מחלקה לחקירות שוטרים, מח"ש, מחש (צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות)
צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות

אחרי ליל הזעם של בני העדה האתיופית זימן ראש הממשלה פגישה בהולה עם חלק משרי הממשלה שבמהלכה הצביעו כמה מהם על מורכבות ביחסים במשולש מח"ש - פרקליטות - משטרה וביקשו לעשות שינויים ולהוציא את מח"ש מחוץ למשרד המשפטים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

על פי אותם שרים, הפרקליטות שעובדת במקביל עם שני הגופים האחרים מתקשה להעביר עליהם ביקורת. המחלקה לחקירת שוטרים היא גוף שכפוף לפרקליטות ולמשרד המשפטים ואילו המשטרה עובדת גם היא כתף אל כתף עם הפרקליטות - המשולש הבעייתי הזה, לדברי אותם שרים, עושה נזק לאמון הציבור במערכת. בשל המורכבות הזאת, על פי חלק מהשרים, יש להוציא את המחלקה לחקירות שוטרים ממשרד המשפטים.

נושא ייצוג העדה האתיופית עולה מפעם לפעם ואילו אחרי הריגת הצעיר סלמון טקה ז"ל והפגנות המחאה האלימות, הקימו שני עורכי דין תשתית, מעין מפלגת מדף שתיתן ייצוג ליוצאי אתיופיה.

גורמי חקירה מאמינים: לא היה צריך לבצע את הירי

על פי גורמי חקירה שמעורים בפרטים, קצין המשטרה שירה למוות בטקה בן ה-18, עשה זאת בצורה רשלנית ולא צריך היה לבצע אותו. אותם גורמים אומרים שלקצין המשטרה היה סל כלים גדול ומספר פעולות שיכלו למנוע את הירי.

עבירות המתה נעות על סקאלה רחבה: רצח, שהיא עבירת ההמתה החמורה ביותר ועד לגרימת מוות ברשלנות היא הקלה ביותר. החשד כלפי השוטר היורה בגין הריגה מתנדנד ולא ברור גם אם יורשע בגרימת מוות ברשלנות או אפילו בשימוש רשלני בנשק.