ארכיון (צילום: ELAN/TPS)
עמונה. ארכיון | צילום: ELAN/TPS

לאחר התייעצות במהלך הלילה (חמישי) החליטו תושבי עמונה כי הם נענים לבקשת בג"ץ ומתחייבים לפינוי שקט של המאחז. עם זאת, הם החליטו שלא לחתום באופן פרטני על מסמך התחייבות. נציגי התושבים הגישו את החלטתם לבית המשפט העליון, שיצטרך להכריע האם הוא מסתפק בזה כדי לאשר את בקשת דחיית הפינוי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בתשובת הביניים של בג"ץ למדינה על בקשת הדחייה של פינוי עמונה שהתקבלה אתמול, דרשו השופטים מהתושבים להתחייב שהפינוי יהיה בהסכמה - ויתנהל ללא אלימות. "כדי להסיר כל ספק", כתבו השופטים, "מתבקשים תושבי עמונה להצהיר בלשון חד משמעית, כי הם מסכימים ומתחייבים כולם כאיש אחד לפינוי בדרכי שלום וללא עימות והתנגדות. זאת, ככל שייקבע מועד נדחה על-ידי בית המשפט, ומבלי שיש בדבר משום הבעת דעה מצדנו בשלב זה".

התבקשו לתת הצהרה חד משמעית (צילום: חדשות 2)
התחייבו לפינוי שקט | צילום: חדשות 2

בתום שעות של דיונים, הודיעו תושבי עמונה ביום ראשון בבוקר כי הם מאשרים את מתווה פינוי המאחז המחודש, כפי שהוצע להם. "קיבלנו את המתווה החדש, נלך לפינוי בהסכמה", אמרו נציגי התושבים לראש הממשלה נתניהו.

נציגי התושבים התכנסו בבית הכנסת ביישוב הסמוך עופרה כדי לדון בהצעה החלופית שהוצגה להם בתום דיונים ליליים בין רה"מ לשר החינוך נפתלי בנט. מספר שעות לאחר מכן אושרה ההצעה ברוב של 45 תומכים אל מול 25 מתנגדים.

היישוב עמונה (ארכיון) (צילום: קובי גדעון, לע"מ)
צילום: קובי גדעון, לע"מ

המתווה החדש גובש בפגישה שנערכה בין נתניהו ובנט עם משפטנים ונציגים מתושבי עמונה, בתיווכו של ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן. על פי המתווה החדש, יוגדל מספרן של המשפחות שיעברו לחלקה שמצפון למאחז מ-11 משפחות ל-24. כמו כן, התחייב ראש הממשלה להקים צוות משפטי שיפעל להמשיך ולקדם את המתווה, גם לאחר עזיבת יתר המשפחות מרצון.