N12
פרסומת

משפחת סלומון: להרוס את בית המחבל

בימים שלאחר אחד הפיגועים הקטלניים בתולדות ההתיישבות הרסו חיילי צה"ל חלק מביתו של המחבל שרצח שלושה מבני משפחת סלומון בחלמיש. כעת, לאחר שבני משפחה נוספים הורשעו באי מניעת פשע ובסיוע לפשע, עותרת משפחת סלומון לבג"ץ בדרישה להרוס את כל הבית

עופר חדד
פורסם:
הריסה חלקית של בית המחבל (ארכיון)
צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק
הריסה חלקית של בית המחבל (ארכיון)
הריסה חלקית של בית המחבל (ארכיון) | צילום: דובר צה"ל

בחודש אוגוסט הרס צה"ל חלק מבית המחבל עבד אל-ג'ליל, שרצח בדקירות סכין בליל שבת שלושה מבני משפחת סלומון בנווה צוף. היום (רביעי), בשל הרשעתם של חלק מבני משפחת המחבל, הגישה משפחת סלומון עתירה לבג"ץ בבקשה להרוס את כל הבית.

בעקבות עתירה של ארגוני שמאל שהתקבלה חלקית בבג"ץ, הרס צה"ל בחודש אוגוסט רק את החלק בבית ששימש את המחבל עצמו - ולא את כל הבית. כדי למנוע פגיעה במשפחה המתגוררת בכפר כובאר.

בני משפחת סלומון שנרצחו
זירת הפיגוע והנרצחים

אלא ששבועיים לאחר מכן - הורשעו גם בני משפחתו של המחבל באי מניעת-פשע ובסיוע. בעקבות ההרשעה פנתה משפחת סלומון לאלוף פיקוד מרכז רוני נומה וליועמ"ש איו"ש בדרישה להרוס את כל המבנה שהמשיך לשמש את משפחתו של המחבל. היום הגישה משפחת סלומון עתירה לבג"צ בדרישה שישנה את החלטתו ויסיר את ההתנגדות להריסת כל בית המחבל.

את העתירה הגישה המשפחה באמצעות עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו. עו"ד בלייכר נימק את הדרישה בכך שהרשעת בני המשפחה של המחבל בעבירות של שיתוף פעולה ברמות שונות, מצדיקה פעולה הרתעתית כנגד המשפחה כולה והריסה של הבית שבבעלותה בכללותו, לרבות החרמת השטח.