"אני לא האקר", טוען הלוי, "אני לא משתמש בכלי פריצה. אני משתמש כדין ובצורה הוגנת באתר של בתי המשפט, במה שהאתר נותן למשתמש. אני משתמש בדפדפן פשוט ואני מצליח להוציא דברים שהאתר נותן לי".

משה הלוי גר בעכו, מתפרנס מעיבודי מחשב שונים וטוען בתוקף שאינו עבריין. "אני עיתונאי מהזן החדש", הוא אומר ומוסיף, "היום האינטרנט זאת העיתונות החדשה. אנשים משדרים חדשות במדיה שהיא טוויטר, פייסבוק, פורומים וטלפונים חכמים. זאת העיתונות של היום".

מדוברות בתי המשפט נמסר בתגובה: "אתר בתי המשפט הינו אתר מאובטח, המוגן באמצעים מתקדמים מפני חדירה בלתי מורשית אליו. את הפעילות בהקשר זה מלווים יועצים ומומחים חיצוניים מתחום אבטחת המידע וננקטים אמצעי הגנה למניעת חדירות למערכת המחשב, תוך השקעת משאבים רבים בכך.

"מדובר במערכת מידע מהמורכבות מסוגה וככל מערכת מידע, חשופה לניסיונות חדירה ולפגיעות מהחוץ. על ידי המרואיין, בוצעה כך על פי החשד, כניסה בלתי מורשית לאתר האינטרנט, תוך עיון והעתקת מסמכים שלא יועדו לעיניו. המרואיין חשוד בשורה של עבירות בגין חדירה בלתי מורשית למערכות מחשב ושימוש שלא כדין במידע. בגין מעשים אלו נעצר ואף שהה במעצר בית.

"מצופה היה שגורם המציג עצמו כתם לב, המגלה באופן אקראי פרצות באתר אינטרנט שנועד לשימוש הציבור, ובפרט באתר כגון זה של הרשות השופטת, הכולל גם מסמכים ומידע רגיש, ידווח על כך לגורמים המוסמכים על מנת שאלה יפעלו באופן מיידי למזעור הנזק לציבור".