N12
פרסומת

15 שנות מאסר למחבל שדרס בירושלים

בית המשפט גזר 15 שנות מאסר על בן 20 ממזרח ירושלים שביצע פיגוע דריסה בדרך חברון בירושלים באוקטובר 2016 ופצע 2 ישראלים קל-בינוני. על פי כתב האישום, המחבל הצטייד בסכין וחיפש לדרוס יהודים. בחווד הפסיכולוגי נקבע כי המחבל אמנם ביקש להתאבד, אך לא ביצע את המעשים על רקע לאומני

ירון אברהם - לא לשימוש
חדשות
פורסם:
זירת רצח, אילוסטרציה
צילום: מיכה שמילוביץ, חדשות 2
הקישור הועתק
זירת רצח, אילוסטרציה
אילוסטרציה | צילום: מיכה שמילוביץ, חדשות 2

בית המשפט המחוזי בירושלים גזר הבוקר (שלישי) עונש של 15 שנות מאסר בפועל על צעיר פלסטיני ממזרח ירושלים שביצע פיגוע דריסה בירושלים בחודש אוקטובר 2016. בפיגוע נפצעו שני ישראלים קל-בינוני.

מכתב האישום עולה כי המחבל, מוראד רג'בי בן 20 מהכפר סילוואן, הצטייד בסכין מטבח באורך 11 סנטימטרים במטרה לבצע פיגוע ולרצוח יהודים. ב-19.10 הגיע רג'בי לרחוב דרך חברון בעיר כשהוא רכוב על אופנוע, והבחין בשני ישראלים בעלי חזות דתית, ואדים בלקיצקי ויעקב לומגה, הולכים על המדרכה והחליט לדרוס אותם.

רג'בי האיץ את נסיעתו והתנגש בעוצמה בלומגה שהועף באוויר כתוצאה מהפגיעה. בהמשך, רג'בי נעמד, הסיר את הקסדה והתקרב לעברו של בלקיצקי, כשהוא אוחז בסכין בידו השמאלית ובקסדה בידו הימנית, והשניים החלו להיאבק זה עם זה.

החווד הפסיכולוגי: "הלך למות, לא להיות שהיד"

תוך כדי המאבק הלם רג'בי עם הקסדה שלוש פעמים בפניו של בלקיצקי, עד שהגיע למקום חברם של שני הישראלים שתפס את המחבל והחזיק אותו עד להגעת כוחות הביטחון. כתוצאה מהדריסה נגרמו ללומגה שלושה שברים ברגלו ובכף ידו והוא נזקק למספר תפרים בראשו ובלקיצקי נפצע בפניו.

בגזר הדין ציין השופט כי בחוות הדעת הפסיכולוגית שנערכה על ידי מומחה לפסיכולוגיה קלינית נקבע כי רג'בי ביצע את המעשה מתוך כוונה להתאבד, על רקע מצוקה בחייו האישיים. כמו כן, הפיגוע מגיע לאחר שני ניסיונות התאבדות כושלים של רג'בי, אחד מהם מלפני שנתיים כלל בליעת 40 כדורי אקמול שהובילו לאשפוזו בבית החולים.

פרסומת

"הוא לא הלך בשביל להיות שהיד", נקבע בחווד הפסיכולוגי. "הוא הלך בשביל למות, אבל מעצם העובדה שהוא ימות, הוא ייקרא שהיד". עם זאת, השופט לא קיבל את עמדת המומחה.

בנוסף ל-15 שנות המאסר שנגזרו עליו, הוטלו על רג'בי 18 חודשי מאסר על תנאי. כמו כן נקבע כי עליו להעניק פיצוי כספי לנפגעים: 25 אלף שקלים ליעקב לומגה ו-5,000 שקלים לואדים בלקיצקי, זאת בהתחשב לעוצמת הפגיעה בהם.