אחרי 17 שנים בכלא, ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט אישרה את בקשתו של עופר מקסימוב לקיצוב מאסרו. מקסימוב הורשע בגניבה של מאות מיליוני שקלים מכספי הבנק למסחר יחד עם אחותו אתי אלון ומרצה עונש מאסר של 18 שנים מאז שנת 2003. עורכת דינו של מקסימוב, רינת פרידמן, מסרה כי יש עיכוב בביצוע ההחלטה, בעקבות כוונתה של הפרקליטות לערער.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בהחלטת ועדת השחרורים נכתב: "הוועדה סבורה כי האסיר הוכיח שהוא ראוי בעת הזו לשחרור מוקדם על תנאי, 7
וכי מסוכנותו לשלום הציבור פחתה באורח המאפשר את שחרורו המוקדם".

נואל מקסימוב, בתו של עופר, התייחסה בשיחה עם חדשות 12 על ההחלטה לקצר את עונשו של אביה: ״אני שמחה מאוד על ההחלטה של הועדה, ואחרי כמעט 18 שנה אני שמחה לראות את אבא בבית. אני מקווה שהפרקליטות לא תערער על החלטת הועדה. אנחנו עם הפנים קדימה, וכל רצוננו כרגע הוא לחזור לחיינו הפרטיים והאישיים".

עורכת דינו רינת פרידמן מסרה בתגובה: "שמחה שוועדת השחרורים הנכבדה קיבלה את עמדתנו ונתנה את המשקל הראוי הן לחלוף הזמן והן להליך השיקום הממושך שעבר האסיר".

אתי אלון משתחררת מהכלא (צילום: חדשות 2)
אתי אלון משתחררת מהכלא | צילום: חדשות 2

בשנת 2018 ועדת השחרורים דחתה את בקשתו של מקסימוב לשחרור מוקדם. הבקשה לא התקבלה לאחר שהפרקליטות התנגדה כשנימקה שהוא לא עבר טיפול בגמילה מהימורים.

כשנה לפני כן הגיש מקסימוב בקשה לחנינה מנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. מאז כניסתו לכלא הוא עלה לוועדת השחרורים ארבע פעמים - ונדחתה בקשתו כל פעם, עד עכשיו.

אחותו, אתי אלון, שהורשעה גם היא בפרשה, שוחררה באוגוסט 2016 לאחר שריצתה 14 וחצי שנות מאסר. היא נאסרה לאחר שגנבה מהבנק המחאות של לקוחות שהועברו אליו, ואחיה פדה אותם בשוק האפור מה שהביא לקריסת הבנק.

חצי שנה לאחר שחרורה של אתי אלון, עלתה גם האפשרות לקצר את עונשו של אחיה, עופר מקסימוב, אלא שאז שנקבע כי עונשו לא יקוצר והוא נשאר בין כותלי הכלא.

אלון הורשעה ב-2002, לאחר שגנבה 250 מיליון שקלים מלקוחות הבנק למסחר. היא החלה לעבוד בבנק כפקידה ובהמשך קודמה לתפקיד סגנית מנהלת מחלקת השקעות בבנק.