החוזה הפיקטיבי והצהרת ההון במיליונים של השר לשעבר: כשנה לאחר שנפתחה נגד השר לשעבר בנימין בן אליעזר חקירה בחשד לקבלת שוחד מאיש העסקים אברהם נניקשווילי, נחשפו בלעדית במהדורה המרכזית המסמכים והראיות מהתיק בהם גם הסכם ההלוואה הפיקטיבי - כך לטענת הפרקליטות - שנועד להסתיר קבלה של כספי שוחד במיליונים מאיש העסקים לידיו של השר הבכיר לשעבר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מהסכם ההלוואה שנחתם בין השניים ב-2011, הוסכם שנניקשווילי ילווה לבן אליעזר 400 אלף דולר כדי לסייע במימון רכישת נכס בנס ציונה, וכי ההלוואה תינתן למשך תקופה של 6 חודשים. ההסכם נחתם, כאמור, לפני 5 שנים כמעט - ועד היום לא הוחזרו כספי ההלוואה. בנוסף, זכה פואד בהטבה לפיה הריבית תעמוד על 0%.

חקירת המשטרה העלתה כי בין השניים היו לכאורה יחסי שוחד. בתמורה לכספים, פעל בן אליעזר למינוי מקורבו של נניקשווילי לסגן יו"ר הפורום העסקי ישראל-רוסיה, אלא שעיקר פעילותו הייתה ללחוץ לכאורה על הגורמים המתאימים כדי לשפר את סיכוייה של חברת "שמן" שבבעלותו של נניקשווילי לקבל את רישיון הקידוח באתר "מד אשדוד". בהסכם ההלוואה נכתב כי על הלווה לכתוב הערת אזהרה בלשכת רישום המקרקעין לטובת המלווה - אך הערה כזו כלל לא נרשמה.

בהצהרת ההון של בן אליעזר אין זכר להלוואה

בן אליעזר הגיש הצהרת הון ליו"ר ועדת האתיקה של הכנסת ב-2012, בה ציין את הדירה שרכש ביפו ב-8.3 מיליון שקלים, וחשף כי הכנסתו כאיש ציבור הייתה מעל 80 אלף שקלים נטו בחודש: משכורת מהכנסת, שכר גמלאי צה"ל, גמלאי ממשלה, ביטוח לאומי וגמלה לאלמנות צה"ל עבור רעייתו. בן אליעזר הצהיר על כוונתו למכור את הדירה שלו בראשל"צ (שערכה 3 מיליון שקלים) ולקחת משכנתא בסך 2 מיליון שקלים.

החשד: שוחד מאיש העסקים (צילום: חדשות 2)
החשד: שוחד במיליונים מאיש העסקים | צילום: חדשות 2



בהצהרת ההון, שהוגשה לאחר קבלת הכסף מנניקשווילי, אין זכר להלוואה שקיבל מהמיליארדר. הפרקליטות חושדת שכל ההסתרה הזו מטרתה להסתיר מתן וקבלה של שוחד וכי לא מדובר בטעות של אי דיווח. אמש דיווחנו במהדורה המרכזית כי בן אליעזר מוכן להודות בעבירות של הפרת אמונים ואי דיווח במסגרת הסדר טיעון.

מקורבי בן אליעזר: "ההדלפות מגמתיות ונועדו להשפיע על השימוע"

מקורביו של פואד טוענים כי מדובר בהדלפות מגמתיות, מסולפות וחלקיות במטרה להשפיע על השימוע בפני היועץ המשפטי לממשלה שצפוי בקרוב ומסרו בתגובה כי "משכורתו של פואד וכספי הגמלאות נתקבלו כחוק לאחר שפואד שירת 30 שנה בצה"ל ו-31 בשירות הציבורי והחל משנת 2011, לאחר המפולות הבריאותיות שעבר, הוכר כנכה 100 אחוז ולכן לא נוכה מס על תקבוליו".

"צר לנו על הניסיון להשחיר את שמו לאחר תרומתו הרבה לביטחון המדינה ולכלכלתה. הסכם ההלוואה הינו הסכם אמיתי ולגיטימי, שההפך מהנטען, התנהל בשקיפות והעברת הכספים הייתה רלוונטית לכל גורמי המדינה הרלוונטיים והראיה שלא רצו להסתיר דבר היא העובדה שהכסף הועבר מחשבון בנק לחשבון בנק בצורה שקופה וגלויה".