נוחי דנקנר, לשעבר אחד האנשים החזקים במשק הישראלי, יצא הבוקר (שישי) בחיוך לחופשה ראשונה מהכלא. דנקנר לווה בחלק מבני משפחתו: הוא סירב לדבר עם התקשורת שחיכתה למוצא פיו. הערב ב"אולפן שישי" תשודר כתבה של עמליה דואק שעוסקת בחייו של דנקנר מאחורי הסורגים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

דנקנר, שנידון לשלוש שנות מאסר, הורשע בהרצת מניות, עבירה על חוק ניירות ערך ועל חוק איסור הלבנת הון. הוא החל לרצות את עונשו לפני תשעה חודשים, יחד עם איתי שטרום, איש שוק ההון שביצע את הרצת המניות בפועל: שטרום היה אמור לרצות שתי שנות מאסר אך עונשו קוצר לאחר שקיבל חנינה בשבוע שעבר מנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. דנקנר ביקש גם הוא חנינה - אך בשלב זה מדובר בחופשה קצרה בלבד.

הכליאה באגף המיוחד - ובקשת החנינה

ב-2 באוקטובר 2018 דנקנר נכנס לכלא מעשיהו, שם החל לרצות את עונש המאסר שנגזר עליו לאחר שהורשע בהרצת מניות, ואחרי שעונשו הוחמר על-ידי בית המשפט בערעור. "המעמד כאן הוא יום קשה לי ולמשפחתי", אמר הטייקון לשעבר עם כניסתו למאסר. "נלחמתי על חפותי. אני מאמין בקדוש ברוך הוא שהכל לטובה. מאמין במערכת הצדק והמשפט ואוהב מאוד את מדינת ישראל". דנקנר מרצה את עונשו באותו האגף שבו נכלאו בעבר ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט והזמר קובי פרץ. בתנאי מאסרו נקבע כי בני משפחתו יוכלו לבקר אותו פעם בשבוע.

עונשו של דנקנר הוחמר בחודש אוגוסט לאחר דרמה גדולה בבית המשפט. שופטי בית המשפט העליון ניל הנדל, דוד מינץ וג'ורג' קרא הוסיפו לדנקנר שנת מאסר נוספת לאחר דיון בערעורו של איש העסקים. "מדובר בפרשת תרמית בניירות ערך מהחמורות והחריגות שהתגלו בשנים האחרונות, אשר מתייחסת לחברה הבולטת והמשפיעה בישראל באותם ימים", הבהירו השופטים בהחלטתם. "דנקנר ושטרום הוציאו אל הפועל תוכנית מרמה רחבת היקף, בה הושקעו מיליוני שקלים ב'הרצת מניות' שנועדה לייצב את שער ניירות הערך של אי.די.בי".

בחודש פברואר דנקנר הגיש בקשת חנינהלמנשיא המדינה ראובן ריבלין. בבקשת החנינה שהגיש לנשיא ולשרת המשפטים דרז איילת שקד, דנקנר תיאר את מצבו הבריאותי המידרדר, את תרומתו ארוכת השנים למדינה, את נפילתו ואת מצבם של הוריו. "עולמי חרב עליי", כתב הטייקון לשעבר, שביקש מהנשיא לפעול על-פי מידת הרחמים.

"בקשתנו זו מבוססת על מספר אדנים: בראש ובראשונה, תרומתו יוצאת הדופן של מר דנקנר לחברה בישראל בפרט ליישובי הפריפריה ותושביהם", כתבו עורכי הדין אלי זהר, שני אילוז, אפרת רייטן, ארז לוי. "בנוסף, האינטרס הציבורי הגלום במתן האפשרות למר דנקנר לפעול על מנת להשיב את חובותיו לציבור על בסיס הסדר החודש התקדימי, שאין בו מחיקת כל חוב, עליו חתם ושאותו הוא מבקש לקיים".

עוד כתבו עורכי הדין כי "פרט לכך, ולא פחות חשוב מכך, מצבו הבריאותי המידרדר והמורכב של מר דנקנר, כמו גם מצבם הרפואי של הוריו הקשישים, נושאים אשר לא הוצגו בפני בתי המשפט שהכריעו וממילא לא נשקלו על ידם. נדגיש ונבהיר חד משמעית: מר דנקנר קיבל ומקבל את שורת הדין, מתחרט על האופן בו התנהל, מכיר בטעיויותיו ומקבל אחריות למעשיו". עורכי דינו של דנקנר כללו בבקשת החנינה חוות דעת של שב"ס שקובעת כי דנקנר נחשב לאסיר "בסדר גמור" שמעולם לא עבר על הנהלים או הגיש בקשות חריגות.