ארכיון (צילום: דוברות המשטרה, חדשות)
דרמה בבית המשפט. ארכיון | צילום: דוברות המשטרה, חדשות

פרסום ראשון: לפני כשנה וחצי נורה למוות העבריין יוסי עטר, 59, במתחם הצימרים שלו "נייס פלייס" ברחובות. מספר חודשים לאחר מכן עצרה המשטרה שני חשודים בביצוע המעשה, אלא שבמהלך המשפט התברר שהודאה שמסר אחד הנאשמים למדובב הייתה שלא כדין ומשום שהמדינה סירבה לחשוף את הנהלים של הפעלת המדובב היא חזרה בה מכתב האישום והשניים יזוכו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אחד החשודים ברצח היה חייל בעת ביצוע המעשה. משנודע על החשד נגדו עצרה אותו המשטרה הצבאית והכניסה אותו לכלא על נפקדות. בתוך הכלא הושתלו מדובבים משטרתיים שחילצו ממנו הודאה ברצח בעקבותיה הוגש נגדו כתב אישום.

במהלך המשפט טענה הסנגוריה הציבורית שמדובר בפעולת חקירה שלא קדמה לה הודעה על חשד ולא ניתן לחשוד זכות להיוועץ עם עורך דין. למעשה החשוד ישב בתא המעצר על נפקדות ולא ידע כלל שהוא נעצר על רצח, בשל כך טענו - יש לפסול את המדובב.

התובעים מצדם טענו שהם פעלו בהתאם להנחיות פרקליט המדינה. הסנגור עו"ד אבי כהן ביקש לקבל לידיו את ההנחיות של פרקליט המדינה להפעלת מדובבים אך המדינה הוציאה תעודת חיסיון על ההנחיות. הסנגורים עתרו להסרת החיסיון ובית המשפט קיבל זאת והורה למסור את ההנחיות - אלא שאז המדינה הודיעה שהיא חוזרת בה מכתב האישום.

עו"ד אבי כהן המייצג את הנאשמים מטעם הסנגוריה הציבורית בירך על ההחלטה: "אמיצה ומוצדקת באופן חד משמעי. ההרכב נדהם לשמוע לשמע שפרקליט המדינה מסרב להעביר לידי הסניגוריה את ההנחיות שהוציא בנוגע להפעלת מדובבים וכי מדובר בהנחיות חסויות. לא יעלה על הדעת שפרקליט המדינה מבקש להסתיר את הנחיותיו שלו".

בישיבה שתתקיים בשבוע הבא בית המשפט יזכה את שני הנאשמים. המדינה מתכוונת לערער על ההחלטה.

מהפרקליטות נמסר בתגובה: "במהלך המשפט הורה בית המשפט לפרקליטות למסור לידי ההגנה חומר סודי, החוסה תחת תעודת חיסיון, הנוגע לדרכי פעולה של משטרת ישראל. לאור עמדתה שהעברת החומר תביא לפגיעה מהותית באינטרסים ציבוריים, נאלצה המדינה להודיע כי בנסיבות אלו בכוונתה להודיע בדיון הקרוב על חזרה מכתב אישום וזאת לצורך הגשת ערעור לבית המשפט העליון על ההחלטה המורה על העברת החומר הסודי. יובהר, כי החזרה מכתב האישום אינה נובעת מקשיים ראייתיים, אלא רק מהצורך המיידי להימנע מלמסור חומר שהפצתו עלולה לפגוע בחיי אדם, בעבודת המשטרה ובאינטרס הציבורי הרחב. יצוין כי ככל שבית המשפט העליון יקבל את ערעור המדינה, ישוב המשפט להתנהל כסדרו".